ALGEM İLE VATANDAŞLAR MESLEK ÖĞRENİYOR
Tarih : 2016.02.08  09:10:25
Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) sosyal ve kültürel faaliyetler ile vatandaşların hayatlarına katkı sağlamaya devam ediyor.

İhtiyaç sahibi 960 vatandaş ALGEM’e aceze başvurusunda bulundu ve 629 kişi kart alarak sosyal marketten faydalanmaya başladı. 118 vatandaşın başvurusu reddedilirken, 196 kişinin araştırması devam ediyor. ALGEM’de kartı çıkıp da teslim almayan vatandaş sayısı da 17.dir.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNE

  2. EL EŞYA YARDIMI”

420'ye yakın ürün çeşidi bulunan markette, Altıeylül sınırları içinde bulunan

aceze vatandaşlar, ALKART'a yapılan para yüklemesiyle market ihtiyaçlarını karşılıyor.

Evden çıkamayacak durumdaki 67 vatandaşı evinde ziyaret eden ALGEM, bayramlarda da 22 vatandaşın evine konuk oldu. 2015 yılında 3689 vatandaşa evde iftar hizmeti veren ALGEM ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine de 2. El eşya yardımı yaparak katkı sağlıyor.  İçerisinde çekyat, beyaz eşya, koltuk, baza gibi 186 parça eşya 56 haneye yerleştirildi. 7 engelliye tekerlekli sandalye, 2 kişiye hasta yatağı ve 1 kişiye koşu bandı alan ALGEM 2 kişiye damatlık, 4 kişiye gelinlik hediyesinde bulundu; psikolojik konularda 344 kişiyle görüşme yapıldı.

 “ANNELER KURSTA,

ÇOCUKLAR KREŞTE”

Altıeylül Gelişim Merkezi meslek Edindirme Kursları da düzenliyor. Bilgisayar İşletmenliği, Çocuk Bakım Elemanı, Takı Tasarım, İngilizce, Ev ve Kurum temizliği ile Dikiş Kursuna toplam 270 kişi başvurdu ve sertifikalarını aldı.  Ayrıca 74 bayan vatandaş da çocuklarını kreşe bırakarak kursa katıldı. 

Kreş ,meslek kazandırma kurslarına katılan kursiyerlerin, 2-6 yaş grubu çocuklarına hizmet veriyor. “MİSAFİRHANE İLE KONAKLAMA İMKANI”

ALGEM’de halen bilgisayar işletmenliği, Çocuk Bakım Elemanı, Ev ve Kurum Temizliği, Pastacılık, Aşçılık, engelliler için süsleme-nakış, dikiş kursu ile takı tasarımı kursu devam ediyor.

Sergi salonunda meslek kazandırma kurslarında üretilen ürünlerin teşhiri ve satışı gerçekleşiyor. 

ALGEM binası içerisinde 100 kişi kapasiteli konferans, toplantı, eğitim, tiyatro ve halk oyunlarına

uygun salon yer alıyor.  Afet, ev onarım-tadilat hallerinde gidecek yer bulamayan bayanlara ve yaşlılara 2-3 günü geçmeyen konaklama ve günlük öğün hizmeti veriliyor. Misafirhane de 1 adet çift kişilik ve 3 adet tek kişilik ful eşyalı ev düzeninde.

“AİLELERE BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ”

Başkan Zekai Kafaoğlu ALGEM ile ilgili açıklama yaparak “ALGEM sosyal belediyecilik anlayışımız içerisinde önemli bir yere sahip. Burada anlamlı sosyal dokunuşlar yapıldı. ALGEM’de bulunan sosyal marketimize müracaat eden vatandaşlarımızın her ay yiyecek ihtiyacı karşılanıyor. Biz bu ailelere  bir de balık tutmayı öğretiyoruz. ''Bakın biz size bunları veriyoruz ama sizin meslek edinmeniz lazım. Meslek edindirme kurslarımız var ve bu kurslara katılmanız lazım'' diyoruz. Bu zamana kadar bu kurslara 270 kişi katılarak mezun oldu. Kurslara küçük çocuğumuz var o yüzden gelemiyoruz mazeretini de bir kreş açarak önlemiş olduk. Bir de özellikle bakımlarını yapamayan yaşlı aileler oluyor. Bu aileleri de burada bulunan misafirhanemize getiriyoruz. Bu esnada evinin tüm temizliği ve hijyeni sağlanıyor. Daha sonra da yeniden evlerine götürüp bırakıyoruz” dedi.

“YUVALAR YIKILMASIN İSTİYORUZ”

İlimizde boşanma oranlarının Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğunu söyleyen Kafaoğlu “Aile danışma merkezinde bir psikoloğumuz var. İlimizde özellikle boşanma oranları çok fazla ve Türkiye ortalamasının üzerinde. Psikoloğumuz eşlerle görüşerek seanslar yapıyor. Aileler ve yuvalar yıkılmasın istiyoruz, aileler yıkıldığı zaman olan çocuklara oluyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Burada vatandaşlarımız oldukça memnun” diye konuştu. 

319 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri