Uður TARIMAN
EVLENDÝRME MEMURU VE AKÝT
Tarih : 2016.11.23  09:19:16

Nikah iþlemlerini yapýp, masaya oturduðunuzda þahitler eþliðinde evlendirme memurunun sorularýný yanýtlarsýnýz deðil mi?

Nasýl bir cümleyle baþlar memur?

“Belediyemize yapmýþ olduðunuz evlenme isteðiniz, incelenmiþ olup, evlenmenizde bir sakýnca görülmemiþtir.

Siz, Kerim kýzý Fadime haným, Seyfettin oðlu Tursun beyi, hiçbir etki ve baský altýnda olmadan kocalýða kabul ediyor musunuz?

-Eveeeett…

“Siz, Seyfettin oðlu Tursun bey,  Kerim kýzý Fadime’yi  HÝÇBÝR BASKI VE ETKÝ ALTINDA   kalmadan karýlýða kabul ediyor musunuz?

“Evet”

Vallahi yalan billahi yalan ( önerge yasallaþýrsa)

Ben de sizi Falan belediye Baþkanýnýn bana verdiði ……..yetki ile karý koca ilan ediyorum.

Tören bitmiþtir ve  Kýrmýzý defteri alan çift, daireyi terk eder…

Buraya kadar aynen böyle deðil mi?

Yes orrayt…

Peki, memur beyzade neden “hiçbir baský ve etki altýndan kalmadan” diye sorgu sual etmektedir? Ortalýðý ayaða kaldýran son günlerin FLAÞÞ   önergesi, talep edildiði gibi deðiþirse, unutulmamasý gereken  çok önemli bir konu budur. Bu önergeden, “hiçbir baský ve etki altýndan kalmadan” ibaresi kaldýrýlmalýdýr…

KAL-DI-RILMA-LI-DIR…

                                                                                                X

AHMET HERDAN VE ABDULLAH KESÝCÝ

Baski Edremit  Þubesinde çalýþýrken uzaklaþtýrýlan bu iki isim  dünkü Resmi Gazete yayýnlanan tebliði ile MEMURLUKTAN  ÝHRAÇ  edildikleri yazýyor. Yani bu ikilinin artýk BASKÝ ile iliþkileri de tamamen kesilmiþ oluyor… Baski Genel Müdürü bu þubeye yeni bir müdür atayacak mý bilemem ama Baski bitmiþtir. Sadece boru döþemek için buralara þube açýp masraf yapmalarýna gerek yok gibime geliyor. Kapat gitsin. Balýkesir’den gönderirsin borucularý döþer giderler. Atýk su parasýný muntazam toplayamayan bir kurumun ne iþe var ?

                                                                                                         X

 

ÞAKA BÝR YANA…

Digitürk  maç nakil ihalelerinin tümünü  500 milyon dolara  aldý… Bu rakam gösteriyor ki  Türk ekonomisine  güven duyulmakta… Digitürk,  kaz gelecek yerden  piliç esirgenmez diyerek bu paraya imzayý çaktý… 5 yýl Digitürk’ün dümen suyunda maçlar naklen yayýnlanacak. Ekonomi, dillendirildiði gibi zayýf deðil o zaman?

Ana haber bültenlerine konu olan, domat, hýyar, patlýcan fiyatlarýnýn yüksekliði, ticari ahlakýn zayýflýðýndan ileri geldiði gibi serbest ekonominin  iþte bu ticari ahlakýnýn olmadýðý ülkelerde halký vurur… Pazarýma vuran iþte bu ticari ahlaksýzlýk. Bir de aracýlarýn aç gözlülüðü.

Üretici ve tüketici yalanýrken aracý ve toptancý malýn kaymaðýný yemekte. Devlet bu teraziyi ayarlayabil halkýn cebinden para çalýnmayacak…

                                                                                                           X

BÝR ZAMANLAR HOPARLÖR  DAVULLU ÝDÝ

Yani, gümbe de güm… Duyduk duymadýk demeyin ey ahali. “Sultanýmýz efendimiz biz kullarý için sultan-ý yegah makamýndan  müjdeler verecek, saray avlusunda toplanýla”

Gümbe de güm…!!

Þimdi bir alo ya da  modern telgrafla (fesbok) “ey vatandaþlar  müjdeler olsun size birer metre don lastiði  yeni yýl hediyesi olarak daðýtýlacaktýr.” Al sana  davulsuz müjde… Kýssadan hisse…..

                                                                                                             X

ÇÝNEKOP

Bu bir balýk  yavrusunun adý.

Bu yavrunun yakalanmasý, satýlmasý yasak mý deðil mi diye bana soranlar var. Su ürünleri fakültesi mezunu deðilim. Bir bilene soralým dedim ve aha da soruyorum. Çinekop yakalanmasý, satýlmasý serbest mi deðil mi? Bu iþin takipçisi Türkiye’de hangi birimdir?

                                                                                                             X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Rahþan hanýma  Genel Kurmaydan  pardon ziyareti”

By: Gazeteler

Bizden not : Pardon çýkalý özürler çoðaldý.

                                                                                                             X

DÝGÝTÜRK ÝHALESÝ

Falan felan dolara ihaleyi biri aldý. Aldý ise almýþtýr. Almamýþsa alacaktýr. Falan felan. Haberin karelerine bakýnca bir kiþi dikkatimi çekti. Tokalaþmalar falan seremoni yani Aaaa bi baktým. Fatih Terim yalana yalana birileri ile tokalaþýyor. Malum her aldýðý maaþ Cumhurbaþkaný maaþýnýn üzerinde. Nasýl yalanmasýn. Bu ihaleden gelecek para onu rahatlatacak. Federasyon para yok dar boðazdayýz falan diyemeyecek. Nasýl yalanmasýn ki?

                                                                                                            X

YAÞASIN DOÐAL GAZ GELÝYOR OLEEEYY !

2018 YILINDA Allah izin verirse bizim buralar da doðalgaza kavuþacakmýþ. Boru döþenecek falan. Akçay’a su þebekesi yapamadýk ama teee uzaklardan boru döþenip  doðalgaz getireceðiz. Dünyanýn bilmem kaçýncý harikasý olur bilemem… Aman ha bu iþin tahsilatýný, saatlendirilmesi iþlemini BASKÝYE  vermeyin getirdiðinize bin piþman olursunuz…..

                                                                                                            X

 

BÝRÝYERÝNÝN AÐZI  LÝMON GÖRMÜÞ GÝBÝ SULANDI ZANNEDERSEM

Edremit’in Ýl olma yolunda ilerlediðini  duyanlarýn aðýzlarý amma sulandý ha, hemen kollarýný sývayýp kulis faaliyetlerine baþladýlar bile.

Geceleri gözlerine uyku girmiyor emin olun. Þapur þupur yalanmaktalar. Öyle ya Koskoca ÝL BELEDÝYE BAÞKANI  olmak, Baþbakan olmak gibi bi þey. Nasýl sulanmasýn. Hatta kendi aralarýnda görev taksimi yapanlar bilem vaa… Boþa kostaklanma, kostak deðilsin  türküsünü unutmuþ olaraktan fýs fýs, fiskos falan. Biz bu Körfezde aðýzlarý sulanýpta, saðýndan solundan peçete isteyerek aðýzlarýný silenleri gördük.

                                                                                                              X

ÇÜÞ

Mister LOCK’çu  2500 subay ve 3 paþa varmýþ, hala görevdelermiþ. Rakkam net ifade ediliyor ve  hala göreve tutuluyorlar… Perhiz ve lahana.

                                                                 X

BÜYÜTEÇ

UEDAÞ HUU diye yazdým daha birkaç ay öncesine kadar tee Bursa’dan Alo deniyordu. Bu sistemden vaz geçti UEDAÞ. Yahu 15 günde bir elektrik Faturasý nasýl kesilir be kardeþim. Ayýptýr günahtýr. Soygundur…

                                                                                           X

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Dolardan bize ne dolsa da olur, dolmasa da.

BÝNALÝ YILDIRIM

                                                                                  X

BÜYÜKÞEHÝR VE OTOBÜSCÜLÜK

Ya kasten yapýlýyor, ya ihmalkarlýk ya da bizim buralarý adam yerine koymuyorlar.

Halka hizmetle yükümlü olan Büyükþehir bu iþleri kerhen yapýyorsa, bu iþletmeyi resmen ÝLÇE BELEDÝYESÝNE devretsin. Nerede döküntü otobüs varsa hurdalýk misali bizim buralara gönderdi. Halk iþkence çekiyor. Utanma diye bir sosyal yapý vardýr. Açýk ve net söyleyin kardeþim siz bizim buralara düþman mýsýnýz? Pelitköy halký dahil bütün yerleþim birimleri  periþan. Yapamýyorsan býrak.       

431 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar