SUSURLUK ŞEHİDİNİ BEKLİYOR
Tarih : 2016.01.29  09:12:17
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 4 çocuk babası Özel Harekat Polisi Zekeriya Bilgen'in şehadet haberi Balıkesir'in Susurluk ilçesini yasa boğdu. Şehidin cenazesi bugün Cuma namazı sonrasında defnedilecek.

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde vatandaşlar, Diyarbakır'in Sur ilçesinden şehadet haberi gelen Şehit Özel Harekat Polisi Zekeriya Bilgen'in (43) naaşını bekliyor. Diyarbakır'da düzenlenecek olan askeri tören sonrası Balıkesir'e gönderilecek olan cenaze öncesinde ilçede yas var. Bir çok iş yeri ve evin camına Türk bayrağı asılan ilçede cenaze yarın defnedilecek. Şehidin baba ocağının bulunduğu sokak taziye ziyareti için gelenlerle dolup taşarken, şehidin eşi Meral Bilgen'in de cenaze ile birlikte ilçeye geleceği öğrenildi.
Öte yandan, şehidin baba ocağında bulunan Zekeriya Bilgen'in oğlu Yunus Emre taziyeleri kabul etti. Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Diyarbakır'da düzenlenen tören dolayısı ile cenazenin beklenenden geç geleceğini bu nedenle de cenazenin yarın cuma namazı sonrasında defnedileceğini söyledi.
SUSURLUK ATEŞİ ÖRNEK DAVRANIŞ
Ayrıca, Susurlukspor'un çoğunluğu esnaflardan oluşan taraftar grubu Susurluk Ateşi ilçede şehit olması dolayısı ile kısa sürede organize oldu. Şehit Zekeriye Bilgen'in baba ocağının karşısında bulunan okulun bahçesinde eve gelenlere yemek ikram eden taraftar grubu adına konuşan Hakan Ergün, "Keşke şehidimiz olmasaydı. Zekeriya ile ilkokulu beraber okuduk. Çok eski arkadaşımdı. Herkes tarafından çok sevilirdi, Allah rahmet eylesin" dedi. 

272 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri