Uður TARIMAN
MÝLLÝ EÐÝTÝM’DE TEMPO…
Tarih : 2017.03.22  09:06:57

Müzik sektöründe seyircileri coþturmak için, solist  tempooo diye baðýrýr milleti aþka getirir ya!!

Bir yerel gazete  Salý günkü manþetini böyle atmýþtý… Tempoo…

Milli Eðitim Müdürü sevgili Koç’ta haklý olarak aþka gelmiþ, göðsü kabarmýþ falan.

Sevgili Milli Eðitim Müdürümüz bendenizin size naçizane bir sorum olacak, öðrenmek babýnda;

Edremit’te kaç okulda matematik dersi boþ geçmekte? Zaman dilimi nedir?

Eðitimde en önemli bir ders olduðunu tahmin ediyorum…

Konuyu  AKP ilçe Baþkaný  sevgili Örkçü’ye de ilettim… Ýrdeleyelim bakalým dedi.

Elbette þu aþamada irdeleyemez. Baþka iþleri var takdir etmek gerekir…

Ýrdelese bir türlü, irdelemese bir türlü  deðil mi ya ?

…………………….

ÖTV DÜÞTÜ SATIÞLAR PATLADI… 

Ekspres Gazetesi’nin logo üstü haberinin baþlýðý aynen böyleydi.

Ýyi güzel de TÜKÝYE’nin en köklü beyaz eþya üreticisi markasý,  3 parça  çeyizlik beyaz eþya alana bir kurutma makinesi bedava diye bangýr bangýr reklam yapmakta.

Ýki al bir öde de deniyor ya, garibim vatandaþým bu kampanya ya da kanýyor. Her nedense aldatmak ve aldanmakta valla üstümüze yok. Bedava denilen ürününün maliyetini ötekilerinki kurtarýyor ve de kar bile ediliyor. Ah benim garip vatandaþým ah…

……………………………….

BÝNALÝ BEY AYVACIK’TA DEPREMZEDELERLE BULUÞMUÞ…

Herkese benden 10 ay içinde bir ev vaadinde bulunmuþ… Halk ne yapsýn yaþa varol falan felan.

Binali bey bugün var, yarýn yok…

Davutoðlu da bir takým vaadlerde bulunmuþtu, bir gecede buhar oldu.

Ayvacýk iklimi sert bir yerleþim yeri. Evi barký yýkýlanlar var. 100’ün üzerinde depremli günler geçirdiler…Yaþlýsý var, bebesi var. 10 ay bekleyecek durumda olaný var, olmayaný var. Var oðlu var. Vaad deðil acil  ihtiyaçtýr bu durum…

………………………………………..

TAYFUN TALÝPOÐLU    ÇERÇEVE ÝÇÝNDE…

Çizgisinden yani efendiliðinden taviz vermeyen, düzgün gazeteci Talipoðlu’nu çok ama çok erken kaybettik. Mekaný cennet olsun, ailesine rabbim sabýrlar versin.

Onun için, kalp kýrmaya deðmez. 5 DAKÝKA SONRA NE OLACAÐIMIZI BÝLÝYOR MUYUZ, HAYIR…

Hýrs, kin, bölünmüþlük, dargýnlýk, kýskançlýk, yüreði bütün olanlara ait duygular deðildir… Ölmek kaderde var, lakin yaþayýp köhnemek hazin. Buna bir çare yok mu ya rabbilalemin” Y.K.BEYATLI  ne güzel söylemiþ…

 …………………………………………

TAHSÝN YERYIRTAN

Gazeteci kardeþimiz, rahatsýz olan aðabeyini kaybetti. Bir ay arama süreci sonrasý  cesedi bulundu. Bütün aileye sabýr diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin…

……………………………

UÐUR MUMCU CADDESÝ  ve AKÇAY

Daha bu caddeye kilit taþ döþeneli üç ay olmadý. BASKÝ  geldi ve rüzgar gibi geçerek, delik deþik etti. Etmeye devam ediyor.

Aslýna bakarsanýz, Büyükþehir referandum öncesi, HAYIR’a çalýþmakta. Yenimahalle kesimi tamamen toz, topraða mahkum edildi… Millet aðzýna gelene söylüyor.

AKP Ýl Baþkanýnýn bu durumdan haberi yok herhalde. Edremit Ýlçesi bu durumu , ÝL’e duyurmadý, duyuramadý…Onlarda bu çerçevede HAYIR’a çalýþmýþ oluyorlar…

Siyaset halka zulüm için kullanýldýðýnda onun adýna baþka þey derler, deðil mi ya?

KAMÝL SAKA, bu durumu neden kullanmýyor? Neden vurucu bir açýklama  yapmýyor, bu soruyu ben deðil halk sormakta…

Bahar yüzünü gösterdi, her taraf toz toprak içinde, yollar delik deþik… Döþenen taþlarýn parasýný bu millet ödemedi mi? Bunun hesabýný neden BASKÝ’ye, UÐUR’a  halk toplantýsý  yaparak sormuyor diyor vatandaþlar…

…………………………………..

UEDAÞ KEPENK MÝ ÝNDÝRDÝ?

Edremit ve Körfezde  evlere gelen elektrik faturalarý LÝMAK  ANTETLÝ

Uedaþ  kapandý ya da satýldý mý veya ortak mý alýndý? Yok yok etiket deðiþikliði canýmýn içi. Tebdili mekanda hayýr var derler ya.

Bu konuyu halkla neden paylaþmýyorlar? Halk birbirinin yüzüne bakýp, þaþkýnlýðýný  belirtiyor. Halk, UEDAÞ’ýn abonesi iken habersiz nasýl bir baþka firmaya devrediliyor? ENTERESAN…

Yahu þaka be ya þaka… Ayný isim, ayný ortaklýk falan felan…

……………………………………………….

EKMEÐE  YAKIN TAKÝP

Bakan Çelik takipteymiþ… Sanki Arþimed’in evrakasý. Yahu yýllardýr bilinen bir konu bugün bulunmuþ gibi, Bakanlýk nezdinde takibe alýnýyor.

Konuyla ilgili, Bakanlýk  GDO  falan safsatasý yeni bulunmuþ gibi.

Halkýn saðlýðý ile ilgilenme konusunu illaki basýn bulup çýkaracak, Bakanlýklar arkadan gelecek.

Ne zaman basýn arkadan gelecek onu merak ediyorum..

Mesela:

Yediðimiz  zýkkýmýn hileli olduðunu ortaya çýkaran Bakanlýk, “halkýma zýkkým yedirtmem dedi” gibilerinden bir haberi ne zaman yazacaðýz? Yani Bakanlýklar önden gitseler deðil mi ya?

Öyle konular var ki  girift olmuþ vaziyette.

Ýlçe Tarým Müdürlüðü’ne soruyorsun, “konu bizim deðil, zabýtanýn” diyor. Zabýtaya bir þey soruyorsun “konu Ýlçe Tarým’ýn konusu” diyorlar… Halk neyi kime soracaðýný bilmiyor.

Market zincirlerini kim denetliyor? Son kullanma tarihlerini kim kontrol ediyor?

Sorma gir sokaðý…

……………………………………..

KEÞKEK KAZANI…

Bir konu, hiç alakasý olmayan bir kazanda, birbirleriyle zýt gýdalarla piþirilmeye kalkýþýlýrsa o kazandan yenecek  hiç bi þey çýkmaz.

Siyaset, din, spor, eðitim. Bunlarý ayný kazanda piþirmeye kalkarsan zýkkým marka bi þey çýkar ve yiyenler  Evreþe’ye yani,  öbür dünyaya giderler. Gýda zehirlenmesi denir bunun adýna.

Keþkenin, ana maddeleri bellidir…

………………………………………………

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Bir utanç hikayesi”

By: Hürriyet’in Salý günkü manþeti

Bizden  not:  14 yaþýndaki kýza amcasý tecavüz etmiþ. Kýz jandarmaya sýðýnmýþ. Devlet kýzý yine ailesine vermiþ. Baþkalarý tecavüz etmiþ ve o kýz þimdi 8 aylýk hamileymiþ… Aileden sorumlu Bakanlýk var. Hani Hollanda’ya giden… Bu tür haberle basýna yansýyýnca haberi olan Bakanlýk. Bu çocuk gibi Türkiye’de kim bilir kaç yüz  çocuk var? Gerçekten UTANÇ  VERÝCÝ.

……………………………………..

ÇÜÞ

Þizofrenik  bir vak’a daha. Rize’de 16 yaþýndaki lise Öðrencisi ders esnasýnda önünde oturan arkadaþýný býçaklayarak öldürmüþ… Kendi boðazýný da kesmeye teþebbüs etmiþ. Tarama yapýn diyoruz, þizofreni hastalýðý bu ülkeyi felakete götürüyor diyoruz, umurlarýnda deðil. Kendileri de þizofren olduklarý için herhalde!!!

……………………………………………..

BÜYÜTEÇ

BARAJ…

Geçtiðimiz gün, Edremit’e gelen,  Orman Bakaný  Körfezde, barajlar yapýlacaðý müjdesini verdi… Yýllar önce Zeytinli Belediye Baþkaný Þadan Aytaç, harika bir bölgeyi iþaret ederek ilgili Bakanlýða rapor etmiþti. Orta Obadan kuþ bakýþý görülen, gerçekten Baraj için ideal bir bölgeydi. O DÖNEM SICAK BAKILMADI. Þimdi Baraj yapacaðýz deniyor. Merak  ediyorum acaba Þadan AYTAÇ’ýn iþaret ettiði bölge mi?

……………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Referandumda HAYIR çýkarsa mezarda rahat uyuyamayýz.

Burhan  KUZU.

184 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar