“FİLİSTİN KARDEŞ OKUL” PROJESİ
Tarih : 2016.08.26  09:01:06
Filistin ile eğitim tecrübelerinin paylaşılması, tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesi için önemli bir adım atıldı.

“Filistin Kardeş Okul” projesi kapsamında Edremit’ten birer İlkokul, Ortaokul ve Lise; Filistin’de bulunan aynı düzeydeki savaş mağduru yetim ve öksüz çocuklara eğitim veren okullarla kardeşlik, sevgi, dostluk ve barış için buluşuyor.  

 

“FİLİSTİNLİ KARDEŞ OKUL” ÖĞRENCİLERİ BALIKESİR’DE KUCAKLAŞACAK

 

     Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İkili İlişkiler Daire Başkanlığı onayı ile Balıkesir’in Edremit İlçesi Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu75 Yıl Ortaokulu ve Salih Korkut Budaras Fen Lisesi ile savaş mağduru yetim ve öksüz çocuklara eğitim veren Filistin Kudüs Dar Al-Tifel okulu Ekim 2016 tarihinde “Filistinli Kardeş Okul” projesinde buluşarak ülkemizde bir ilke imza atacaklar. 

     “Kardeş Okul” olarak eşleşen okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin hazırlanan proje çalışma planı dahilinde eğitim tecrübelerinin paylaşılması (farklı uygulamalar, iyi örnekler vb.) ve kardeş okulların bulundukları ülkelerin eğitim programları ve kültür açısından incelenmesi, ülkeler arasında barış, sevgi ve dostluk bağlarının oluşması ve güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Filistinli 15 öğrenci 4 öğretmen ve 3 yöneticiden oluşan Filistin ekibi Ekim ayının son haftasında Balıkesir’in Edremit ilçesinde misafir edilecek ve Milli Eğitim bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde kabulleri gerçekleştirilecektir. Mayıs 2017 tarihinde de proje üyesi Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu75 Yıl Ortaokulu ve Salih Korkut Budaras Fen Lisesi’nden oluşan 15 kişilik grup koşullar uygun olursa Filistin’de bulunan “Kardeş Okul” larımızı ziyaret edecektir. 

PROJENİN FİNANSMANI HAYIRSEVER İŞADAMI MURAT TUNA’DAN 

     Edremit’in hayırsever iş adamlarından Murat Tuna tarafından karşılanacak olan projenin 79.000 TL bütçe protokolü Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde imzalandı. İmza törenine Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve hayırsever iş adamı Murat Tuna’nın yanı sıra proje okullarının müdürleri katıldı. 

     Protokol töreninde konuşan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, ”Kadim medeniyetimizin bir parçası olan bununla beraber yaşadıkları her zaman vicdanımızı kanatan Filistin çocuklarına katkı sağlamanın heyecanını yaşıyoruz. Filistin’de yaşam savaşı veren, öksüz ve yetim çocukları bu vesileyle ülkemizde, Edremit’te misafir edeceğiz. Bizler de Filistin’e gidip, savaşın açtığı yaraları yerinde göreceğiz. Bu konuda desteğini esirgemeyen hayırsever işadamımız Murat Tuna’ya teşekkür ediyorum.” dedi. 

     Projenin tüm giderlerini karşılayacağını taahhüt eden hayırsever işadamı Murat Tuna da, “Filistin bizim kanayan yaramız. Filistin bizim secdeye varınca Allah’a yakarışımız. Böyle bir projeyi duyar duymaz hiç tereddüt etmedim. Ne gerekiyorsa yapılacaktır.” sözlerine yer verdi.  

     Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, “Bizler projeler anlamında tamamıyla dikkatimizi Batıya yönlendirmiş durumdayız. Oysa, özellikle son yüzyılda medeniyet coğrafyamızda yaşanan acılar ortadadır. Filistin ise hepimizin vicdanıdır. Biz bütün Müslümanları kardeş bilen büyük bir medeniyetiz. Dolayısıyla bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

470 kez okundu
Diðer Yerel Haberler Haberleri