AK PARTİ DENİZLİ İL TEŞKİLATI’NDAN KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Tarih : 2016.01.28  09:20:19
AK Parti Denizli İl Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Denizli İl Teşkilatı üyeleri, İl Başkanı Necip Filiz önderliğinde Denizli Adliye Sarayı’na geldi. Suç duyurusunda bulunmadan önce açıklamalarda bulunan Filiz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Filiz, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda ve TBMM'deki grup toplantısındaki Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri dolayısıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ suç duyurusunda bulunduk. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı o makama oylarıyla getiren vatandaşları değil, oy vermeyenleri bile hayrete düşürmüştür. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve AK Parti hareketinin siyasi lideri Recep Tayyip Erdoğan’a asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunmuştur’’ dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının nezaketten uzak olduğunu ifade eden Filiz şunları söyledi: 
"Ana muhalefet partisi olarak görev yapan partinin başındaki zat, nezaketten de, siyasi adaptan da yoksun olduğunu her konuşmasıyla ortaya koyuyor. Bu bağlamda siyasi etikten ve devlet adabından yoksun olan Kemal Kılıçdaroğlu haddini aşmaya devam etmektedir. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için öncelikle siyasetçiler arasında nezaket kurallarının gelişmesi önemlidir. Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu bu ilkeyi çiğneyerek toplumsal uzlaşmaya ihtiyacımız olan bugünlerde duyarlı insanları üzmüştür. Bu sözler yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret değil, toplumsal uzlaşmaya da darbedir. Kendi rakiplerini engellemek için delegeleri baskı altına alan, ‘Genel başkanlığa aday değilim' dedikten iki gün sonra aday olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu’nun siyasetten tek anladığı şey ne yazık ki pusu siyasetidir, hakaret siyasetidir. Milletimiz de zaten bunu bildiği için demokrasiye geçtiğimizden bu yana CHP'ye tek başına iktidar yolu açmamıştır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de cumhurbaşkanına yapılan hakaretler suç teşkil etmektedir. Bu ülkede halkın oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında suç duyurusunda bulunduk.’’
AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, daha sonra suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcısı’na verdi.

4967 kez okundu
Diðer Politika Haberleri