FETÖ’NÜN TEPEDEKİ İSMİ EDREMİT’TE YAKALANDI
Tarih : 2016.08.22  09:08:26
FETÖ Soruşturması kapsamında Zaman Gazetesi eski sahibi Alaaddin Kaya Edremit'te yakalandı. Kaya sorgu için Ankara'ya gönderildi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in uzun yıllardır yanında bulunan Alaaddin Kaya, örgütün tepedeki isimlerinden biri olarak biliniyor.

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Ankara emniyeti ile koordineli yürüttüğü soruşturma kapsamında, bir süre önce kapatılan Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya'nın Edremit'te bir evde olduğunu tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, Kaya yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kaya, Edremit Devlet Hastanesine sağlık kontrolü için getirildi. Kaya'nın daha sonra Ankara'ya sevk edileceği öğrenildi.

Paralel örgütün medya organizasyonunun tepe ismi olan Alaaddin Kaya Mayıs ayında savcılığa bir mektup göndererek örgütten ayrıldığını açıklamış ancak bu çıkış inandırıcı bulunmamıştı. 15 Temmuz darbesinden sonra da teslim olmak yerine firar etmeyi tercih eden Aladdin Kaya'nın darbenin imamı Adil Öksüz kadar önemli bir isim olduğu belirtiliyor. Zaman Gazetesi'nin Fetullahçıların eline geçmesinde kilit rol oynayan Aladdin Kaya, uzun yıllar medya imamlığı yapmıştı. Papa-Fetullah Gülen görüşmesini organize eden Aladdin Kaya, birçok kirli ilişkilerin içinde olduğunun altı çiziliyor. FETÖ'nün vitrindeki isimlerinden biri olan Kaya'nın emniyet ve savcılık ifadesi çok önemli.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

- Balıkesir'in Edremit ilçesinde gözaltına alınan kapatılan Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya sağlık kontrolünden geçirildi. 
Edinilen bilgilere göre, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Ankara emniyeti ile koordineli yürüttüğü soruşturma kapsamında, bir süre önce kapatılan Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya'nın Edremit'te bir evde olduğunu tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, Kaya yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kaya, Edremit Devlet Hastanesine sağlık kontrolü için getirildi. Kaya'nın daha sonra Ankara'ya sevk edileceği öğrenildi. 

1248 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri