BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: “VERDİĞİMİZ SÖZLERİN YÜZDE 82’SİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Tarih : 2016.03.09  09:18:08
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “1 Kasım seçimleri öncesi verdiğimiz sözlerin yüzde 82’sini gerçekleştirdik. Gerisini de Mart’ın sonunda tamamlayacağız “dedi

Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşen 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için İzmir’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayraklı İlçesi’nde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde vatandaşlara seslendi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İzmirli milletvekillerinin katıldığı mitingde konuşan Davutoğlu, “Dün bu saatlerde Brüksel’de aziz ülkemizi ve Suriye’deki mazlumları temsil ettik. Bizim davamız ömür boyu sürecek davadır. 1 Kasım seçimlerinde muhteşem bir zafer destanı yazdık. Biz İzmir’in her köşesiyle gurur duyduk. Yeni bir demokrasi destanı yazdık. Yüzde 49.5 oy ile 4 yıl için emanet tekrar sizin dedi. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için üç aylık programımızı ilan ettik. Ve şimdi 1 Kasım öncesi verdiğimiz sözlerin yüzde 82’si gerçekleşmiş durumda. Mart sonunda da hepsi gerçekleşmiş olacağız” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELE NİHAİ HEDEFE ULAŞANA KADAR DEVAM EDECEK”
Terörle mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Davutoğlu, “Bu memleketin birliği beraberliği halkımızın izzeti onuru için verdiğimiz mücadele nihai hedefe ulaşana kadar devam edecektir. Gayrı meşru silahlar, bombalar mayınlar temizleninceye kadar tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edeceğiz. Mardin’de birlik huzur ve demokrasi planımızı açıkladığımızda söz vermiştik. İzmir’in birlik, huzur ve demokrasi selamını hafta sonu Van’a götüreceğiz. Memlekette basmadığımız adım atmadığımız hiçbir yer kalmayacak. 78 milyonu birbirine kardeş kılacağız” diye konuştu.
Brüksel’de gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzakerede bulunduklarını ve oradan İzmir’e geldiklerini belirten Davutoğlu, “Biz başlattığımız her işi hedefine ulaştırırız. Brüksel’de gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzakerelerde bulunduk. Ekim gibi planlanan takvimi öne aldık. İnşallah Haziran ayı içerisinde vatandaşlarımız Avrupa’ya vizesiz gidecek. Bir taraftan Suriyeli kardeşlerimizin hakkını hukukunu koruduk. 7 saat süren müzakereler sürdü. Ama durmadık haklı davamızı anlattık. Hak ettiğimiz neticeyi de aldık. İzzetli onurlu vatandaşlarımız bir daha konsolosluklar önünde sabahın köründe beklemeyecek istediğiniz anda istediğiniz yere vizesiz gideceksiniz. Biz söz verdik mi bu sözün gereğini yaparız. Bizim gücümüzün eriştiği yerlere onların hayalleri bile eremez. Kimse Türkiye’nin yükselişine set çekemeyecek. Ben Ankara’da olduğu gibi çalışmalarımı burada da yürüteceğim. Bugün tarihinde ilk defa İzmir komşu ülke Yunanistan’ın başbakanını İzmir’de ağırladı. Bundan sonra İzmir’e daha sık geleceğiz. İnşallah İzmir’in bu anlamda hizmet gerektiren her adımını atacağız. Bugün Yunanistan Başbakanı ile İzmir’de güzel görüşmeler gerçekleştirdik. İki yakayı huzur içinde buluşturup Ege’yi bir barış denizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

39949 kez okundu
Diðer Politika Haberleri