Uður TARIMAN
28 HAZÝRAN 2016…
Tarih : 2017.01.04  09:29:33

Günlerden  Salý…

One minute baþlýklý yazým aynen þöyleydi: “Ohh I’m sorry birader… O an sinirlerime hakim olamadým.

Please  may I kiss you

Ohh I love you valla

Adýn neydi sahi senin?

Simon

Ah gel please sarayýma kon.

Ne yemek  istersin?

Somon

Üstüne de benden limon

Kankalýk dediðin böyle olur… Zarar deðil fayda getirir…

                                                                           X

REÝNA

39  ölüm ve 65 yaralýnýn olduðu açýklanan bu vahþet saldýrýsýn yapýldýðý yer bir gece kulübü… Bu saldýrý bir mekana deðil Türkiye’ye yapýlan bir saldýrýdýr. Beþiktaþ olayýnda kaybettiðimiz canlar nasýl þehit olarak  anýlýyorsa, Reina’da ölenler de þehittir. Bu kulübün önüne de çiçekler mumlar yakýlabilir… Hiç bir günahý olmayan,  ALLAH’ýn yarattýðý insanlarýn canlarýnýn alýnmasý þehitlik mertebesidir… Ve bu ülkeye yapýlan bir saldýrýdýr… Cephede baþaramadýklarýnýn intikamýný, arkadan insan vurarak alan, kahpelik göstergesidir…

                                                                              X

CEO

Tercüme-i ahvali ; “Þirketin hedefi gerçekleþtirmesi için strateji oluþturup, uygulayan, þirketin bugününü ve yarýnýný planlayan muhteremdir! Eee  hal böyle olunca, ben diyorum ki; Siyasete bulaþmamýþ, hiç bir siyasi kankasý olmayan, batýlý hatta Çin ya da Japon da olabilir, her Bakanlýða, müsteþar yerine böyle birer bilim adamýndan CEO  alýnsa fenamý olur?

Müsteþar alýyoruz hepsi, Bakanlara ya da daha üstlerin çevresinden… Konuyu bilen de bilmeyen de müsteþar oluyor… Ne maaþ aldýklarýný bilemiyorum… Çok iyi maaþ aldýklarý malum ama bu maaþýn hakkýný verdiklerine beni kimse  ikna edemez… Teee eskilerde,  üç büyükler arasýndaki maçlara yabancý hakem getiriyorduk. Yalan mý? Her Bakanlýðýn tabelasýna göre  birer  CEO  alýmý fena mý olur? Bilgilerinden istifade etmek, insanlýk için yararlý buluþlarý, fikirleri monte etmek ülke aleyhine mi olur?

Asla…

Hatta Bakanlýklarda bir deðil üç beþ tane müsteþar olduðu da bilinmekte… Hepsinin emrinde personel, makam aracý… Bakanýn hemen altýnda bir tane konunun uzmaný bir profesyonel bilim adamýný CEO  olarak almak zul müdür?

Uygulama yapýldýðýný  varsayalým, bu kez Bakan bey, CEO‘nun iþine karýþacak, siyasi görüþlerle yönü kendi sistemlerine uymadýðýndan veto edecek… Müsteþar olursa, önünde düðme ilikleyecek “peki efem, evet efem” diyecek ve yanlýþ bir sürü kararlarla halkýn hayrýna hiçbir iþe yapýlmayacak. Demem o ki, Türkiye’de müsteþar sistemi ya kaldýrýlmalý ya yetki verilebilecek bilgi birikimine sahip olanlar alýnmalý, iþine karýþýlmamalý…

                                                                               X

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“SGK’lý muayene ücretlerine zam”

BY. Tüm ajanslar

Bizden not: Yahu ayýptýr, günahtýr, üç kuruþ zam yapýyorsunuz, emeklilerin eline zamlý maaþ geçmeden geri alýyorsunuz. Yazýktýr. Ýnsafsýzlýktýr. Saðlýk Bakaný bey, hastanelerde muayene süresini 5 dakika ile sýnýrlandýrýyor, teþhis  konamadan odadan çýkan hastaya muayene  ücretine zam… Adam gibi verilmeyen hizmete zam… Oha oldum yani!!!

                                                                               X

ÇÜÞ

 “Dayýsý boðdu, ailesi gömdü”

Al sana bir þizofrenik vak’a daha… Bu köþe gerçeklerin köþesi… Toplumumuz ÞÝZFRENÝ hastasý oldu diye aylardýr yazýyorum, inandýramýyorum… Ey iktidar, ey muhalif vekiller, siz hiç mi ULUSAL  yayýn okumuyorsunuz? Yoksa okuma özürlü müsünüz?

                                                                            X

BÜYÜTEÇ

Ezberbozan Gazetesi… Levent Mercan tek baþýna bir gazete çýkartýyor. Belki Türkiye’de bir ilk, ben bilmem o bilir…Beðenen beðenir, beðenmeyen beðenmez…Tekzip  prosedürü vardýr… Gerçek dýþý haberlerin düzeltilmesi prosedürü yani… Ben Ezberbozan’ýn içeriðini deðil, sadece tek baþýna bir gazete çýkarmanýn fevkaladenin fevkinde bir çizgi olduðunu vurgulamak istedim. Bir baþka mevkutenin haberleri hakkýnda yorum yapmak haddim deðildir. Sadece bazý bazý  gazete ismi yazarak yani kaynak bildirerek  geçilen habere deðinirim…

                                                                                  X

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Kürsüde coþkuyla nutuk çekenlere hemen aldanmayýn, konuþurken yükselen coþkularý onlarý inanmadýklarý þeylere inandýrýr, söyletir.

MONTAÝGNE

                                                                                     X

RAMAZAN DEMÝR

Balýkesir Gazeteciler Cemiyeti Baþkaný…

Sevgili Demir,  Salý günü Ekspres Gazetesi’ndeki köþesinde þöyle bir ara baþlýk atmýþtý; “ ÝÇÝNÝZE ATA ATA KANSER OLMAKTANSA”

Bazý günlük olaylarda, bazýlarýna karþý  yanýt vermeyip içine atmayý kýsa ve net olarak yazmýþ.

Ben de bunu genelleme olarak algýlamýþ olursam, izimdekileri dýþa bazý nedenlerle vuramýyorsam, ya da vurdurulandýrýlmýyorsa,  ALLAH ETMEYE KANSER  neden olayým… Bunun sebebi olsun  diye beddua etmekten baþka çarem var mýdýr?

                                                                                          X

SUSKUNLUÐUM ASALETÝMDENDÝR…

Valla da öyle billa da öyle… Aksini iddia eden varsa demokrasinin yara almýþlýðýnýn, MR’ýna baksýn. Gerisi abesle iþtigal…

                                                                                            X

BORA JET

Bildiðiniz gibi Edremit havalimanýna ilk tarifeli sefer yapan þirketlerden biri. Geçtiðimiz gün bu þirketin kurucusunun bir röportajý çýkmýþtý. Parmak ýsýrtan, örnek alýnmasý gereken bir hayat hikayesi… Hani diyorum ki bu genç iþadamýnýn hayat hikayesini bizim buralarda kaç kiþi okudu acep?

                                                                                                X

26 MÝLYAR DOLAR

Bizim maliyemizin Suriyeli sýðýnmacýlar için harcanan para miktarýný böyle açýkladý.

Geçtiðimiz gün bir ekonomist, küçük bir hesap yapmýþ.100 m2’lik 4 milyon 372 bin  ev yapýlabilirdi diyor… Rakamlar mý manyaklaþtý, ben mi rakamlarý yanlýþ okuyorum bilemem gari…

228 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar