Uður TARIMAN
TECAVÜZCÜ COÞKUN’U GEÇTÝK MAÞALLAH !!
Tarih : 2017.02.16  09:37:19

Son yýllarda dünya üzerinde bu konuda rekor uhdemizde, ne kadar övünsek azdýr. Gün olmuyor ki tecavüz  olayý  olmasýn. Hergün-hergün-hergün

Özellikle çocuklara yönelik cinsel saldýrý aldý baþýný gidiyor… Erkek çocuklara bile hýzla devam ediyor… Oðlancý  mý olduk neyin? Dün Hürriyet Gazetesi’nin manþetinde yine böyle bir vahþetin haberi manþetten verilmiþti. Ankara’nýn Ýlçesi  Haymana  Lisesi’nin  yurdunda kalan  erkek öðrenciler savcýlýkta ifade vermiþler. “Okul müdürü bize defaten  cinsel tacizde bulundu, korkudan kimseye bir þey söyleyemedik”.

Böyle bir iðrençlik, böyle bir baþý bozukluk, böyle bir zincirleme insanlýk dýþý eylem hiçbir ülkede yoktur. Belki  tek tük olay olmuþtur, batýda ya da baþka ülkelerde. Ama bizim gibi salgýn hastalýk haline gelmemiþtir. Bu müdürün çocuðu yok mu bilemem. Varsa bu çocuklarýn babalarý öldüðü zaman herhalde her akýllarýna düþtüðünde babasýnýn mezarýna s…….caktýr. Bu ülkenin, M.E. Bakanlýðý emrinde çalýþan kaç müsteþar var, kaç genel müdür var, kaç müfettiþ var? Bu beyler sadece masalarýnda oturmak için mi maaþ almaktalar? Böyle su üstüne çýkan olaylarý, doðal olaylar gibi üstünü örtmeye çalýþan Bakan ve tüm görevliler istifa etmeli, ya da ettirilmelidirler. Uygar ülkelerde böyle yapýlýr. Bir deðil, iki deðil, üç deðil, beþ deðil. Utanma sýkýlma arlanmalarý olmayanlar o masalarda oturamazlar. Çocuklarýný devlet öðrenci yurduna emanet ettikleri için huzurlu olan ana babalarýn böyle iðrençlikler sonucu devletine nasýl güvenebileceklerdir?

Ulan be adam, ayranýn kabardý ise  git geneleve tatmin ol, abdestini al ve masana otur. Erkek çocuklardan, minik kýz çocuklarýndan ne istiyorsunuz? Ey  M. E. Bakaný bu olay için ne gibi bir espri patlatacaksýn merak ediyorum? Görevden almak, açýða almakla bu iþ bitti dediðiniz için böyle ahlaksýzlýklar süregelmekte. Haymanalý vatandaþlar bu müdürü linç etmeye kalkýþsalar yerden göðe haklýlar. Müdür bu iþin bir komplo olduðunu söylüyor. Çocuklar muayeneye  götürüldüðünde bu iþ ortaya çýkmayacak mý? Halihazýr görevde olan T.B.M.M bu konuya topyekun el basmalý, siyaset dýþýnda gerekeni yapmalýdýr. Tecavüzcü  Coþkun,  ERÝÞKÝN  KADINLARLA  ilgileniyordu. Böyle sübyanlarla deðil. Ben yine  yýllardýr yazdýðým konuya döneceðim. Ülke ÞÝZOFREN  hastalýðýnýn pençesindedir. Beþikteki çocuða tacizin bile olduðu bir ülkede bundan baþka bir tespit yoktur. Abuk sabuk cinayetlerin altýnda da bu hastalýk yatmakta. Bu hastalýðýn 150’nin üzerinde çeþidi olduðu týbben açýklanmýþtýr. Görev baþýnda olan üst düzey bürokratlarýn, siyasilerin de bu hastalýðý taþýdýðý da  vakidir. Yineliyorum…Türkiye’de DÝÞ-GÖZ  taramasý yapan saðlýk Bakanlýðý bu hastalýk içinde tarama yaptýrmalýdýr. Ülkemizin nüfusu 80 milyon olduðuna göre 3 adet RUH VE SÝNÝR HASTALIKLARI hastanesi elbette yetersiz kalmakta. Manisa Hastanesi týka basa dolu… Çocuklara tecavüz edenlerin kaç derece þizofren olduðu tespit edilmeli. Vesayet altýna alýnmasý gerekenleri vesayet altýna almalýdýr… Bu uyuþturucu gibi bir tiryakiliktir. Tedavi edilmesi gerekir ve Kamu hizmetinden anýnda alýnmalýdýrlar.

ÞOK…

Sanki elektro þok… Ne alaka, kel alaka… Bazý  yerel gazetelerde, ÝSMAÝL OK’un,  partiden ihraç kararý ÞOK  olarak verildi. Neden  ÞOK? Beklenen þarký vardý rahmetli Zeki Müren’in unutulmaz eseri… Beklenen oldu ise bu ÞOK  deðildir…

…………………………………

DEVLET HASTANESÝ GÖRÜNTÜ MERKEZÝ 

Zemin kattan  birinci kata  çýktýktan sonra, pýrýl pýrýl ve ferah bir alanda  bütün elektronik çekimler yapýlmakta.

MR, çekimlerine ileri tarihte gün veriliyor ama sadece Edremit’in yerleþik nüfusu olan 150 bin kiþiye hizmet vermekte… Civardan gelenler cabasý. Ayrýca, bütün personelin öz verili ve güler yüzle  hizmet vermeleri  cabasý. Böyle personelin olmasý büyük bir þans. Bu þans bizlerin þansý. Böyle personelin kýymeti bilinmeli ve onlara daha güçlü daha hýzlý hizmet vermeleri için, yeni hastane binasýnýn hayal olmaktan çýkartýlýp, temel falan çalýþmalarý ucundan ucundan gösterilmelidir.

Hastanede hala baþ yok… Balýkesir Ýl Saðlýk Müdürü neden bu konuya eðilmiyor anlamak mümkün deðil… Doktorlarýn  rekor seviyede  günlük muayene yaptýklarýný daha önce de yazmýþtým. Tekrara gerek yok. Bu halk derdini kime anlatacak, bilen var mý?

 

 

………………………………….

CHP   

AVM ‘ye de AYM ‘ne de gitmiyor…

Binali Bey’in gözü aydýn olsun.

Þimdi ne diye espri patlatacak merak konusu oldu valla.

………………………….

ÞORTLU KIZA TEKME,  BAÞÖRTÜLÜ KIZA SALDIRI

Ýkisinin de ayný kefeye konmasý gerekir. Birincisine nasýl bir tepki yapýldý ise, ikincisine de aynýsýnýn yapýlmasý gerekmez mi?

…………………………………..

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER…..

Suriyeli’ye sýnavsýz Üniversite”

By: Gazeteler

Bizden not:  Fatma Gül’ün suçu ne

……………………………………………..

ÇÜÞ

Carlýk Fonu, beygir yarýþlarýndan yýllýk 5 milyar Liralýk cirosu ile köþe olacakmýþ. Zavallý beygircikler. Onlar ter döküyor, Fon, fak-fuk fonluyor… Milli Piyango amortide mi kaldý neyin? Geçtiðimiz gün, bir okurum,  -yahu artýk sayýsal falan da oynamayacaðým, güvenim kalmadý- dedi… Ne demek bu dedim… -Anlamadý isen ben ne yapayým- diyerek arkasýný döndü gitti.

………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay Kordon yine mahkemelik oldu… Büyükþehir, Edremit Belediyesi’ne ait topraða devasa bir BÝLL BOARD koymak için tüm imkanlarý ile faaliyete giriþti. Kamil SAKA, TEKNÝK MÜDAHALEDE  bulma yerine ADALETÝ  seçti. Dava açtý… Benzetmek gibi olmasýn ama baba ile oðlun Mahkemelik olmasý… Böyle bir  çalýþma ortamýnda Büyükþehir’den  yatýrým beklemek ………dan yatýrým beklemek olur.

……………………………………………

UEDAÞ

Aralýk ayýndan  beri okunmayan ev elektrik Saatim konusunda yazdýðým yazýyý bilgilendirmek adýna  dün gazeteme geldiler. 211 TL Faturayý defaten ödeyemeyeceðimi söyledim ve gerekeni yaparýz diyerek beni rahatlattýlar. Mustafa  ve Yusuf beylere buradan teþekkür ediyorum.

……………………………………………………..

KAFAOÐLU, GAZETE KURUYORMUÞ

Sýrada ki…

…………………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN.

Gün doðarken sabah horozlarý niçin

Acý acý baðrýþýrlar, bilir misin?

Tan yerini gösterip derler ki sana

Bir gecen geçti gidiyor, sen neredesin?

HAYYAM

……………………………………….

BU YAZ  SEZONU VE AKÇAY

Ne olmuþ yani?

Yok bi þey canýmýn içi bildiðin gibi yani…

Çekirdek turizmi diyor esnaf ama keyifleri gýcýr. Aðlayan þelale  ise TURÝZM… Anlarsýnýz ya!!

253 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar