Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2017.06.20  09:10:28

TRT, Payý… Elektrik faturalarýndan  TRT’ye pay her ay þakadan kesiliyor ya… Bu konuyu defalarca yazdým.

Ya, dün bir haberi uçurdu AKP “TRT’ye  elektrik faturalarýndan pay kesilmeyecek”  aa bi baktým herkes havalara uçtu… Ben oturduðum yerden kalkamadým. Biliyordum bunun bir dolampa  haber olduðunu… NETEKÝM  haberin içeriðini bi okuyan ahali, tepe üstü  düþtüler iskemleden. Meðerse sadece  sanayi iþletmesi olarak kayýtlý olan firmalardan kesilmeyecekmiþ…70 milyonun cebinden metazori olarak kesmeye devam…16  kanala para yetiþtiremiyor tabii. 1500 SMA Hastasý  bebekler ölümle pençeleþiyor, Amerika’dan  bu ilacý getiremeyen aileler, gözyaþlarý ile hastane köþelerinde sürünüyorlar…

Dün bir yaþlý teyze ile konuþuyordum… ”Haram zýkkým olsun çoluk, çombalaklarýndan çýksýn inþallah” diye ah etti… Vee bende AMÝN  dedim…

Deden çarik giyerdi, ha punlari unuttin mu türküsü gibi…Semt pazarýndan giyinen beyzadeler bugün Avrupa’ya  kostüm ýsmarlýyor… Karýsý  Eminönü tezgahýndan  5 liraya güneþ gözlüðü alýrken bugün marka gözlük koleksiyonu yapýp, kýyafetine göre takýp, takýþtýrýyor…Helal  olsun. Olsun ama senin halkýn fakr-ü zaruret içinde yaþarsa, iþte o zaman helal olmaz be canýmýn içi… Bir gözlük, bir çanta, ayakkabý paran ile bir SMA hastasý çocuðunun ilacý alýnýr…

*******

Bayram gelmiþ neyime türküsünü çýðýracaðým ama bi bakýyorum, ulusal yayýnda sayfalar dolusu Bayram turlarýnýn reklamlarý.

Pazar günü bir ulusal, Bayramda gidilecek en iyi yerlerin  10’luk listesin yayýnladý.

1-Kapadokya

2-Turunç  Marmarisi

3-Pokut yaylasý Rize

4-Alaçatý

5-Gökçeada

6-Gökova

7-Fýrtýna vadisi Rize

8-Fethiye

9-Þirince  Ýzmir

10-Gaziantep

Haritaya baktýðýnýzda koca bir Edremit Körfezi yazýyor… Terkedilmiþ bir  iç deniz…

Bu tür haberleri Büyükþehir Belediye Baþkaný okumuyor mu acaba? Ben gazete okuduðuna bile ihtimal vermiyorum. Yoðunluktan mý? Yoo  öyle bir alýþkanlýðý olduðunu sanmýyorum…

*******

Katar’a 5 bin ton gýda maddesi  göndermiþiz… Zýkkým olsun. Benim halkým, aç yaþarken, aðalarý altýn klozette sý…an bir  petrol ülkesine  gýda yardýmý yapacaðým… Benim 1500 yavrum SMA  hastasý. Amerika’dan ilaçlar gelmezse hepsi ölecek, sen petrol ülkesine gýda yardýmý göndereceksin. Milyar dolarlýk uçak  alýmýný geçtiðimiz hafta yapan bu ülkeye bir kürdaný bile helal etmiyorum. Etmemeye hakkým var. Çünkü o gönderilen gýda yardýmýnda benim de param var… Zýkkým olsun.

*******

ÇÜÞ

Senin amcan fetöcü, gel bakim sen þöyle. Adam þaþýrýyor, etrafýna bakýyor yahu “benim amcam yok ki” diyor. Gazeteci Saygý Öztürk bu olayýn muhatabý… Kime, nasýl, nereden bok atacaklarýný þaþýrdýlar. Acaba suratlarý morarýyor mu?

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit’te kamu görevlileri nereye kadar suskun kalacaklar? En sonunda nasýrlarýna basacaðýz ayy diye konuþmaya baþlayacaklar az kaldý… Yani  AZZZ   SONRA…

………………………………………………………

 

Sorry  SAM…

Bu fýkrayý biliyor musunuz bilemem ama, izin verin anlatayým. Küçük bir kayalýk, hani þu bizim Kardak gibi… Sadece 20/30 tavþan bulunuyor. Biraz öteki kayalýktan  Sam isimli bir tavþan misafirliðe geliyor. Sohbet, sohbeti açýyor…

Yahu senden baþka   erkek yok mu nasýl baþ ediyorsun bu kadar kadýnla?  Bu konuþmayý yaparlarken  herkes bir sýrada duruyormuþ…Ev sahibi dayanamýyor ve giriþiyor.

Thanks mam, thanks mam, thanks mam, thanks mam,  derken Sorry Sam diyerek noktalýyor…

Amerika’daki  korumalar için, CORC, HANS  diye tanýmlanýnca aklýma geldi…Hans  Alaman nasýl karýþtý araya anlamadým…

*******

TBMM’yi  iþaret ederek, Kýlýçdaroðlu’nu uyaranlar milleti resmen salak yerine koymaktalar. Ve ne yazýk ki…..!!

Yahu Adalet konusu, Mecliste kaç yüz kere dile getirildi. AKP’nin oylarý ile  kaç yüz önerge çöpe atýldý. Bu mecliste kim neyi savunabilir ki? Terör soruþturma komisyonu kuruldu, baþýna getirilen þahsýn kimliði ortada… Kim, neye, nasýl konuþup, ülke menfaatleri için bir noktada buluþacaklar?

“Çoðunluk bende efendi de git iþine” deniyor mu? Deniyor. Eee halkýn meclisinde,halkýn menfaatleri  tartýþýlýp bir noktada buluþulamýyorsa elbette sokaða çýkýlýr… Kemal beyin yürüyüþü son derece sakin, edepli, pankartlarda bile sadece tek kelime ADALET  yazýyor.

Bu yürüyüþ için,  Yargýyý göreve çaðýrýr þekilde açýklama yapmak, demokratik bir davranýþ mýdýr?

Evet ADALET istiyoruz…

Böyle giderse, “yahu ülkede her iþ týkýrýnda, muhalefet partisine ne gerek var, kapatalým gitsin” diyecekler, az kaldý…

                                                                                             ….

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Fetö vatandaþlýktan çýkarýlacak”

By: gazeteler… Yahu körün istediði bir göz, sen veriyorsun iki göz. Vatandaþlýktan çýkarttýn mý,  iadesini kimden, hangi sýfatla isteyeceksin ki?

Olmaz ki böyle de iyilik olmaz ki!!!!

*******

Ben böyle Bakan’ýn……. alnýndan öperim… 15 Temmuz þehitler köprüsünün bakýmý yapýlacakmýþ. Ondan kelli köprü bir müddet  kapanacak. Bakan  bey yani Ulaþýmdan sorumlu  Bakan bey “Vatandaþ tedbirini alsýn” demiþ.

Valla ben böyle Bakanýn…alnýndan öperim…

                                                                           …..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Yalan söylemekten ve yalan ile amel etmekten vazgeçmeyenin yemeyi, içmeyi, terke etmesine Allah’ýn ihtiyacý yoktur.

(Buhari  Savm 8)

……………………………………………………………….

Ayaðýný denk al, her an bir indirme, bindirme harekatý olabilir. Dost acý söyler derler.

*******

YILMAZ ÖZDÝL VE UÐUR TARIMAN

Ayný konuyu, ayný formatta  ben 16 Haziran günü, Özdil ise 18 Haziran günü yazmýþ… Tek fark  var; biri yerel gazete, diðeri Ulusal… Adalet baþlýklý iki ayrý yazý. Dünyada  gelmiþ geçmiþ düþünürlerin, fikir adamlarýnýn Adalet  konusundaki sözlerinin dökümü. Bir iki tanesi  ayný düþünürün.

Bu konuda  fazla mütevazi olmayacaðým…

Bazý karacahiller bizim buralarda  bazý bazý,  “ulusalda okuyor, yazýyor” diyenler varmýþ.

Paçanýz sýkýyorsa gelin arþivime bakýn kaç kez ULUSALA  sol çekmiþliðim var.

Hem ben baþka mevkutede okuyup, yazdýðým zaman KAYNAK  göstererek yazarým.

Þeytan ruhlu kalpazanlardan deðilim…

478 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar