“ÇANAKKALE RUHU DİMDİK AYAKTA”-
Tarih : 2016.07.18  09:30:27
Başkan Zekai Kafaoğlu ülkemizin geleceğine, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için vatandaşlarımız ile birlikte meydanlardaydı.

Balıkesir halkı demokrasiye sahip çıktı. Türkiye’de gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı çıkan Balıkesirliler Valilik önünü hınca hınç doldurdu. Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Balıkesir Valiliği önünde devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ile sabaha kadar bekleyen vatandaşlar hep bir ağızdan darbeye ‘hayır’ dedi.

“SİZİN NİYETİNİZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAK”

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da meydanı dolduran vatandaşlara hitap etti. Kafaoğlu “Bu millet nice sınavlardan geçti, bundan 101 yıl önce harap ve bitap düşmüş olduğumuz halde yedi düvele karşı Çanakkale’yi geçilmez yaptı. O zaman herşeyleri ile yüklendiler, o zaman bu kadar gücümüz yoktu ama bu millet iman gücüyle ve 275 kiloluk topu sırtlayan Seyit Onbaşı ile Çanakkale Savaşı’nı kazandı. Şimdi Çanakkale ruhu dimdik ayakta. Demokrasi kolay kazanılan bir şey değil, hep bedelleri olmuş. Demokrasinin yerleştirdiği ülkelerde hep bedel ödenmiş. Bizde bu millet ile bedel ödüyoruz. Allah’ın izniyle bu millet demokrasiye sahip çıkacak bundan sonra hiç kimse darbe ve çete girişimini aklından geçiremeyecek. Bu millet darbe yapmaya çalışanların önünde durdu, tankların üzerine çıktı, mermilerin önünde göğsünü siper etti. Asıl olan niyetlerdir. Sizin niyetiniz demokrasiye sahip çıkmaktır. Sizler burada seçilmişlere sahip çıkmak için, kendi hür iradenize sahip çıkmak için, ak oylarınız ile seçmiş olduğunuz hükümete ve Cumhurbaşkanına sahip çıkmak için geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 “KAYINBİRADERİM DEMOKRASİ ŞEHİDİ OLDU”

Başkan Zekai Kafaoğlu konuşmasında demokrasiye sahip çıkmak için meydanda bulunan ve geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden kayınbiraderi Mahmut Eren’e ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Kafaoğlu “Demokrasiye darbe yapılıyor diye meydanlarda toplanılmıştı. Kayınbiraderim Mahmut Eren’de meydandaydı ve kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti ve demokrasi şehidi oldu” diye konuştu.

DUA ŞİİRİ İLE VEDA

Başkan Zekai Kafaoğlu konuşmasına Ahmet Nihat Asya’nın dua şiiri ile veda etti: “Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım, Müslümanlık ile yoğurulan yurdu müslümansız bırakma Allah’ım. Bize güç ver, demokrasi meydanını kahramansız bırakma Allah’ım. Kahraman bekleyen, yiğit bekleyen meydanları yiğitsiz bırakma Allah’ım. Sen bizi sevgisiz, susuz ve vatansız bırakma Allah’ım, Müslümanlık ile yoğurulan yurdu müslümansız bırakma Allah’ım.”

 

 

 

460 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri