KÖKÜNÜ TEMİZLEYECEĞİM!
Tarih : 2016.08.12  09:15:27
Balıkesir’de önceki akşam Milli İrade Meydanı’nda 27 gündür devam eden “MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ NÖBETİ” Vali Yazıcı’nın ilkeli, anlamlı ve kararlı konuşmalarıyla son buldu.

Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı , İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı’nın da hazır bulunduğu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Milletvekili Mahmut Poyrazlı da kalabalığa hitab etti.

Mitinge, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın FETÖ ile ilgili sözleri damgasını vurdu. Görevi, Ünvanı  ,makamı  ve kim olursa olsun, bu terör örgütüyle bağlantısı tesbit edilenlerin temizleneceğinin sözünü verdi.  Vali Yazıcı’nın kararlı konuşması, meydanı dolduran binlerce kişinin uzun süre alkışlarıyla karşılık ve destek bulurken, görüşlerine başvurduğumuz bazı izleyiciler Vali YAZICI için “Helal olsun. Vali dediğin böyle olur. Allah kendisinden razı olsun. Bize verdiği sözleri gerçekleştireceğine inanıyor ve kendilerine güveniyoruz” şeklinde yorumda bulundular.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile vatandaşların 15 Temmuz’dan bu yana sürdürdüğü "Demokrasi Nöbeti" sona erdi. Milli İrade Meydanı’nda toplanan binlerce Balıkesirli, Demokrasi Nöbetleri’ni sonlandırırken, halka hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, vatan nöbetini bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Uğur, “Millet düşmanı, devlet düşmanı, vatan düşmanı ve bayrak düşmanı FETÖ terör örgütü, Fetöcülere bu millet çok büyük bir ders verdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İkinci bir emre kadar meydanlardan çekilmiyoruz" açıklamasıyla devam eden demokrasi nöbetleri önceki gece sona erdi. Haftasonu İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyuyoruz, çarşamba gecesi demokrasi nöbetine nokta koyacağız" demişti.

Demokrasi Nöbeti, Balıkesir’de Milli İrade Meydanı’nda toplanan vatandaşlarla sona erdirildi. Demokrasi nöbetinin son gününe katılım oldukça fazla olurken, Milli İrade Meydanını dolduran halk, hep bir ağızdan slogan atarak çalınan şarkılara eşlik ederek, ellerindeki Ay yıldızlı bayraklarıyla son kez kalkışmaya olan tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar çeşitli pankartlarla meydandaki son nöbete katılırken, tekbirler getirildi. Koro halinde idam isteriz nidalarının atıldığı son demokrasi nöbetine katılımın yoğunluğu gözlerden kaçmadı.

CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMASI DİNLENDİ

Demokrasi Nöbeti’nin son gününde Balıkesir Büyükşehir belediyesi tarafından kurulan dev ekrandan vatandaşlar Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara Beştepe’de düzenlenen Demokrasi Nöbeti’ndeki konuşmalarını dinledi. Sık sık alkış ve tezahüratların yükseldiği meydanda canlı bağlantı ardından Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı birer konuşma yaparak vatandaşlara teşekkür ettiler.

Demokrasi Nöbeti’ne Balıkesir protokolü de tam kadro katıldı. Nöbette; Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, STK temsilcileri ve vatandaşlar yeraldı.

BAŞKAN UĞUR: “FETÖCÜLERE BU MİLLET ÇOK BÜYÜK BİR DERS VERDİ”

Demokrasi Nöbeti’nin 27. Gününde Balıkesirlilerin meydanları boş bırakmadığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, vatan nöbetini bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. Pazar günü demokrasi Nöbetleri’nin dev mitingler ile taçlandırıldığını ifade eden Başkan Uğur, “İstanbul’dan 5 milyon kişi, Türkiye’de 25 milyon. Ve Balıkesir’de de tarihinin en büyük mitinginde 60 bin kişi ile Demokrasi ve Şehitler Günümüzü kutladık. Hepinizden Allah razı olsun. Millet düşmanı, devlet düşmanı, vatan düşmanı ve bayrak düşmanı FETÖ terör örgütü, Fetöcülere bu millet çok büyük bir ders verdi. Darbe teşebbüsüne, bu kalkışmaya karşı milletimiz büyük bir darbe yaptı. Biraz önce Başbakanımızı ve Reis-i Cumhurumuzu dinledik. Sağolsun Varolsun, Allah reis-i Cumhurumuzu başımızdan eksik etmesin. Onun dik duruşu, milletin reis-i Cumhurumuzun arkasında durması, bu darbeyi önledi. Cumhurbaşkanımızı dinledik 81 ilde ve bugün noktayı koyuyoruz” diye konuştu.

GÖKMEN KARADAĞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Konuşmasında 27 gündür Mili İrade Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Nöbetleri’nde programların sunuculuğunu yapan Gökmen Karadağ’ı sahneye çağıran Başkan Uğur, “Bugün bir kişiye daha teşekkür etmek istiyorum. 27 gündür, Gökmen kardeşim nöbette. Bu işin mimarlarından bir tanesi de Gökmen kardeşim. 27 gündür bu sahnede takdimciliğini yaptı, marşlarımızı çaldı, konuşmasını yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasında Vali, Emniyet Müdürü, Rektör, ilçe belediye başkanları ve başta vatandaşlar olmak üzere demokrasi Nöbetlerine destek veren herkese tek tek teşekkür eden Başkan Uğur, Balıkesir’in her zaman demokrasi için mücadeleye hazır olacağını söyledi.

POYRAZLI: “DARBEYİ BAŞKOMUTANIMIZ SAYESİNDE ENGELLEDİK”

Başkan Uğur’un ardından AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı sahneye gelerek vatandaşlara teşekkür etti. 10 Ağustos 2014’te ilk defa milletin oyları ile bir Cumhurbaşkanı seçildiğini belirten Poyrazlı, “Fetöcü terör örgütü hainlerinin, uşaklarının yapmaya kalkıştığı o darbe girişimini, 2 yıl önce bu aziz milletin, anasının ak sütü gibi seçtiği Cumhurbaşkanımız sayesinde, Başkomutanımız sayesinde defettik ve engelledik. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin, Allah ona uzun ömürler nasip etin. Allah bizlere de O’nun Cumhurbaşkanlığında yaşamayı Cenab-ı Allah bize nasip etsin” şeklinde konuştu.

VALİ YAZICI: “KENDİNİ BİR DOLARA SATAN HAİNLER ADALETE TESLİM EDİLECEK”

Son olarak bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz’dan bu yana Koca Seyit’in torunlarının meydanı boş bırakmadığını belirtti. Balıkesirlilerin demokrasi ce Cumhuriyetine sahip çıktıklarını söyleyen Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

Bundan sonra da Balıkesir demokrasisine ve Cumhuriyetine sahip çıkmaya devam edecek. Şunu bilmenizi isterim ki; kendini bir dolara satan hainler veya bu hainlere destek olanlar Balıkesir’de hangi pozisyonda, hangi makamda, hangi görevde olursa olsun tarafımdan, benim başkanlığımdaki heyet tarafından hepsi adalete teslim edilecek. Bugüne kadar çok sayıda haini ve bu hainlere destek olanları ya görevlerinden uzaklaştırdık yada adaletin önüne koyduk. Temizlik harekatı devam ediyor. Kendini bir dolara satan şerefsizleri aramızdan çıkartmadan yolumuza devam etmeyeceğiz. Herkes bilsin ki bu hainlere destek verenlerin tamamı temizlenecek ve Balıkesir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yoluna tertemiz bir şekilde çoluğuna, çocuğuna, torunlarına teslim edip yoluna devam edecek. Kanımın son damlasına kadar, gücümün yettiği son nefese kadar kimsenin hakkına hukukuna girmeden, adaletli bir şekilde olarak, kul hakkına girmeden ama kendini bir dolara satan haine destek olanları affetmeden bu köyden de ayrılmayacağım”.

 

953 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri