Edremit’te mehteranlı demokrasi nöbeti
Tarih : 2016.07.27  09:33:33
15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatandaşların meydanlardaki nöbetleri devam ederken, Edremit ilçesinde mehteran takımıyla yürüyüş yapıldı ve demokrasi nöbetinde Osmanlı marşları seslendirildi.

Yaşanan darbe girişiminin ardından meydanlara dökülen halk, demokrasi nöbetlerine ülkenin dört bir köşesinde devam ediyor. Aralık verilmeden tutulan demokrasi nöbeti, Edremit’te, Balıkesir Mehteran Takımı’nın gösterisiyle renklendi. Akşam saatlerinde Yılmaz Akpınar Bulvarı’nda toplanan binlerce Edremitli, mehteran takımı eşliğinde demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla, çalınan Osmanlı marşlarına eşlik eden kalabalık, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. BASKİ Edremit Körfez Müdürlüğü yetkilileri ve personelinin de katıldığı yürüyüş sonrasında, BASKİ bünyesindeki iş makineleri ve hizmet araçları, konvoy yaparak demokrasi nöbetine destek oldu.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, bazı daire müdürleri, bazı dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle çok sayıda vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Balıkesir Mehteran Takımı, Osmanlı marşlarını seslendirdi.
Cumhuriyet Meydanı’nda, hayırsever oda ve dernekler tarafından halka pilav, ayran ve su ikramı yapıldı. AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, demokrasi nöbetinin, Başkomutan’dan talimat gelinceye kadar sürdürüleceğini söyledi. Vatandaşlar da, yaptıkları konuşmalarda, herkesi demokrasi nöbetine davet etti.

573 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri