Ayvalık Belediyesi’nin Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
Tarih : 2016.07.15  09:35:11
Ayvalık Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan toplantısını önceki gün Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda ek gündem maddeleri dahil olmak üzere toplam 40 madde görüşülerek karara bağlandı.

 Ayvalık Belediyesi’nin resmi internet sitesinden canlı olarak kamuoyu ile de paylaşılan toplantıya;  eski Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Şeref Akın mazereti nedeniyle katılamadı.

Toplantıda konuşan Başkan Gençer, Ayvalık’ın en yoğun insan nüfusunun yalandığı yaz sezonunda bulunduğunu hatırlatarak, ilçenin geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tarihinde görülmemiş kalabalığa ev sahipliği yaptığını söyledi.

Gençer konuşmasında, “Bu kalabalıkları Ayvalık’ta ağırlamamızdaki bizi sevindiren tarafı, Ayvalık’ın iç turizmde en çok tercih edilen yerlerden biri olduğunu gördük. Geriye kalan turizm sezonunda, Ayvalık üzerine düşen payı alacaktır. Sıkıntılarımızı biliyoruz. Çöp sıkıntıları yaşadık. Çöp konteynırları çevresine park edildiği için, çöpleri alamadık. Eksiklere rağmen bayramda canla başla çalıştık” dedi.

Ayvalık’ta doğaya uyumlu 20 çocuk parkı yapacağız. Bu konuda çalışmalara Cunda Adası'ndan başladık. Sarı Zeybek Tesisleri'nde ve Altınova Mahallemizde halı sahalar yapıyoruz. Hamdibey Mahallemizde de stat yapıyoruz ve Eylül ayı sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Çamlık Mahallesi'nde organik bir park yapmaya başlayacağız ve yaz sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye Windsurf Ligi birinci ayağını gerçekleştik ve Ayvalık'a kattığı değerlerden dolayı bu organizasyonu gelenekselleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ Ayvalık Belediyesi şimdi kendi malzemesini üretiyor, kendi taşıyor, kendi yapıyor”

 Aliçetinkaya Mahallesi sınırları içerisindeki Tapu Kadastro Evleri sahil bandını düzenleyeceklerini belirten Başkan Rahmi Gençer, “Tıpkı Altınova Mahallesi’nde ki gibi burada da sahil yolu yapıp Gönül Yolu'na bağlayacağız. Ayvalık Belediyesi'nin 28 ay önce her konuda teknik malzeme eksikliği vardı. Ayvalık Belediyesi şimdi kendi malzemesini üretiyor, kendi taşıyor, kendi yapıyor. Belediyemiz bir işe gittiği zaman, aracı arızalanıp geri dönmeyecek. Bunun yanı sıra 13 Nisan Hatıra Ormanı içinde bulunan mesire alanı önünde 220 balıkçının teknesini bağlanacağı bir alan yaratacağız. Balıkhanelerimiz olduğu alanda büyük balıkçı teknelerini bir yere toplayacağız. Bu kazanımı meclis olarak gerçekleştireceğiz. Ayvalık Belediyesi çalışıyor daha da çalışacak ve de satmıyor. Takdir eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların dışında, 220 bin metre kare kilit parke daha döşeyeceğiz. Geçtiğimiz 28 ayda 250 bin metre karelik alan taş döşemesi yaptık. Bu projelerimizi mart ayına kadar bitireceğiz. Siyaset gözetmeksizin hizmet yapıyoruz. Muhalefet olan meclis üyelerimizden de bunu bekliyoruz. Aynı haberlerin sürekli tekrarlanmasını uygun görmüyorum ve bu haberlerin gerçek çalışmaları gölgede bıraktığını belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in konuşmasının ardından meclis toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Meclis toplantısının gündemi yoğundu
Toplantıda; Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Müdürlüğü yönetmelikleri,  belediye ilan reklam bedellerinin görüşülmesi ve güncellenmesi, Norm Kadroda “Dolu Kadro” değişikliği yapılması,  Ayvalık Belediyesine ait Kırlangıç çok amaçlı sosyal ve kültürel yaşam merkezi projesi kapsamında, yapılacak ihale için yetki verilmesi, Temizlik Hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımı için iller bankasından kredi kullanılması görüşüldü.

Köy tüzel kişiliğinden Ayvalık Belediyesi’ne geçen taşınmazlara meclis kararı ile konulan şerhin kaldırılması ve 345 nolu meclis kararının iptali, belediye müdürlüklerinden bütçesi alım yapmaya yeterli olmayanlara ek bütçe yapılması, mülkiyeti belediyemize ait Alibey Adasında bulunan ve 14.01.1983 tarihinde tahsisli olan taşınmazın Balıkesir İdari Mahkemesinin kararı gereğince tahsisinin iptali ve Meclis İmar Komisyonundan gelen 11 konu ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 11 yeni konu görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda;  ek gündem maddeleri de masaya yatırıldı.

Belediyeye ait akaryakıt istasyonunun, sona erecek olan bayilik sözleşmesinin yenilenmesi için encümene yetki verilmesinin ardından Meclis üyeleri tarafından verilen önergelere geçildi.

Mezarlıkların bakım ve onarımı, semt pazarları satış tarifesinin belirlenmesinin ardından Güzel Ayvalık Ltd şirketi bilançosu hakkında Şirket Müdürü ve Başkan Yardımcısı Gökay Bacan açıklamalarda bulundu. Ancak Meclis Üyeleri tarafından Bacan’dan detaylı açıklama istenildi.

Ek gündem konuları arasında bulunan; Belediye bünyesinde kullanılan kiralık araçlar, belediye bünyesinde kullanılan telefonların durumu , belediye mülklerin hangi kurum ve kuruşlar tarafından kullanıldığı konusunda bilgisi istenildiği toplantıda, Posta Gazetesi’nde yer alan Ayvalık Belediyesi haberi hakkında detaylı bilgilerin talep edildiği toplantıda Ayvalık Belediyesi hesaplarında bulunan blokelerin kaldırılması konusu da hukuk komisyonuna sevk edildi.

 

562 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri