EDREMİT’TE 19 MAYIS KUTLANDI
Tarih : 2016.05.20  10:28:55
Balıkesir’in Edremit ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı

Törenler ilk olarak Cumhuriyet Meydanından, Şehit Hamdibey Meydanına gençlik yürüyüşü ile başladı. Sabah saat 09.45’te başlayan yürüyüşte bayraklar eşliğinde yürüyen gençler coşkulu bir şekilde Gençlik Marşını hep bir ağızdan söylediler.
Törenlerin ikinci kısmı ise Şehit Hamdi Bey Meydanında gerçekleştirildi. Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün çelengi Müdür Fethi Bilge ve sporcular tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında meydan törenleri sona erdi.
Programın 3. Ayağı ise Edremit Körfez Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fethi Bilgi günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardında şiirler okundu. Düzenlenen spor müsabakalarında ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere kupaları ve ödülleri verildi.
Törenler kapsamında öğrencilerin işaret dili ile söyledikleri şarkı büyük alkış aldı. Öğrencilerin Kolbastı gösterisi beğeni ile izlendi. Tekvando sporcularının gösterisi ise nefesleri kesti. Halk oyunları gösterilerinin ardından törenler sona erdi.
Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Garnizon Komutan Vekili Albay Ender Tufan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

203 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri