PROF.DR. TÜRKER MİNİBAŞ, ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA ANILDI
Tarih : 2016.02.08  09:11:33
ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomist-Yazar Prof.Dr. Türkel Minibaş, 6 Şubat Cumartesi günü vefatının 7. yılında Ayvalık’ta düzenlenen etkinliklerle anıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ayvalık Şubesi tarafından organize edilen anma etkinliği, Cumartesi günü saat 11.30’da Türker Minibaş’ın Ali Bey (Cunda) Adası’ndaki mezarı başında başladı. ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, şube yönetiminin yanı sıra İzmir, Soma, İstanbul’dan ÇYDD Şubeleri temsilcileri ve öğrencilerinden oluşan 80 kişilik heyet katıldı. 130 kişinin hazır bulunduğu mezarlıktaki törende, Prof. Dr. Türker Minibaş’ın mezarına çiçekler konuldu.

“IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN”

ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, “Hem genel başkanımız hem de yazlarını burada geçiren bir kişi olarak, sürekli bir araya geldiğimiz, kültür alış verişinde bulunduğumuz, dertleştiğimiz biriydi. Dernek hakkında bilgi aldığımız, ilk kadın hareketini başlatan üç kadından biri olan Türker Minibaş, ekonomi profesörü olduğu için ülkemize önemli tavsiyeleri vardı. Çok sevdiğimiz bir insandı. Benden yaşça küçük ama ondan çok şey öğrendim” dedi. 

Mezarlıktaki törenin ardından saat 12.30’da ilçe merkezindeki, Ayvalık ÇYDD Fahamet-Ali Kemal Sabuncuğil Eğitim Evinde Prof. Dr. Türker Minibaş’ın  kişiliği anlatıldı, anılar paylaşıldı. Minibaş’ın hayatını anlatan sunum izlendi. ÇYDD Ayvalık Şube Başkan Yardımcısı Suat Şerifeken, Ayvalık’a kazandırdıkları Eğitim Evi’nin oluşum süreci hakkında bilgi verdi. 

259 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri