“BİZ OSMANLILARIN TORUNLARIYIZ”
Tarih : 2016.07.27  09:34:04
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu demokrasi mitinglerinde gece nöbetlerini sürdürüyor. Başkan Kafaoğlu Milli İrade Meydanı’ndan halka seslendi. Coşkulu kalabalığa hitap eden Kafaoğlu 15 Temmuz sonrasında Türk milletinin gösterdiği demokrasi mücadelesini takdir etti. Kafaoğlu konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama’nın açıklamalarına da karşılık verdi.

“TÜRK MİLLETİ BİR DAKİKADA

TANKI KULLANMAYI ÖĞRENDİ”

Başkan Kafaoğlu “Bu meydanlar demokrasi yankısı, istikbal yankısı, istiklal yankısı bu yüce Türk milletinin vicdanının yankısıdır. Darbe heveslilerine Kuva-yi Milliye şehrinden sesleniyorum, bu yankıyı duyun ve bir daha aklınızın ucundan bile darbe kelimesini geçirmeyin. Millet hür iradesi ile meydanlara çıktı, tankların ve topların önüne kendini attı, helikopterleri yakalamaya çalıştı. Türk milleti bir dakikada tankı kullanmayı öğrendi, bir dakikada tankı nasıl stop ettiririm onu öğrenmeyi başardı” dedi.

“ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ YAPMIŞ BİR MİLLETİZ”

Başkan Zekai Kafaoğlu bütün dünyanın Türk milletinin zaferini şaşkınlıkla izlediğini hatırlatarak, “ABD Başkanı Barack Obama konuşmasında ‘Anlıyorum Türk milletinin korkusunu’ diyor. Sen neden bahsediyorsun. Türk milleti korkmaz, korkan insan evine siner ve dışarı çıkmaz. 15 Temmuz akşamı Türk milleti sokaklara, meydanlara çıktı kendini siper etti. Sayın Obama sana bu meydandan sesleniyorum ‘Sen Türk tarihini okumamışsın okumanı tavsiye ediyorum. Biz dünyaya 600 yıl boyunca adaletle hükmetmiş Osmanlıların torunlarıyız. Çanakkale’de yedi düvele karşı Çanakkale’yi geçilmez yapmış bir milletiz, Kurtuluş savaşında destanlar yazmış ve 15 Temmuz’da da destanlarına yenisini eklemiştir. Meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi daim etsin, ülkemizi karıştırmak isteyenlere fırsat vermesin. Durmak yok yola devam” diye konuştu. 

596 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri