Orman yangınları korkuttu
Tarih : 2016.07.11  09:19:41
Balıkesir’in Burhaniye ve Edremit ilçelerinde çıkan orman yangınları korkuttu. Yangınlarda 51 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Edinilen bilgilere göre, Burhaniye ilçesinde iddialara göre, bir evin çatısında kaynak yapan vatandaşların sıçrattığı kıvılcım yangına neden oldu. Otluk alanda başlayan yangın tarım arazileri ile bozuk orman alanına da sıçradı. İlçeye bağlı Çallı kırsal mahallesi yakınındaki bir yazlık inşaatında kaynak yaparken çıktığı belirtilen yangına, havadan ve karadan müdahale edilirken, yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Burhaniye'nin Çallı-Kuyucak-Bahadınlı kırsal mahallerinin ortasındaki dağlık alanın eteklerindeki bir yazlık inşaatında, saat 16.00 sıralarında, kaynak çalışması sırasında sıçrayan kıvılcım, kuru otları tutuşturdu. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak yakındaki tarla ve zeytinliklerle, bozuk orman alanına ulaştı. Yangına, iki söndürme helikopteri, bir uçak, Burhaniye Orman İşletme Şefliği'ne ve Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne ait 8 arazöz, 40 orman işçisi ve iki itfaiye aracı ile müdahale etti. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle alevlerin kontrol altına alınmasında güçlük çekilirken, yangın sırasında çok sayıda fıstık çamı ve zeytin ağacının da zarar gördüğü bildirildi. Yangının çıkış noktasına yakın olan televizyon vericisine ait iki trafoda zarar gördü. Saat 20.00 sırasında söndürülen yangın da soğutma çalışmaları devam ederken, jandarma yaklaşık 5 hektarlık bir alanda etkili olan yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Balıkesir'in Edremit ilçesi Kaz Dağları Talim Alanı mevkiinde çıkan orman yangını ise yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü. Edinilen bilgilere göre, Kaz Dağları Talim Alanı mevkisinde, Kalkım Yenice-Edremit yol yapım çalışmalarının bulunduğu noktada, henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda örtü yangını çıktı. Yangına, Edremit İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve Kalkım Orman İşletme Şefliği Arazözleri müdahale etti. Yangında, 3 hektarlık alan zarar gördü.

527 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri