19 MAYIS RUHU HER YERDE
Tarih : 2016.05.20  10:26:53
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Balıkesir’de düzenlenen bir tören ile kutlandı. Yüzme Havuzu önünde düzenlenen törenlere Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Balıkesir’de düzenlenen kutlama etkinlikleri Tren Garı önünden Atatürk Anıtı’na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Yüzme Havuzu önünde törenler düzenlendi. Törenlere Vali Vekili Mustafa Üçkuyu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, diğer il müdürleri ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında gençlere geçmişi bilmenin önemini anlatan Aslan, “19 Mayıs tarihi, bütün gençlerimiz için, emanete sahip çıkma şuurunu yenilemenin adıdır. Gençlik, sağlam bir irade, büyük bir kararlılık, sarsılmaz bir inanç ile geri dönüşü olmayan kuvvetli bir şuurla milli birlik ve beraberliğin şuuru içindedir. Her 19 Mayıs coşkusu bizlerde, vatan, devlet, bayrak, millet inancımızı pekiştirmektedir” dedi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda müzik dinletisi, halkoyunları, jimnastik gösterileri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyespor sporcuları tarafından gösteriler sunuldu. Törenler sırasında Başkan Uğur yanına gelen bir çocuk ile sohbet ederek çeşitli sorular sordu. Bisiklet talebinde bulunan çocuğu kırmayan Uğur, Karesi Ortaokulu öğrencisine bisiklet sözü verdi.

BAŞKAN UĞUR OK ATTI

Gösterilerin ardından Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında sporcu gençlere ücretsiz bisiklet dağıtıldı. Bisikletler başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve diğer protokol üyeleri tarafından sahiplerine verildi.

Törenler Balıkesir Gençlik Merkezi tarafından açılan stantların gezilmesi ile sona ererken Başkan Uğur, stantlarda Okçuluk Kulübü tarafından kurulan stantta ok atışı yaptı. Başkan Uğur attığı oklar ile hedefe tam isabet kaydetti.

 

351 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri