ALMANYA GENELİNDE 'TERÖRE LANET' MİTİNGLERİ YAPILDI
Tarih : 2016.04.11  09:32:06
Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında terör eylemlerinin artması ve yüzlerce masum insanın hayatını kaybetmesi karşında sessiz kalmayarak, Almanya’da Avrupa Yeni Türk Komitesi'ni (AYTK) oluşturan duyarlı Türk vatandaşları, sokaklara inerek terörü telin etti.

Köln, Frankfurt, Münih, Nürnberg, Stuttgart ve Hamburg kentlerinde mitingler düzenleyen Türkler, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere bütün terör örgütlerini protesto etti. 
Kendini 'Bağımsız Vatanseverler' olarak nitelendiren Avrupa Yeni Türk Komitesi (AYTK) yaptıkları eylemlerin hiçbir siyasi oluşuma, Almanya'da bulunan derneklere, Türkiye'deki partilere, bilinen gruplara, partizan teşkilatlara bağlı olmadan ve destek almadan bağımsız bir şekilde yapılandıklarını açıkladılar. Frankfurt’ta düzenlenen mitinge yaklaşık bin vatandaşımız katıldı. Avrupalılara sitem eden katılımcılar, Paris’te ve Brüksel’de terör meydana geldiği zaman gösterilen tepkinin Ankara ve İstanbul’daki saldırılarda gösterilmemesini eleştirdiler.
Öte yandan, Türk vatandaşlarıyla karşı gösteri yapan grubun yerlerinin birbirine yakın olması zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden oldu. Bir grup karşıt görüşlünün provokasyonu sonucu Alman polisi zor anlar yaşadı. Üç kişi hafif şekilde yaralandı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Almanya Kürt Toplumu, Almanya Ermeniler Merkez Konseyi, Almanya Arami Dernekleri Federasyonu, Almanya Süryani Federasyonu, Almanya Ezidiler Merkez Konseyi ve Antisemitizme Karşı Alman Sivil Toplum Örgütleri Koordinasyon Konseyi ise, Türkiye aleyhinde gösteri düzenledi.

2669 kez okundu
Diðer Dünya Haberleri