BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER YERE DOKUNUYOR
Tarih : 2016.04.27  09:33:21
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kente değer katacak, modern şehirleşmenin önünü açacak ve ilçelerdeki yaşamı kolaylaştıracak hizmetleri ve projeleri sürdürüyor.

Balıkesir’deki 20 ilçeye de dokunan hizmetleriyle öne çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştireceği, Sındırgı ilçe merkezinin çehresini değiştirecek Sındırgı Kent Meydanı Düzenlenmesi ve Kapalı Otopark Yapımı projelerinin temeli Başkan Ahmet Edip Uğur’un katılımıyla atıldı. 1450 metrekarelik ve 82 araçlık yer altı otoparkı bulunan, toplamda 6976 metrekarelik bir meydanı Sındırgı’ya yapacak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında asma germe sistem gölgelikler, bisiklet parkı, oturma alanları, 450 metrekare yeşil alan, 28 araç adet ağaç ve 976 adet çalı türü kullanacak.  Sındırgı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yanı sıra Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, BASKİ Genel Sekreteri Mustafa Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Halil Güner, Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Cemal Kocataş, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

YAVAŞ: “EDİP BAŞKANIMIZDAN                                                                                      

BİNLERCE KEZ ALLAH RAZI OLSUN”

Programın açılış konuşmasını yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Şu meydan çok güzel işler gördü, burada sizlerle buluştuk ama bu meydanın kalbine en güzel dokunuşu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı. Bu meydan projesi “Hayaldi Gerçek Oldu” sözünün tam anlamıyla oturduğu bir yer. Büyükşehir Belediyesi kurulduğunda bu su boruları patladığında nasıl tamir edeceğiz derken, 70 kilometre uzaklıkta nasıl gidilir derken, Büyükşehir Belediyesi iki yılda oturdu ve meyvelerini vermeye başladı. Biraz önce öğrendim, 17 Mayıs tarihinde Sındırgı’da itfaiye binasının ihalesi yapılacak. Sındırgımızda mezbahamız yoktu, çok şükür Büyükşehir Belediyesi’yle yeni bir mezbaha kazandık. BASKİ her alanda çalışıyor, gayret ediyor. Yollarımız geçen yıl Balıkesir’de en çok stabilize ve asfalt yapılan yerlerin başında geliyor. Sındırgımız, 2006 yılında termal merkezi ilan edilen yer. Sındırgı, 1984 yılında İzmir-İstanbul yolunun buradan kalkmasıyla göç vermeye başlayan bir yer oldu. Göç eden nüfusumuzu nasıl geri döndürebiliriz diye düşünürken 2006 yılında Sındırgımızı termal merkezi haline getirmeye çalıştık. Dün buralar turistik merkez mi diye düşünürken, bugün Sındırgı 1200 tane sıcak suyla ısınan konuta sahip. Sındırgı daha önceden hava kirliliği olan bir ildi. Şu anda hava kirliliği kalmadı. Geçenlerde haber çıktı, Sındırgı’dan altın çıktı diye. Bende diyorum ki; iki ay sonra meydan bitince esnaf altını bulacak. Sındırgı’da emin adımlarla gidiyoruz. 700 tane TOKİ binası ihale edildi. Bu binaları alanların 300 tanesi daha önce Sındırgı’dan gitmiş insanlar. 250 tane termal konut yapılıyor. Sındırgı’nın umutlarını yeşerttik. Bu memlekete tohumlar attık 2004 yılında. 2016 yılında o tohumlar meyvelere dönüştü. Bu meyveye dönüşmede, toprak olan, su olan, güneş olan Ahmet Edip Uğur başkanımıza Allah binler kez razı olsun. Akhisar yolunun ihalesi yapıldı 102 trilyon lira” dedi.

UĞUR: “BALIKESİR’DE BİR İLK OLACAK”

Balıkesir’in her noktasına ulaşan hizmet ve projelerin Büyükşehir Belediyesi’yle olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Edip Uğur, bu projenin mimarının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. İki yıllık süreçte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal yapılanmasını tamamladığını vurgulayan Başkan Uğur, şimdi hizmet ve projelerin meyvelerini vermeye başladığını kaydetti. Sındırgı Kent Meydanı Düzenlenmesi ve Kapalı Otopark’ın, Sındırgı yeni belediye hizmet binası ve Cumhuriyet Meydanı’yla bütünleşeceğini kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu yıl düzenlenecek Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri’nin yeni meydanda yapılacağını ifade etti. Sındırgı’nın çehresini değiştirecek projelerin detayları hakkında bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Cumhuriyet meydanı projesinin inşası 150 gün yani 5 ayda bitmiş olacak. Bu projede Haziran Temmuz aylarında sona erecek. Böylelikle Sındırgı’da sadece belediye binası yada meydan projesi değil tamamen Kent Meydanı rekreasyon alanı projesi hayat bulacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ve Sındırgı Belediyemizin işbirliğiyle 3 Milyon liralık bir meydan projesi ile Balıkesir’de bir ilk oluşturulmuş olacak. Hem yeraltı garajı, hem de yer üstünde bir meydan düzenlemesi, bir şehrin hikâyesi olan, Yağcıbedir desenleriyle bezenmiş halkla belediyenin bütünleşmiş olduğu meydan projesi hayat bulmuş olacak. Projenin kenarında bu memleket için mücadele etmiş İbrahim Ethem Akıncı, Makbule Efe ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelleri yer alacak. Hep beraber şehrimizi Yağcıbedir diyarı, termal şehri, mutluluğun ve dinginliğin şehri Sındırgı’dan inşa etmeye devam edeceğiz. Merkeze bu meydanı yaparken Kent Estetiği Daire Başkanlığımız, Yüreğil-Yaylabayır mahallelerine çok amaçlı semt spor sahası da yapacak. Yeni Sındırgı Şehit Kıdemli Üstçavuş Ahmet Semerci Parkı’nın yapım işini de bizim Kent Estetiği Daire Başkanlığımız yapacak. Burada çocuk oyun grupları, spor aletleri de burada yerini alacak. 20 ilçe belediyesiyle birlikte çalışıyoruz. Burada bu projeyi yaparken Sındırgı Belediye Başkanımızla birlikte görüştük şimdi inşaatı başlayacak. ” dedi.

SINDIRGI İÇME SUYU KANALİZASYON HATTI

VE ATIKSU ARITMA TESİSİ 16. 5 MİLYON LİRA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’nin Sındırgı ilçesine yönelik gerçekleştirdiği hizmet ve projeler hakkında bilgi veren Başkan Ahmet Edip Uğur, “Sındırgı İlçemizde,

BASKİ’miz 9 âdeti merkezde,64 adet kırsal mahallede toplam 44 personel ve 9 adet iş makinesi ile hizmet vermektedir. Yine BASKİ olarak, 34 adet kırsal mahallede 9,606 metre Atıksu,19,909 metre içme suyu olmak üzere toplam 29,515 metre altyapı çalışması yapılmıştır. Sındırgı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon hattı ve Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi ihale aşamasında olup maliyeti 16,5 Milyon TL’dir. Eşmedere mahallesine arsenik arıtma çeşmesi yapımı tamamlanmıştır. Sındırgı İlçemizde vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere 35 kişi oturma 40 kişi ayakta yolcu taşıma kapasiteli 2 adet belediyemize ait otobüsümüz hizmete girmiştir. Elektronik ücret toplama sistemi her gün genişlemekte olup kısa süre sonra bütün Balıkesir artık tek bir kart ile yolculuk edebilecektir. Balıkesir – Sındırgı arasında çalışan araçlarda Akıllı Balkart ile biniş yapılabilmektedir. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. bünyesinde Balıkesir – Sındırgı arasında çalışan 30 adet 2015 model Wolkswagen crafter marka 16 kişilik VİP yolcu taşıma kapasiteli araçlarla hizmet verilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun alçak tabanlı klimalı kameralı araçların ihalesi yapılmış olup 8 adet minibüse validatör cihazı takılarak aktif olarak çalışmaktadır. 22 adet minibüs ile protokol yapılmış olup işletmecilerin evraklarını hazırlayarak sisteme dahil olması bekleniyor” dedi.

BAŞKAN UĞUR’DAN

SINDIRGI’YA İTFAİYE MÜJDESİ

Sındırgı ilçesine yönelik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yol yapım çalışmalarından da bahseden Başkan Ahmet Edip Uğur, “2014-2016 yılında;  276 km greyderli bakım çalışması, 150,5 km malzemeli bakım çalışması, 79 km onarım çalışması, 86 adet menfez çalışması, 42 km 1. kat asfalt çalışması, 115 km 1. kat sathi kaplama çalışması,  9 km sıcak asfalt çalışması, 257 km yama onarım çalışması, 21 km stabilize yol çalışması, 6 km yeni yol çalışması, Akhisar - Şahinkaya köprü inşaatı yapılmıştır. Sındırgı Emendere’ de Köylü Pazarı ve Sergi Alanı’nın yapım çalışmaları devam etmektedir. Sındırgı ilçemize yakışır bir İtfaiye Binası’nı kısa sürede Sındırgılıların hizmetine sunacağız” dedi.

“HAYVAN BARINAĞINI MAYIS AYINDA

BAKAN EROĞLU’NUN KATILIMIYLA HİZMETE AÇACAĞIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin insan yaşamını kolaylaştıran ve şehir kimliğine değer katan hizmet ve projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Ahmet Edip Uğur, yakın zamanda Kuva-yi Milliye Kavşağı ve Akıllı Robotik Otopark’ın açılışını ve Sebze Meyve Hali’nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruluşu olan BASKİ’nin de 20 ilçeye eş zamanlı hizmet ve projelerinin olduğunu kaydeden Başkan Uğur, “ BASKİ'mizle İçme suyunu İlimiz genelinde sorun olmaktan çıkarttık. Arıtma tesislerimizle, inşa ettiğimiz göletlerimizle, temiz, sağlıklı bir içme suyunu 20 ilçemizde birden vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gayretindeyiz.  Şehrin altyapısını yeniliyoruz, Arıtma ve Katı Atık Bertaraf tesislerimizle suyun, havanın ve çevrenin kirlenmesini önlüyoruz. Projelendirip inşasına başladığımız Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimiz ile şehrimizin ekonomik ve kültürel değerlerini hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde podyuma çıkartıyoruz. İvrindi'deki Hayvan Barınağımızın inşaatı tamamlanmak üzere. İnşallah Mayıs ayı içinde Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile bu tesisimizi de hizmete açacağız. Çocuk Köyümüz, Balıkesirli çocuklarımızın, yazın serin, kışın sıcak bir ortamda gönüllerince eğlenebilecekleri bir yaşam ve eğlence alanı olarak çocuklarımızın hizmetindedir” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “SEVDALIYIZ BU ŞEHRE”

Balıkesir’e sevdalı olduklarını ve bu aşkla hizmetleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Bir yandan hükümetimiz çalışıyor bir yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Çay Gören Barajı’na gittik, incelemelerde bulunduk. Dünyada böyle bir coğrafya yok. İnşallah burayla ilgili önemli projeler yapacağız. İstiyoruz ki burasını dünyada marka yapalım. Buraya huzur evleri yapalım, Avrupa’dan zenginleri buraya getirelim. Aylık 1000-2000 Dolar, EURO alalım. Balıkesir’de önemli işler yapıyoruz. Mercedes’in torunları buraya Balıkesir’e geliyor. Buraya 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Biz Balıkesir’e geliştireceğiz, Bursa’yla İzmir’le yarıştıracağız. Biz bunu hep birlikte yapacağız. İşte Ayvalık’ta Cunda Köprüsü’nün ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde buraya gidip köprünün temelini atacağız. Balıkesir’i Bandırma’da düşündüğümüz OSB ve limanıyla, Cunda Köprüsü’yle, Çay Gören’de, Sındırgı’da düşündüğümüz tesislerimizle. Bunları marka yaptığımızda Balıkesir, Bursa’yla İzmir’le yarışacak. Balıkesir gelip geçilen bir il olmasın. Balıkesir’de yılda 10 milyon kişi geçiyor. Buradan geçerken bir Balıkesir’e uğrasınlar. Bir Sındırgı’ya, bir Bigadiç’e uğrasın. Gelsin bir Savaştepe’yi görsün. Biz istiyoruz ki; 20 ilçemizi de marka yapalım. Bizim Balıkesir sevdamız var. Bu iş sevda işi. Balıkesirliler bize destek veriyor. Bu destek devam ettiği müddetçe bizde bu can bu bedende olduğu sürece Balıkesir’e hizmet edeceğiz. Bizim ustamız Recep Tayyip Erdoğan’dır. O nasıl İstanbul’a hizmet etti, daha sonra millet onu Başbakan yaptı, Cumhurbaşkanı yaptı. Onun yaptığı gibi bizde bunu Balıkesir’de gerçekleştireceğiz” dedi.

HER ŞEY BALIKESİR İÇİN

 HER ŞEY SINDIRGI İÇİN

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 20 ilçe belediyesiyle uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Ahmet Edip Uğur, “ Balıkesir Büyükşehir oldu, Bütünşehir oldu. Biz; ‘Benim Şehrim Balıkesir.’ dedik. Bütün Balıkesir’i kucaklayan bir anlayışla büyükşehir olarak hareket ediyoruz. Balıkesir’in 20 ilçesi var, 20 belediye başkanımızla beraber karşılıklı istişare ederek, ortak akılla kararlarımızı alıyoruz. Balıkesir’i 20 ilçe belediye başkanımızla birlikte yönetiyor, geleceğin Balıkesir’ini birlikte inşa ediyoruz.

Şehrin yıllardan beri  çözüm bekleyen konuları ile ilgili yeni bir çözüm iradesi ortaya koyuyoruz. Sevdalısı olduğumuz Kalkınan, büyüyen ve gelişen Balıkesirimiz  için var gücümüzle bundan sonra da  elimizi taşına altına koymaya devam edeceğiz. Her şey Balıkesir ,Her Şey Sındırgı için diyor” dedi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş,  protokol konuşmalarının sonunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a dünyaca ünlü Sındırgı Yağcıbedir Halısı’ndan hediye etti.  protokol üyeleri Sındırgı Kent Meydanı ve Kapalı Otopark projesinin temeli dualarla atıldı. 

304 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri