TÜRKİYE BASKETBOL GRUP ŞAMPİYONASI
Tarih : 2016.02.02  09:27:40
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Okullararası Küçük Kız ve Erkekler Basketbol İl Birinciliği”nde dereceye giren 2 kız, 2 erkek toplam 4 okul grup şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Nida Kaya, okul sporlarında basketbolun önemli bir yeri bulunduğunu, özellikle Özel Gündoğdu Okulları’nın Basketbol Erkekler Ligi’ne sponsorluk yapmasının sevindirici olduğunu ve diğer özel okullara model teşkil ettiğini söyledi.
Kaya, Erkek Okullar Basketbol Gündoğdu Ligi’nde Adana Özel Çukurova Bilfen Okulları’nın şampiyon olduğunu, kızlarda ise Meryem - Mehmet Kayhan Okulu’nun birinci olduğunu ve her iki okulun 8-10 Şubat tarihleri arasında Niğde’de yapılacak Grup Şampiyonası’na katılmaya hak kazandıklarını ifade etti.
Gündoğdu Okullararası Küçük Erkekler Basketbol Ligi ikincisi olan Özel Gündoğdu Okulları ile aynı turnuvada kızlarda ikinci olan DSİ Baraj Ortaokulu’nun da 8-10 Şubat tarihleri arasında Hatay’da gerçekleştirilecek grup müsabakalarına gideceklerini belirten Nida Kaya, kızlarda ve erkeklerde Adana takımlarının finallere kalacağına inandığını açıkladı.
Kaya, tesis, malzeme, ulaşım ve diğer konularda desteğini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile Şube Müdürü Halit Yılmazel’e, okul yöneticileri, beden eğitimi öğretmenleri, antrenör, hakem ve salon görevlilerine teşekkür etti.

216 kez okundu
Diðer Spor Haberleri