VALİ YAZICI, BGC YÖNETİMİNİ AĞIRLADI
Tarih : 2016.07.01  09:29:47
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetimi, Balıkesir'e yeni atanan Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Makamında basın mensuplarını ağırlayan Vali Yazıcı, demokratik yönetimlerde basının büyük bir güç olduğunu ifade ederek, "Siz gazetecilerin, güzel şeyler yazması için bizlerin güzel hizmetler yapmamız gerekiğini biliyoruz" dedi.

BGC Yönetim Kurulu üyeleri, kısa süre önce Rize'den Balıkesir'e atanan Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti. BGC Başkan Ramazan Demir, Vali Yazıcı'ya yeni görevinde başarılar dilerken, Balıkesir basını olarak kendilerine her zaman destek ve yardımda bulunacaklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir'in kısa süre önce büyükşehir statüsüne kavuşmasının büyük kazanç olduğunu kaydetti. Vali Ersin Yazıcı, "Balıkesir bir süre önce büyükşehir statüsü kazanan illerimizden birisi. Büyükşehir modelinin iller için daha iyi olduğunu, illerin projesinin bu modelle daha rahat halledilebildiğini düşünüyorum şahsen. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde 7 yıla yakın genel sekreter yardımcılığı, 5 yıl genel sekreterlik yaptım. Modelin daha demokratik olduğunu düşünüyorum. Kusurları, eksikleri olabilir. Seçilmişlerden oluşan bir karar mekanizmasının ve vatandaşların daha kolay hesap sorabildiği bir mekanizma olduğu için daha modern olduğunu düşünüyorum. Belediyelerimiz alt yapı işlerini hallederken, bizde eğitim, sağlık, spor, tarım gibi bir çok alanda çok işimiz var. Biz hizmet etmeye geldik. Rize, Türkiye'nin küçük ama önemli illerinden birisi. Ardından da buraya takdir edildik. Herkesi dinleyerek, istişare ederek doğru kararı vererek çalışmamız lazım" dedi. 
"GAYRET VE SAMİMİYETİMİZİ GÖRECEKSİNİZ" 
Vali Ersin Yazıcı, kamu hizmetinde kendi motivasyonunu nasıl sağladığını basın mensupları ile paylaştı. Vali Yazıcı, "Ben uzun yıllardır kendimi şöyle motive ediyorum. 11 yaşında devlet parasız yatılı okulunda Burdur'da eğitime başladım. Ortaokul, lise, üniversite hayatımda da kredi yurtlar bünyesinde kaldım. Yaklaşık 11 yıla yakın devletimizin yurtlarında kaldım. 47 yaşındayım, 36 yıldır bu devletin ekmeğini yiyorum. Bu millete, bu devlete ne yaparsam yapayım, ne kadar hizmet edersem edeyim borcumu ödeyemeyeceğimi düşünüyorum. Bulunduğum her pozisyonda, elimden gelen tüm gayretimle çalışmaya gayret ediyorum. Gayretimizi ve samimiyetimizi göreceğinizin sözünü veriyorum" şeklinde konuştu. 
BGC Başkanı Ramazan Demir, ise Balıkesir medyası hakkında Vali Yazıcı'yı bilgilendirdi. Başkan Demir, "Balıkesir, 1950'lerden beri iktidarlara en büyük desteği veren illerden bir tanesi. Ancak bunun karşılığını da fazla alamamış. Hep vermiş ama istemesini bilememiş. Zaman zaman içimizde kavga etmişiz, seçilmişler atanmışlarla kavga etmiş, seçilmiş seçilmiş kişi ile kavga etmiş, gazeteciler kendi arasında kavga etmiş neticede de ortak bir değerde buluşamamış. Son yıllara baktığımızda da 50 yılda yapılamayan işlerin yapıldığını görüyoruz. Bu da bizi umutlandırıyor. Balıkesir, önü açık illerin başında geliyor. Balıkesir, medya açısında da zengin bir il. İl genelinde yaklaşık 50 civarında gazete yayınlanıyor. 3 tane televizyonumuz, 8 tane radyomuz var. Biz göreve geldiğimizden bu yana, siyasilerden, iş adamlarından, bürokratlardan iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini ayırt etmenizi istiyoruz. Her konuda olduğu gibi gazetecilikte de herkese hak ettiği değeri vermenizi istiyoruz" dedi. 
Vali Yazıcı, eğitim ve sosyal konularda sık sık sahaya çıktığını vatandaşla, basınla iç içe olduğunu söyleyerek "Başta eğitim olmak üzere, sosyal alanlarda da sahada bizi bol miktarda göreceksiniz. Bizim hizmetlerimizi, sizlerde göreceksiniz, yazacaksınız, eleştireceksiniz. Sizlerin güzel şeyler yazması için bizim güzel hizmetler yapmamız gerektiğini biliyoruz" ifadeleri ile konuşmasını tamamladı. 
Ziyarette Başkan Demir, Vali Yazıcı'ya 'Balıkesir Basın Tarihi' kitabını hediye etti. 

 

659 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri