ÇOCUKLARIN EN MUTLU BAYRAMI
Tarih : 2016.04.25  09:11:11
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yılı Balıkesir ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Kutlama törenlerinde Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ve ilk kadın milletvekili Benal Arıman'a Türk kadını sahnede canlandırıldı.
Balıkesir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin sunumunun ardından törenler Atatürk Parkı'nda devam etti. Törenlere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, İl Jandarma Komutanı Ömer Arık, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
General Kemal Ortaokulu öğrencisi Bahar Topçan’ın günün anlamını belirten konuşması ile başlayan etkinlikler Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencilerinin Mehteran gösterisi ile sürdü. Albay Tayyar-Nuran Oğuz İlkokulu öğrencilerinin tekvando gösterisi büyük alkış alırken, Sıdıka Sami Kula Anaokulu öğrencilerinin başarılı Türk kadınları gösterisinde Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ve ilk kadın milletvekili Benal Arıtman canlandırıldı. Zübeyde Hanım'ı canlandıran öğrencinin "Bir ananın tarihi değiştirebileceğini gösterdim size. Ben Zübeyde Hanım, oğlum Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyuyorum" sözleri uzun süre alkışlandı.
Etkinlikler okunan şiirlerle sona erdi.

210 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri