BAŞKAN UĞUR HALKLA KUCAKLAŞTI
Tarih : 2016.02.06  09:08:23
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur "Halkla Buluşuyor" etkinliği kapsamında çok sayıda vatandaş ile bir araya geldi. Daire Başkanlarının da katıldığı buluşmada vatandaşlarla görüşüp sorunları dinleyen Başkan Uğur " Balıkesir’in her noktasına dokunuyoruz"dedi.

Salih Tozan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Halk Buluşması etkinliğinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Balıkesir'in 30 Mart tarihinde Büyükşehir olduğunu hatırlatarak "Sizlerin teveccühleriyle bu makamlara geldiğimizde bir söz vermiştik. Balıkesir’i önce bölgemizin sonra da Türkiye’nin incisi yapacağız. Plakamız 10 ve Balıkesir’i 10 numara bir il yapacağız diye söz verdik. Göreve geldiğimizden bu yana 22 ay geçti ve o günden bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Balıkesir; 20 ilçesi, bin 150 mahallesiyle, 18 bin km2 alanda geniş bir coğrafya. Çok zengin bir il. Türkiye’nin değil belki de dünyanın en zengin ve en bereketli topraklarındayız. Belki biz de petrol çıkmıyor ama tarım, hayvancılık, altın madeni, bor madeni, bakır, demir, kurşun, çinko, kömür yatakları, termal sular vs. her tarafımız maden. Topraklarımızda her türlü sebze ve meyve yetişiyor. Oksijenin en fazla olduğu yer olan Kazdağları Balıkesir’de. 300 km kıyı şeridi ve 22 adamız var. Sanayi, turizm, üniversite, kültür konularında bereketli topraklara sahibiz. Biz de Balıkesir’i geleceğimize en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz. Atalarımızdan bize miras kalan bu bereketli toprakları çocuklarımızda daha iyi bir şekilde bırakmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bütün daireleriyle Balıkesir’e hizmet ediyor. Bundan sonra her ayın bir gününde halk günü düzenleyeceğiz. Benimle görüşmek isteyen bütün hemşehrilerim benimle tek tek görüşecek. Vatandaşımızın derdini çözmek için gayret sarf edeceğiz" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde göreve geldiklerinde çalışan sayısının 2 bin 526 olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur "Bizim bordromuza dahil olan yaklaşık 5 bin 364 kişi var. Yeni şirketlerle istihdam sayısı daha da artacak. Yeni Devlet Hastanesi’nde de Alışveriş Caddesi’nde de büyük istihdamlar olacak. Çalışmalar sadece Balıkesir’de değil, Bandırma’da da sürüyor. Bandırma’ya yapılması planlanan Rotterdam Limanı’na benzer proje ile büyük yatırımlar gelecek. İstiyoruz ki örnek gösterilen bir sanayi ve liman kentine sahip olalım. Balıkesir’in her noktasına dokunuyoruz ve dokunmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan çok sayıda vatandaşla bire bir görüşerek sorunları dinledi. 

305 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri