YOKSULA KÖMÜR HEM GEÇ HEM DE HATALI GELDİ
Tarih : 2016.02.03  09:20:16
Ayvalık’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömür torbalarının bazılarında 2 ila 10 kg arasında eksik olduğu ortaya çıktı. Ayvalık’a 2 bin ton kömür istendiğini ve gönderildiğini belirten Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “Eksik olan torbalar var ama fazla olan torbalar da var. Art niyet yok ama paketlemede bir ihmal olduğu gözüküyor” dedi. Ayvalık’ta 2 bin ihtiyaç sahibi aileye 1’er ton olarak dağıtılan kömür torbalarının bazılarının 25 kg yerine 15- 18-19 kg olduğu tespit edildi. Hata, bir vatandaşın 25 kg’lık torbanın hafif olduğunu fark etmesi ile ortaya çıktı.

Kömürlerin Türkiye Kömür İşletmeleri sorumluluğunda bir firma tarafından paketlendiğini ve Ayvalık’a paketli olarak gönderildiğini belirten Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “ 2 bin aileye toplam 2 bin ton kömür istiyoruz.  2 bin ton kömür geldi bize. 1.117 ton dağıtıldı. Biz 25’er kiloluk torbalardan 40 adet veriyoruz vatandaşlarımıza.  15 kg, 18, 19 kg kömür torbalarının olduğu tespit edilmiş. Biz de bu konuda arkadaşlarımızı uyardık. ‘Eğer bu eksik gramajda kömür torbası fazlaysa bunları bir tarafa ayırın. Biz bunları görüşelim ve torbalamada yanlış yaptıklarını iletelim’ dedik.  İlk defa oluyor böyle bir şey. Torbada eksik olabilir ama bize gelen kömürde eksik yok.  25 kg’dan hesaplanınca 80 bin torba ediyor. Biz tartmıyoruz. Verilenin yarısını 25 kg yarısını 15 kg olarak düşünsek bir aileye 1 ton değil 900 kg verilmiş, bir başka aileye 1 ton 100 kg verilmiş demektir” dedi.

“PAKETLEMEDE BİR İHMAL OLDUĞU GÖZÜKÜYOR”

Bazı torbalarda da fazla kömür olduğunu belirten Kaymakam Nazlı, “Bazı kömür torbaları fazla, bazıları eksik. Fazladan ne kadar verildi, eksik ne kadar verildi. Hepsini yeniden tartmamız lazım ama gözle görülür eksik tespit eden vatandaşımıza telafi ederiz. Arkadaşlarımız zaten kendilerine göre eksik olanları tamamladı.  Art niyet yok. 2 bin ton yerine 1500 ton gönderilirse art niyet vardır ama bize 2 bin ton gönderildi.  Ama paketlemede bir ihmal olduğu gözüküyor.  Biz bu işin en son noktasındayız. İhtiyacı belirtiriz, geldiğinde ihtiyaç doğrultusunda dağıtırız. Sonuçta sorumlu olan şirket. Sadece Ayvalık’ın meselesi değil, bu firmanın paketlediği başka yerlerde de sorun varmış. Bir haksızlık varsa ben üzerine giderim” dedi.

“BU SENE KÖMÜR GECİKTİ”

Önceki senelerde Ağustos sonunda bile kömür dağıtıldığı, bu sene kış ortasında dağıtım yapıldığına dikkat çeken Kaymakam Nazlı, “Kömür gecikti.  Bizden kaynaklanan bir şey değil. Biz kömürü yazın, Temmuz ayında istiyoruz ama kış çıkacak biz kömür dağıtıyoruz. En son 1173 ton gelmiş bize. 1117 ton dağıtmışız. Bu sene biraz gecikti Ocak ayının başlarında başladık dağıtıma. Bizim bunu normalde Ekim- Kasım’da bitirmemiz lazımdı. Öncelikli verdiğimiz aileler var, kimsesiz, dul, yetim. Bu ailelere gecikmeden vermek için biz kendi imkânlarımızla 2 kamyon kömür aldık. 108 kişiye toplam 54 ton kömür dağıttık” dedi.

SYDV aracılığı ile dağıtılan kömürlerle ilgili analiz raporu olup olmadığı sorusuna ise Kaymakam Nazlı, “Analiz raporu yok. Müşteri memnuniyeti yani vatandaşlardan gelen tepkilerle anlıyoruz. Bu sene kömürlerin güzel yandığı hatta kül kalmadığını söylüyorlar” dedi.

VAKIF PERSONELİ HAFTA SONU DÂHİL DAĞITIMI EVE KADAR YAPIYOR

Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının 5 personeli, Müdür Mukaddes Gündoğan yönetiminde sabah 08.00’den akşam 20.00’ye kadar, hafta sonları da dahil olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar kömürleri ulaştırmaya devam ediyor. 

412 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri