EDREMİT’TE FENER ALAYI COŞKUSU
Tarih : 2016.05.21  09:22:37
Edremit Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce kişi katıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka, “Atatürk’ün bize bırakmış olduğu Misak-ı Milli sınırlarını hiç kimseye böldürtmeyeceğiz. Laik, demokratik cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gündüz düzenlenen resmi programların dışında Edremit Belediyesi tarafından akşam düzenlenen fener alayı ve konserlere binlerce kişi katıldı. Tuzcumurat Mahallesi Gümrük Meydanı’nda toplanan binlerce kişi ellerinde meşaleler ve dövizlerle, 'Faşizme geçit yok', 'Gençlik diktayı yenecek', 'Tam bağımsız Türkiye' ve 'Türkiye laiktir, laik kalacak' yazılı pankartlar taşıdı. 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganıyla Şehit Hamdibey Meydanı’na kadar yürüdüler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “19 Mayıs emperyalizme karşı ilk ulusal Kurtuluş Savaşı’nın adımının atılmasının yanında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de doğum günüdür. Onun için iyi ki doğdun Mustafa Kemal, iyi ki bizimsin, bizimlesin. Bayramları yasaklamaya kalksalar da, laikliği ortadan kaldıracağız deseler de Edremit’ten yükselen bir ses var; Türkiye laiktir, laik kalacak. Uzun yıllardır açılım safsatalarıyla besledikleri terör, bugün evlatlarımızı şehit olarak almaktadır. O akan şehitlerin kanı, buna neden olanları boğacaktır. Biz öyle bir ulusuz ki, cebinde Türkiye pasaportu taşıyan bir tek milletiz, bunu hiç kimsenin bölmeye, ortadan kaldırmaya gücü yetmeyecektir. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu Misak-ı Milli sınırlarını hiç kimseye böldürtmeyeceğiz. Laik, demokratik cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Bunu Ankara’da Meclis Başkanı olan zat-ı muhtereme bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın Türkiye laiktir, laik kalacaktır. 19 Mayıs’ın tekrar meydanlarda kutlanacağı günlerin temennisiyle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Ardından Romanya, Pakistan ve Ankara’dan gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Halk oyunları gösterisinin ardından efsane grup Kurtalan Ekspres ve Umut Kuzey sahne aldı. Konserde izleyiciler arasında yer alan Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Gedik sahneye çıkarak sanatçılarla birlikte bir parça seslendirdi. Binlerce kişinin katıldığı 19 Mayıs Gençlik Şöleni, sanatçılar ve Belediye Başkanı Kamil Saka’nın 10 Yıl Marşı’nı hep birlikte söylemesi ile sona erdi. Edremit Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Altınoluk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda ki uluslararası halk oyunları gösterisi ile son buldu.

 

 

329 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri