KALFALIK – USTALIK BELGESİ İÇİN AF DÖNEMİ FIRSATI
Tarih : 2016.02.09  09:26:41
167 meslek dalından birinde işveren ya da çalışanların kalfalık ve ustalık belgesi alması için verilen 6 aylık ek süre 15 Mart tarihinde sona erecek. Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar şartları uyanlar için ek sürenin bir fırsat olduğunu belirterek bu belgenin kanunen gerekli olduğunu vurguladı.

16/09/2015 Tarih ve 29477 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 27. Mesleki Eğitim Kurulu Kararlarına göre; meslek dalının 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çıraklık eğitimi uygulama kapsamına alındığı tarihte geçici 1. maddedeki şartları taşıdıkları halde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen tarihlerde belge almak için müracaat edemeyenlere kararların resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay süreyle ek müracaat süresi verildi.

BELGE KANUNEN GEREKLİ

Konuyla ilgili bilgi veren Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar, af döneminin 15 Mart 2016 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.  Kapsamda bulunan 167 meslek dalından herhangi birinde ister işyeri sahibi olsun ister çalışan olsun, şartları uyan herkesin Kalfalık ve Ustalık Belgesi sahibi olabilmesi için bunun bir fırsat olduğunu söyledi. Ayrıca kanun kapsamında bulunan bu mesleklerde bir işyerinde çalışanlardan ve işyeri açanlardan da bu belgelerin kanunen arandığına dikkat çekti.

“MESLEK YA DA BELGE SAHİBİ OLMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Şefik Açar, "Meslek sahibi veya belge sahibi olmak isteyen herkese kapımız açık. Amacımız mesleğinde yeterliliğini devlet adına tescil ettirmek isteyen herkesi belge sahibi yapmak. Özellikle yeni iş güvenliği yasası işverenlere büyük yükler getiriyor. Mesleki eğitim almayan kişilerin istihdamı halinde büyük yaptırımlar var. Bu arada aldığımız duyumlara göre Balıkesir’in bazı ilçelerinde denetimler başlamış durumda. Gelecekte mağdur olmamaları için şartları uygun vatandaşlarımızı başvuru yapmak üzere Ayvalık Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan yeni binamıza bekliyoruz." dedi. İşyeri sahipleri ve çalışanlarının Kalfalık ve Ustalık Belgesi almak için bazı kolaylıkların sağlandığı, 15 Mart 2016 tarihinde bitecek olan bu af dönemini kaçırmaması gerekiyor. AB ülkelerinde bile geçerliliği bulunan bu belgeler, meslek sahiplerine yeni iş kapıları da açıyor.

 

 

 

 

326 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri