AYVALIKTA POLİS MORAL EĞİTİM SOSYAL TESİSLERİ SATIŞA ÇIKARILDI
Tarih : 2016.06.24  09:04:59
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Sarımsaklı Polis Moral Eğitimi Merkezi Sosyal Tesisleri’nin satışa çıkarıldığı öğrenildi.

13 yıl önce dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından da özelleştirilmek istenilen Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Polis Moral Eğitim Merkezlerinin Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarıldığı savunuldu.

Türkiye genelinde; İstanbul’da Beylerbeyi ve Baltalimanı Polis Evleri’nin yanı sıra Ege ve Akdeniz Bölgelerinde bulunan Antalya, Didim, İzmir ve Ayvalık’taki Polis Moral Eğitim Merkezleri’nin de aralarında bulunduğu sosyal tesislerinin de satışa çıkarılmasına ait çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Satışa çıkarılan sosyal tesisler arasında gözde konumunda bulunan Ayvalık’ın dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları’nda; 14 bin 700 metrekarelik alanda, 3 bloktan oluşan, 104 oda ve 368 yatak kapasiteli Ayvalık Polis Moral Eğitimi Merkezi’nin de satışa çıkarılması üzüntüyle karşılandı.

Polis şehitlerinin yakınları başta olmak üzere; polis gaziler, vazife malulleri ile tüm teşkilat mensuplarının ucuz tatil yapabilme ve moral kazanma imkânı buldukları ve yılda ortalama 6 bin kişinin tatilini geçirdiği sosyal tesisin özelleştirilmesinin,  bölge ekonomisini de olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Öte yandan yaz tatillerini Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki bu sosyal tesislerde geçiren polis gazileri ile  polis yakınları da mevcut ekonomik koşullarda özel tatil siteleri ve otellerde tatil yapabilmeye bütçelerinin müsait olmadığını vurgulayarak, her yıl tatil yapma imkanı buldukları polisevleri ve polis moral eğitimi merkezlerinin özelleştirilmemesi için imza kampanyası başlatmaya hazırlandıklarını ifade etti.

 

1519 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri