'Çay, kitap bizden, okumak sizden'
Tarih : 2016.04.28  09:26:24
Karesi Kent Konseyi, Sosyal Yardımlaşma ve Çalışma Gurubu tarafından 'Çay, kitap bizden, okumak sizden' sloganı ile 'Karesi Okuma Günleri' Kayabey Mahallesi İskele Kıraathanesi'nde başlatıldı.

 Karesi'de her yer kütüphane projesine imza atan Karesi Belediyesi'nin Kent Konseyi mahalle halkına okuma alışkanlığı kazandırmak için 'Karesi Okuma Günleri'ni başlattı. Okuma günleri her ay bir kıraathanede çeşitli yazar ve konuklarla sürdürülecek. Karesi Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, ünlü tarihçi Aydın Ayhan ve yazar Mustafa Kuvancı'nın da katıldığı etkinlikte Kayabey Mahallesi'nde yaşayan kadınlar İskele Kıraathanesi'nde yaklaşık iki saat boyunca'Çanakkale' konulu kitaplar okudu.

Ünlü tarihçi Aydın Ayhan ve Yazar Mustafa Kuvancı okuma etkinliğinde kendi araştırmalarından örnekler verdi. Milli değerlerimize vurgu yapan ve değerlerimizi yücelten kitapların seçildiği etkinliğe kadın ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, "Hem kitap okumaya teşvik etmek hem de milli ve manevi değerlerimizi vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla etkinliği düzenledik. Bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Karesi Belediyesi ve Kent Konseyi olarak sosyal hayatı çeşitlendiren etkinlikleri de destekliyoruz. Etkinliğimize katılıp kitap okuyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

ANNELER ROL MODEL OLUYOR

'Karesi Okuma Günleri' projesi sayesinde çocuklar da anneleriyle birlikte kahveye giderek kitap okuyor. Böylelikle annelerin rol model olduğu etkinlikte, çocuklar kitap okumaya daha istekli devam ediyor. Kitapları okuyan vatandaşlar etkinlik süresince kitapları birbirleriyle değiştirerek okumaya devam edecek.

ANNEMLE OKUMAK ÇOK GÜZEL

Mahalle sakini ve İngilizce Öğretmeni Merve Yazlaoğlu, "Bu proje, katılımcılar yani bizler için oldukça faydalıydı. Aydın Ayhan ve Mustafa Kuvancı hocalarımızın da tecrübelerinden yararlanarak çok güzel bilgiler edindik. Kitaplarımızı okurken çaylarımızı içtik. Bu okuduğumuz kitaplar milli değerlerimizi anlatan kitaplar. Bu kitaplar sayesinde mahallemdeki arkadaşlarım annelerimiz okuma alışkanlığı kazanıyor hem de çocuklarımıza örnek oluyoruz" dedi.  6 yaşındaki Gülşah Coşkun da kalabalık bir ortamda kitap okumanın çok güzel olduğunu anneleriyle birlikte okumanın ise çok daha güzel olduğunu söyledi.

175 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri