Uður TARIMAN
BÖYLE BÝR AÇIKLAMAYI CHP KALEME ALMIÞ OLSAYDI?
Tarih : 2016.11.24  09:09:52

22 Kasým 2016 günü Hürriyet Gazetesi köþe yazarý Ahmet Hakan aynen þöyle yazdý…

“Kürt siyasi hareketinin

-En uzlaþmacý

-En barýþçý

-En sakin

-En  kucaklayýcý

-En þiddet karþýtý

-En kaygýlý

-En  mutedil

-En  bilge

-En  hendek karþýtý

-En kendine özgü

Ýsmidir Ahmet  TÜRK. Gözaltýna alýnmasý, umutsuzluðumuzu ve  karamsarlýðýmýzý arttýrmaktan baþka bir iþe yaramayacaktýr.

Evet böyle bir açýklamayý CHP kanadý yapmýþ olsaydý baþýna  þey ! yaðardý…

Ýþte PKK’ya desteklerinin kanýtý” denirdi. Deðil mi?

                                                                                      X

 

 

KADININ FENDÝ  BOZDAÐI YENDÝ…

“Küçüðün rýzasý” diyerek çýkartýlmak istenen kanun teklifinin arkasýnda duran Bozdað, beyefendiyi öyle bir ters köþeye  yatýran KADINLAR , Bozdað’ý konuþamayacak hale düþürdü. Ben Bozdaðý’ýn yerinde olsam istifa ederdim…

Burada küçüklere de bir teþekkür borçluyuz elbette… ONLARIN AHLARI YERDE  kalmadý çünkü… Esas büyük teþekkür ERDOÐAN’a. Bir cümlesi yetti… Ancak, Erdoðan  bu cümlesini seçim önceleri kullanmazsa,  tarihe  IRZ, NAMUS SAHÝP ÇIKAN, KÜÇÜKLERÝN HAKLARINI KORUYAN, SEVGÝSÝYLE  anýlacak. Tersi olursa ………!! Binali Beyefendi de “Bu istismar deðil, CHP’nin siyasi istismarýdýr” cümlesi de kendisi hakkýnda  EKSÝ bir puan olarak geçmiþtir.

                                                                                           X

PEYGAMBER   DEVESÝ

Avrupa’da bile  zararlý haþerelerin, bütün meyve veren aðaçlarýn korunmasý için özel   üremelerine yardýmcý olunulan  bu hayvan, ülkemizde de  yaþamasýna raðmen, en ufak bir ilgi görmemektedir.

Zeytin aðaçlarýnýn ilaçlanmasý için ülke genelinde milyonlarca lira harcanýrken bu  PEYGAMBER  DEVESÝNDEN  yardým istenmemektedir.

Bu hayvan ýn bacýðý kopsa bir gün içerisinde yeni bir bacaðý kendisi yerine koymaktadýr… Küçük bir hayvan olmasýna raðmen insanlarýn yapamadýðý konularý çözümlemektedir…

Üretim çiftlikleri  yapmak zor deðil ama kim uðraþacak?

Ayný, sivrisinek ilaçlamalara milyonlarca para dökmek, yerine bataklýklarý kapatmak, çöplükleri  modernize etmek, çöp konteynerlerini toprak altýna koymak akýllara gelmediði gibi bu Peygamber devesi  de akýllarýna gelmiyor…

Peygamber  devesi, özellikle ZEYTÝN  BÖLGELERÝNDE  özel olarak  yetiþtirilmelidir. Para harcamadan çare yani.  Ama neredeee!!!

                                                                                                 X

TCK

Efeem bu Türk Kara Yollarýnýn kýsaltýlmýþý… Kendilerine sorarsanýz, en baþarýlý kurumdur… Altýnoluk-Edremit arasýndaki E-87’nin  bakým onarým ve modernize edilmesinden  sorumlu 14.ncü bölge. Bilge insanlardan  oluþmuþ..!!! Akçay’dan Altýnoluk  istikametine giderken onlarca giriþ çýkýþa izin veren bu kurum ters yönden gelen yol üzerinde milimetrik hesaplar yapýyor… Bu E-87 yolu üzerine  SARI BOYALARLA  trafik düzenleme ikaz çizgileri çizdi. 3 aya kalmadan bu sarý çizgiler siyaha dönüþtü. Sordum bu köþeden;

Bu iþlemi  kendi bünyeniz elemanlarýmý yaptý?

Ýhaleye çýkarak yaptýrdýnýz mý?

Her iki þekilde de kullandýðýnýz boyalara kaç para ödediniz?

Bu sarý boyalarýn kalite belgesini aldýnýz mý?

E-87 yolunun  yapým iþlemi bittiðinde teslim alma iþlemini herhalde sizler yaptýnýz? Yeni yapýlan bir Uluslararasý asfalt üzerinde  GÖLET  nasýl oluþur? Teslim alma sadece el sýkýþýk teþekkürle mi olmaktadýr? En son, Akçay giriþindeki AVM’nin köþesinde yola taþma var mý diye soruyu bu köþeden sordum. Edremit Belediyesi  Ýmardan sorumlu Belediye Meclis  üyesi   Fatma Özgirgin  TCK’nýn engeli var anlamýnda-  en azýndan ben böyle anladým- ifade kullanarak açýklýk  getirdi. Yani nerede olumsuzluk varsa orada siz varsýnýz…

                                                                                      X

KÖRFEZ HASTANESÝ

Ýnsan saðlýðý için can suyu, can simidi  gibi… Bazý parasal sorunlar yaþansa da, insanlar saðlý sorunlarý için bu sorunlarý göze alarak Körfez Hastanesine gitmektedir. En azýndan insan gibi muamele görülmekte… Sýcak ve hijyenik bir ortamda olmak, aðrýlarýn dinmesine sebep olmakta… Devlet hastanelerinde  BAÞHEKÝMLÝK  ünvaný kaldýrýldý. Gerekçesini sorduk yanýt verecek halleri yok. Saldým çayýra Mevlam kayýra… Doktorlarýn özverileri de olmasa o bina, farelere  sýðýnma evi olur.

                                                                                    X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“15 TEMMUZ ÞEHÝTLERÝNÝN YAKINI ASKERE ALINMAYACAK”

BY. AKP ÝKTÝDARI

Bizden not: Ya her gün can veren  gencecik yavrular þehit deðil mi? Bu ayrýmcýlýk niye?

                                                                                    X

ÇÜÞ

Yarbay Ali TATAR’ýn  ablasý “kardeþimin katilleri yüzüme bakýn” diyor… Ah be bacým ahh!! Tükürsen yaðmur diyorlar sen ne diyon be bacým!

                                                                                       X

BÜYÜTEÇ

Edremit Milli  Eðitim Müdürü’ne konuþma yasaðý mý getirildi? Bir konu hakkýnda üç kez yazdým  çýt yok. Kendisini alkýþlayacak bir þey yazsaydým kim bilir kaç kez arayýp, saðol abi derdi.

                                                                                         X

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Ýt ölür kervan yürür.

ATASÖZÜ

                                                                                          X

UEDAÞ EDREMÝT SORUMLUSU

Gazetemiz her halde size ulaþýyordur. Bari siz bir yanýt verin. Saat okuma tarihleri 15 güne mi indi?  Falan… Üç/beþ ay öncesine kadar yazdýklarýmýzý  teee Bursa’dan okuyup, konuya açýklýk getiriliyordu. Sistem ne güzel oturmuþtu. Ama  ne yazýk ki sorun halk sorunu olduðu zaman güzelliklerden dönülüyor.

285 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar