ARITMAYA TAHLİL LABORATUVARI
Tarih : 2016.05.03  09:03:40
Küçükkuyu Belediyesi Arıtma tesisi kendi bünyesinde oluşturduğu Analiz Laboratuvarı ile her hafta tahlil yaparak atık suyun değerini belirliyor.

 

30 Bin lira civarında bir masraf ile Küçükkuyu Belediyesi Arıtma Tesisinde hizmete giren Analiz Laboratuvarunda atık suyun kirlilik derecesi tespit edilip, biyolojik Arıtma esnasında gerekli bakteri üretiliyor. Bakterilerin kirli suyu arıtıp temiz su haline getirildiğini söyleyen Laboratuvar sorumlusu Yüksek Lisans Öğrencisi Biyolog Cansu Polat işleyişi şu şekilde anlattı “Her hafta rutin olarak çıkış suyundan numune alıp analizini yapıyoruz. Yapılan tahlillerde arıtma tesisimizden çıkan suyun Bakanlığın kriterlerinden daha temiz bir ölçüde olduğu görülüyor”.

Laboratuvarda ayrıca deniz suyunun kirliliği ve içme suyunun da tahlilleri yapılabiliniyor. Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ise. “Küçükkuyu’nun en büyük sorunlarından biri olan arıtma olayı artık tarihe karıştı.Beldemizin ihtiyacı olan her yatırımı yapıp halkımızın yanında olacağız” dedi. 

688 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri