BAKAN TÜFENKCİ: "YASAL TİCARETİN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ"
Tarih : 2016.01.16  09:25:56
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ticaret hacmini arttırma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Bakanlık olarak yasal ticaretin önünü açmak istiyoruz" dedi.

Bakanlığa bağlı birimlerde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere 2 günlük programla Mersin'e gelen Bakan Tüfenkci, valilik ziyaretinin ardından Mersin Limanı'na geçti. Bakan Tüfenkçi, burada liman yetkilileriyle birlikte botla denize açılarak şamandıra ve akaryakıt platformunda incelemelerde bulundu. Daha sonra limanı ve serbest bölgeyi gezen Tüfenkci, konteyner işlemleri, genişleme alanı, muayene sahası ve soğuk hava depolarını gezdi.
Gezisinin sonunda Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı açıklamada, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Mersin Limanı ve Serbest Bölge'yi ziyaret ederek sorunları yerinde görmek istediklerini söyledi.
Sorunları çözme, ihracatçıların ve ithalatçıların işlemlerini daha kolaylaştırma ve hızlandırma ile işletmelere faydalı olmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, "Bu bölgedeki işletmelere nasıl faydalı olabiliriz? Bunun çalışmasını yapmak için buradayız. Biz istiyoruz ki, maksimum düzeyde Mersin, limanından ve ticaret hacminden faydalansın. Ticaret hacmini artırsın. Burada yaşayan insanlarımız güvenilir ticaretten, yasal ticaretten daha fazla faydalansın istiyoruz. Tabi bakanlık olarak yasal ticaretin önünü açmak istiyoruz. İşlemleri hızlandırmakla birlikte güvenliği de asla ve asla ihmal etmek istemiyoruz. Gümrüklerimizde nasıl son teknolojiyi kullanabiliriz? Nasıl insanların rahatını ve konforunu bozmadan ama güvenliği de maksimum düzeyde sağlayacak şekilde işlemler yapabiliriz bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Mersin'in Türkiye için önemli bir il olduğunu dile getiren Tüfenkci, Mersin'in gelişmesi, değişmesi ve dönüşmesinin, Türkiye'nin gelişimiyle, değişimiyle ve dönüşümüyle yakından alakalı olduğunu vurguladı. Özellikle Mersin'in gayri safi milli hasılasının artmasının, Türkiye'nin artırması olduğuna işaret eden Tüfenkçi, şöyle devam etti:
"Mersin coğrafya itibariyle verimli, Türkiye ekonomisine yapmış olduğu katkılarla da önemli bir il ve büyüyen bir il. Sağlıklı büyümesini sağlayarak maksimum düzeyde gelişmişliğini ama insanı önceleyen şekliyle gelişmişliğini sağlaması, Türkiye'nin hedeflerini de yakalaması bakımından önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah bu ziyaretlerimiz neticesinde elde ettiğimiz veriler ve sonuçlar hayırlara vesile olur. Bugün Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde bir sunum alacağız. Bu sunumda nerede, nasıl ve hangi aşamadayız bunları bir görüp fotoğrafını çekmiş olacağız. Ondan sonra da değerlendirmelerimiz yapıp neler yapabileceğimize karar vereceğiz."

2702 kez okundu
Diðer Politika Haberleri