İŞ DÜNYASININ KALBİ BALIKESİR’DE ATTI
Tarih : 2016.02.01  09:17:14
Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) ve Balıkesir Genç İş Adamları Derneği (BAGiAD)’ın düzenlediği ve Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu destek verdiği “2016’da bizi neler bekliyor” konulu seminer önceki akşam gerçekleştirildi. İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği seminerde Ekonomist Akademisyen Prof. Dr. Emre Alkin ilgi ile dinlendi.

Seminer öncesi açılış konuşmasını yapan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, başta terörün toplumumuza ve iş dünyasına büyük zararlar verdiğini söyledi. Türkiye’nin kaynaklarının terör yüzünden büyük kayıplar yaşadığını ifade eden Bekki, terörün sona ererek ülkemizde kalıcı barışın sağlanması gerektiğini savundu. Balıkesir özelinde ise 2015 yılının ihracat faaliyeti açısından başarılı geçmediğini ifade eden Bekki, 2016’da ne yapıp ne edip ihracat artışını sağlamak zorunda olduklarını ifade etti. BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, “Bizler iş insanlarıyız. Beraber kazanmak, beraber büyümek, ülkemizin aydınlık geleceğine katkı yapmak ana ilkemiz. Aramızda ne ayrı gayrı var, ne de büyütülecek bir mesele. Ülkemizin etrafına örülmek istenen kötülüklere ancak ve ancak bizlerin birlikteliği merhem olabilir. 2015 yılını seçimler, çevre ülkelerdeki sorunlar, terör gibi konulardan dolayı ekonomiyi pek te konuşamadığımız bir yıl olarak tamamladık. Asgari ücrete yapılan artışın tartışmaları ile başladığımız 2016 yılında girişimciler olarak ileriye dönük adımlarımız sağlam atmak ve önümüzü daha net görmek istiyoruz. Bugünkü toplantımız ile bu konuya ufak bir ışık olmak istiyoruz"dedi. 
BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte önemli yatırımların Balıkesir’e yapılmaya başladığını söyledi. Genç iş adamları olarak heyecanlarını, enerjilerini kentimizi yönetenlerin ve kentimizin işadamlarının tecrübesi ile birleştirip Balıkesir’in gelişmesi için harcamak istediklerini söyleyen Kula, bu bağlamda birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Konuşmasında iş adamı Mustafa Koç’un ölümüne de değinen Kula, “Bildiğiniz üzere Mustafa Koç’un ani vefatı iş dünyası ile beraber bütün ülkeyi yasa boğdu. Mustafa Koç zengin değil, varlıklıydı. Herkesin zengin olabileceği ancak varlıklı olamayacağı bir dünyadan Mustafa Koç geçti. Onu varlıklı kılan ise tabii ki sevgi dolu bir iç dünyası olması ve sevmeyi bilmesi idi. Paranızın, sermayenizin, çevrenizin, gücünüzün çok olduğu şu dünyada, eğer sevmeyi bilmiyorsanız bunların çok da işe yaramadığını gösterdi genç yaşta bizlere. Her işi severek yaptığı için de başarılar kazandı. Ve tabii o sevginin kendisine dönüşü oldu, ardından koca bir ülke ağlıyor hala. Buradan bir kez daha Sayın Koç’a Allah’tan rahmet diliyorum"şeklinde konuştu. 
Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik ise 3 ana başlık altında yaptığı konuşmasında özellikle Büyükşehir olan Balıkesir’e yapılacak olan 2 milyar liralık yatırımın yüzde 20’si olan 200 milyonunu Balıkesirli iş dünyası olarak kendilerinin yapmaya hazır olduklarını söyledi. Bu bağlamda Balıkesir’e yapılacak yatırımın yine kazancının Balıkesir’e kalacağını iddia eden Çelik, ayrıca Rusya ile devam eden krizin biran önce sonlandırılmasının iyi olacağını savundu. Çelik son olarak terör olaylarından iş dünyasının zarar gördüğünü hatırlattı.Prof. Dr. Alkin, slayt eşliğindeki konuşmasında özetle şunları dile getirdi. “Size bir iyi bir kötü haberim var. 21. yüzyılda bir önceki yüzyıla göre daha fazla acı, kader, savaş, kaos yaşayacağız. Diyeceksiniz ki iyi haber ne İyi haber şu hiçbirinin piyasaya etkisi bir önceki yüzyıl gibi olmayacak"dedi.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Emre Alkin'in semineri dinlendi. 

 

371 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri