Erdal Çayan
TERÖRE KARŞI MÜCADELE EĞİTİMLE OLUR, MEDENİYET DEĞERLERİNİZİN İHYÀSI İLE OLUR.
Tarih : 2024.02.28  17:21:25

TERÖRE KARŞI MÜCADELE EĞİTİMLE OLUR, MEDENİYET DEĞERLERİNİZİN İHYÀSI İLE OLUR. 

 Osmanlı Cihan Devleti parçalandı.

         Yetmedi…

         Parçalar birbirine düşman edilmeye çalışılıyor…

         Cumhuriyetle birlikte yeni sistem Türk Milleti üzerine, Màturidî ekol, Hanefî mezhepli yeni bir Millet oluşturmaya çalışmış. Eyvallah ama yeni Türk’e tanımlanan değerlerin sosyal yapısı eski Türk’ün değerleri ile kavgalı.

         En olumsuz etki de İslâm Dünyası’nda özellikle de Osmanlı üzerinde İngiliz Etkisi… 2. Mahmut Dönemi’nden itibaren yoğun bir şekilde devam ediyor. Bakınız, tüm siyasi ve sosyal tarafların arkasında bir şekilde İngiliz İstihbaratı’nın etkisi var. 2. Dünya Savaşı sonrası ABD istihbaratı da işin içine etkin olarak giriyor. NATO Süreci ile gladyo da ekleniyor…

 Sorun ne?

         Parçalanma ve birbirimize düşman edilme riski. Yani düşmanın “BÖL-PARÇALA-DÜŞMAN ET-YÖNET…” projelerine karşı çözümsüzlüğümüz…

         Etkin karşı koyma ve tutunma stratejilerimiz hàlà yok.

Çözüm…

         Yüce Dinimiz tarikat, cemaat, mezhep, meşrep vs. taassup ve simsarlarından kurtarılmalıdır. Diyanet yayın ve faaliyetleri takip etmeli, gerekirse İçişleri Bakanlığı ile koordine içinde olmalıdır. Muz Tarikatı, Fadime-Kalkancı, FETÖ, sübyanlarla evlilikler vs., itikadı bozuk sözde dini kitaplar, ölmüş şeyhin koltuğunu öpme seremonileri, Allah’ın ipi diye şeyh görünümlü bir adamın tuttuğu iplerin ucunu tutan müridler, kadın erkek demeden müritlerini badeleyen şeyhler utanç değil de nedir? Bu utanç bize, en çokta Diyanete yeter…

Terör dağda bitmez. Terör eğitim, ortak Millî Amaç, Din-Vatan-Millet (Töre, Tarih, Medeniyet)-Devlet (Gelecek, istiklâl ve İstikbal Birliği) ile biter.

 Bu birliği kim sağlayacak?

 DEVLET…

 Yani devletin ilgili kurumları…

         Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Türk Tarih Kurumu, İletişim Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhurbaşkanlığımızın oluşturacağı bir üst kurul ile birlikte çalışmalıdırlar.

 Çalışmanın temelinde Dinimiz, Töremiz, Tarih ve Medeniyetimiz, düşmanlarımız ve düşmanlıklarına karşı yapılması gerekenler, her türlü bölücülük ve yozlaşmaya karşı alınması gereken tedbirler, Türkiye Devleti ve Türk Milleti’nin gelecek tasavvurları olmalıdır.

İlimsiz ve akılsız Din iddia edenlere, itikâdı bozuk, yobaz, cahil insanlara susan ilahiyatçı ve âlimlere de yazıklar olsun.

İttihàd için halifeye değil, şuurlu harekete ihtiyaç var. Halife’nin şahsında ve ya makamında tılsım olsaydı Osmanlı Hilâfet Devletiydi. Halifenin Bayrağı duruyor. Halife 300 yıl mevcut Türk Bayrağı ile temsil edilmedi mi? Görevi ve makamı TBMM’ne tevdi edilmedi mi?

Büyük Türk Milleti…

         Bu güne kadar Şeytan misàli sağdan soldan yaklaşan apaçık düşmanlığı gördüğün gibi, ferasetinle, hassasiyet maskeli küresel düşmanlıkları da gör...

85 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar