Uður TARIMAN
25 Nisan 2024 Perşembe
Tarih : 2024.04.24  14:59:11

MECLİS ÜYELERİ

Halk parti gözetmeksizin  (Bahçeli’nin tarzı ile) alayının MAL BEYANLARINI  vermelerini  istiyor. Naçizane ben de aynı görüşteyim. İtirazı olan?

************

PROF.DR.K.BERZEG

17 Haziran 2023  günü Gönen’de kayboldu. Bugün 25 Nisan 2024 hala ne kendi ne cesedi bulunamadı. Meçhule giden gemi misali. Ailesinin yerinde olmak isteyen var mı?

**************

AH BE İNTERNET

Seni bulana bir, bulmayana iki diyeceğim. Sokak eşkiyalarımızı bile eğittin ama kötü yola düşürerek. Salvador DALİ’nin sokakta 1000 kişiye göstersek ‘ bu kim diye sorsak’ 999’u  bilmiyorum der ama bizim sokak eşkilarımız Dali’nin maskesini takarak onca soygun yapmışlar. La casa de papel ‘kağıt ev ‘ anlamına geliyor ve bizim soyguncular namları yürüsün diye Batılaşmışlar. Hayat devam anlamına gelen MY LİFE İS GOİNG ON şarkısı ülkemizde de tutulmuştu (hayat devam ediyor). Evet soyguncularımızda internet sayesinde batılaşmayı  öğrendiler. Ohh my god….

***************

A.SELVİ

Saray güdümlü köşe yazarı. 31 Ağustos 2023 günü köşesinde, Ekonomi yönetimi son dönemde. Arka arkaya koyduğu uygulamalarla  gemiyi  yeniden rotasına sokmasını başardı. ŞİMŞEK ,hızla yola devam ediyor’ diye yazmıştı. Merak ettim gemi neyle çalışıyor? Rüzgarla mı? Mazotla mı? Kürekle mi? Bir türlü iskeleye ulaşamadı da…

************

AHMET HAKAN REPETE YAPTI. YUTARIZ  BABINDA

31 ağustos 2023 günü köşesinde ‘İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı ilk ayağını geçerse önünde engel kalmayacak’ diye yazmıştı. Son yerel seçim öncesi de ‘İmamoğlu İstanbul’u tekrar alırsa 2028 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk ayağını kazanır’ şeklinde noktalamış. Yani KORKU DAĞLARI bekliyor. Vee… Meme isteyen bebe gibi yeni ANAYASA TUTTURMA KRİZİ bundan olmalı…

**********

İRAN KAPALI KUTU GİBİ

ABD’nin IRAK’ yaptığını, yapmamasının sebebi  2 MART 2023 günü Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir haberde yatıyor. Haber şöyleydi. Yazayım:

‘İran 12 günde nükleer  bomba üretebilir’. Korku dağları bekler sözü bu tür beklentiler için söylenmiş olmalı. Yazımın başlığını bundan dolayı. İRAN KAPALI KUTU şeklinde yazdım…

                                                ***

CAFE  VE RESTAURANTLARA BOYKOT…

Son derece anlamsız. Son derece bilinçsiz bir girişim. Sözde bir girişim yani. Bir örnek vermek gerekirse. Mesela Bağdat caddesinde mütevazi bir  cafe. 10/15 masalık bir mekan diyelim. Bana mütevazi bir KİRA söyleyebilecekler mi bu boykotu kışkırtanlar?  Hal böyle olunca Devlet yönetimi ruhsat renklerini ikiye ayırmak zorunda mı kalacak. Mekanın  tapu sahibi ve Kiracı şeklinde. Hal böyle olsa bile mütevazi bir kasap esnafına aylık elektrik faturası 6 binin altında değil. Cafe ve restaurantlar dondurucu ve en az 5/6 buzdolabı bulundurmak zorunda. Bulaşıkçı ve ortalama  yine mütevazi işletme  6/7garson bir kasiyer bulundurması kaçınılmaz değil mi? Ürün fiyatları KDV, ÖTV FALAN FELAN Vergi bonus… Devletin oynak tarifeleri karşısında format bulmaları imkansız… Mutlaka  bazı gözü doymaz esnaf yok değil. Ama genelleştirmek hata değil midir? Mesela Cumartesi akşam Fatih Portakal. 3 adet çalı fasulyenin resmen ve alenen fiyatını 7.5 TL olduğunu kanıtladı… Gerisini size bırakıyorum. BOYKOT yapacaksanız neyi, kimi boykot edeceğimizi iyi saptamamız gerekir düşüncesindeyim…

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

‘Defne Samyeli’nin cildi 2023 yılında ÇİN’de araştırma konusu olmuş… Yahu kimin neyi kıymetli belli değil. Hani

Derler ya ‘senin anan  altın kalpli mi?

                                      ***

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nde ARSLAN döneminde Başkan yardımcılığına terfi ettirilen TAYFU CANLI bugün hangi konumda?

                                                       ***

ÇÜŞ

Ahbap çavuş. İki kişinin birbirini korumaya ve/veya kollamaya dayalı karşılıklı çıkarları gözeterek sıkı dostluk içinde olması. Ya da ittifak içinde olmaları. TDK böyle tanımlıyor. Bu tanım bana ERDOĞAN ve BAHÇELİ’yi anımsattı..

                                              ***

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalanını yiyeyim

Kamyon arkası sözü

 

 

EDREMİT ZABITA

Bu teşkilatın başına K.Saran’ın getirildiği söylenmekte. Şahsi kanım bu haber doğru ise tam 12’den vurulmuş. Otorite. Yıllardır hep sahipsiz teşkilat görüntüsü çok yıprattı. Saran bu teşkilatı, teşkilat gibi teşkilat yapar.

 

***********

NÜFUS

Akçay Mahallesi, Altınkum Mahallesi, İkizçay Mahallesi, Güre Mahallesi, Zeytinli Mahallesi. Toplam nüfus nedir?

***********

ESKİ BELDELER

Ertaş bu eski beldelerin başına sorumlu atadı. Atadı ama bu atamalar Basın ile nasıl ilişki kuracaklar? Basın bürosu bu atamaların isimleri ve telefon nolarını listelese de bilsek.

**********

ACABA?

Edremit Belediye Meclis üyeleri ellerini kollarını sallayarak heytt ben geldim havası ile bünye içinde her dosyaya el sürecekler mi? İmar ve Fen işlerinden iş halletme olayı devam edecek mi? 28 Yılın tecrübesi ile yazıyorum.

49 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar