AYVALIK DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI AYAKTA
Tarih : 2016.07.18  09:30:01
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İstanbul ve Ankara'daki "askeri kalkışmaya" tepki gösterdi.

Başkentteki askeri kalkışmanın Ayvalık’ta duyulmasının ardından bankaların ATM’leri başta olmak üzere araçlarıyla akaryakıt istasyonlarına akın eden vatandaşlar ATM makineleri ve akaryakıt istasyonları önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bu kapsamda Ayvalık Belediyesi’ne ait akaryakıt istasyonu önünden Cunda Adası istikametine doğru yaklaşık 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturuldu.

Ayvalık’ta Polis Merkezinde sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı dikkatlerden kaçmazken, tatilcilerin olası bir sokağa çıkma yasağına karşı memleketlerine geri dönmek üzere yollara akın ettiği öğrenildi.

Hükümet Konağı ile kritik resmi daireler önünde sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı Ayvalık’ta şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

AA Muhabirine açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, her şeyin kontrolleri altında olduğunu ve herhangi bir taşkınlığın yaşanmaması için ilçedeki güvenlik güçlerinin koordineli halde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Öte yandan Ayvalık’taki bankalara ait ATM’lere nakit para çekiminin artması üzerine bazı ATM’lerin nakit para ödemesi yapamadığı bildirildi. Turizmciler ise söz konusu darbe girişiminin başta Ayvalık olmak üzere Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki tatil beldelerini boşaltacağını belirtti.

 HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Ankara’daki askeri kalkışmanın medya kuruluşlarında duyulmasının ardından Ayvalık’ın ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanına gelen AK Parti ve MHP’li yaklaşık bin kişilik bir gurup, yapılan darbe girişimine sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanındaki kalabalık gurup, meydanda bulunan Polis Karakolu önüne geçerek polise sevgi gösterilerinde bulundu.

Attıkları sloganlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı destekleyen sloganlar atan kalabalık daha sonra polisin ikazı ile AK Parti İlçe binasına yürüdü. Parti binası önünde ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ sloganları atan kalabalık gurup daha sonra yeniden Cumhuriyet Meydanı’na ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganlarıyla yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda Türk Bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın posterleri açan kalabalık,  sessizce bir süre bekledikten sonra Ak Parti Ayvalık İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Anıl Okyar’ın darbe girişiminin başarısız olacağına olan inancını ilçe yöneticileriyle birlikte açıklamasının ardından dev kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

685 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri