Uður TARIMAN
ZEYTÝNLÝK katliamý.
Tarih : 2017.06.29  10:09:23

ZEYTÝNLÝK  katliamý.

Bu baþlýk altýnda Hürriyet Gazetesi’nde logo üstü bir  haber yayýnlandý. Ýçler acýsý bir facianýn haberi yani… Talan edilen zeytinlikler… Esasen yeþili hiç sevmeyen bir devlet yönetimi elbette ki bu duruma sessiz kalacak. Ben buraya haberin spotunu dahi almadým. 28 Haziran Çarþamba günkü Hürriyet’ii bulup okuyun. Manþet üzeri bir haber. Yüreðimizi daðlayan  bir haber… Bulun ve okuyun… Teee geçmiþ yýllara dayalý bir rantiyenin, bugün kesilmesi gereken bileti. Ama  kim kesecek. Yeþili sevmeyen bir yönetim deðil bilet kesmek, yeni kesimler için rezervasyon yaptýrmak adýna çalýþmalar yapmakta… Geçtiðimiz gün Kýzýlkeçili, büyük bir tehlike atlattý… Sebebi iyiden iyiye kötülük kokan bir YANGIN. Bakalým jandarma bu yangýnýn oluþumunun nedenlerini çözebilecek mi? Zeytin mi, sanayi mi? Tercihini sanayiden yana kullanan Baþbakan, Kýzýlkeçili ve benzeri  yangýnlara destek verir gibi açýklamalarýna çay molasý verecek mi, merak ediyorum.

*******

Gýda zehirlenmesi… Terörün bir baþka versiyonu son 15 gün içinde ülkemizde yaþanmakta…Önce askeri birliklerde meydana gelen toplu zehirlenmelerin üzerine inþallah ölü topraðý serpilmez.

Üzerine gidilecek mi babýnda yazýyorum bu cümleyi.

Gündemde kamu gýda reform paketi var. Boþ ver yahu, “zehirlenen zehirlenmiþtir, zehirlenmemiþse, zehirlenecektir” tekerlemesi ile geçiþitiriverirler. Göreceksiniz bu iþin üstü de kapatýlacak… Amerikalý askerler uçaktan gýda paketleri jikletleri dahil atýlmadan mermi sýkmazlar. Biz Mehmetçiði, rant uðruna saldým çayýra Mevlam kayýra misali, ne yerse yesin hikayesi… Konu ile ilgili Bakan/bakanlara sormak gerekir; “deden çarik giyerdi, ha bunlari unuttun mi?”

*******

Konu kamu olunca, kabine  yaz tatiline çýkar. YAZ biter kýþ hazýrlýklarýmýz var diyerek, kýþ uykusuna yatarlar. Daha iki gün önce, Çalýþma Bakaný beyefendi, “Personel reformu gündemimizde yok” diyor. Evet  binlerce  ter döken kamu personelini  yok sayan bir devlet yönetimi… Personelin yaþam tarzlarý gündemde deðilse, personelde “bugün git yarýn gel deme hakkýný saklý tutar.”

Valla bi þey söyleyeceðim ama kimse darýlmasýn. Görünen köy kýlavuz istemez misali ülke ÇENGEL BULMACAYA  döndü… Tam sayfa bir çengel bulmaca bile yetmez, abuk sabuk yönetilmemize…

Neyi tutsak elimizde kalýyor…

Sor soruyu bakalým;

Sinirsel bir hastalýk…..Epilepsi   doðru.

Açlýk sýnýrý…….Mide gurultusu

Diyanet……..Þaþkýnlýk yaratan  dinsel konuþmacý

Fuhuþ……… Arzular þelale, serbest kuma

Öðrenci……Sýnav  manyaðý…

Profesör…….Terör akademisyeni

Siyaset…..Yalanýn  tescillenmiþ þekli

Milli…….Parayý veren düdüðü çalar

Mahkeme….Bir berber ya da iki berber

Muhalefet…..Ýktidarýn zýt kardeþi.

Bayram……Her günü bayram zanneden deli…

Adalet…..Kaliteli bir battaniye markasý.

Hakim…..Düðmesiz cübbe giyen kamu memuru

Savcý…….Sýnýrsýz isteme hakkýna sahip kamu memuru

Yalan….Hakikatin zýt kardeþi…

*******

Misterlock’tan seks çýkmýþ… Kardeþim seksin çýkmadýðý yer kaldý mý? Elbette misterlockda da çýkacak. Bir þeye þaþýrdým bu konuda; Seks, son yýllarýn HÝT olan sosyal oluþum… Sakallýsý sakalsýzý, yaþ sýnýrý tanýmaksýzýn seksin arkasýnda duran bir dönem yaþamaktayýz… Neden misterlockta en geride kaldý, iþte onu merak ettim…

*******

Adalet yürüyüþü…

Bu konuda, Binali bey, son derece anlamlý bir açýklama yaptý. Bu yürüyüþü FETÖCÜ’ler alkýþlýyor…Tenakuz dediðin böyle olur…Ülkede adalet aramayan sadece körü körüne bir oluþumun arkasýnda gidenler. Ama mutlak suretle Adalet her kul gibi onlara da lazým olacak. Aynen, “her fani bir gün ölümü tadacaktýr” hatýrlatmasý gibi yani…

Ev sahibi ile takýþýr

Karýsýyla takýþýr

Arkasýnda korna çalanla takýþýr

Alýþ veriþte sýradaki ile takýþýr

Hastanede, hemþire ile takýþýr.

Ve demem o ki, ülkede her bireye bir gün lazým olacak bir hukuk arayýþý…

Binali bey yanlýþ yerden tutmuþ olayý… Fetöcüler alkýþlýyor  falan.

Fetöcüler esas, gazetelere yansýyan, dünya haber ajanslarýna düþen, “FETÖ baþý vatandaþlýktan çýkartýlacak” haberiydi…

Vatandaþlýktan çýkarttýðýnýz zaman nasýl  iadesini isteyeceksiniz? Kimi muhatap alýp, falancayý bana verin diyebileceksiniz? Ýþte FETÖCÜLLER  esas bu habere alkýþ tutuyor olmalýlar…

 Adalet yürüyüþü, Kemal beye bir taþla iki kuþ vurduracak.

-          CHP ÝÇÝNDEKÝ ÝÇ MESELELER  unutturuldu.

-          Rakip olarak, genel baþkanlýða oynayan muhaliflerinin  susturulmasý

-          Parti içinde birliktelik pekiþtirildi.

-          Adalet arayýþýnda olan vatandaþlara cesaret aþýladý…

-          Ýktidar her ne kadar ülkede Adalet var dese de, bu kesime de bir  ihtarname olmuþtur.

*******

Kamu personeli  siyasi yazý yazabilir mi?

Roman, hikaye, masal falan deðil. Günlük bir gazetede siyasi makale yazabilir mi? Her hangi bir kamu personeline sohbet anýnda bile fikrini sorsanýz, “abi ben bir yorum yapamam, konumum buna müsaade vermiyor” yanýtýný alýrsýnýz. Bu konuda geçenlerde FACE  sayfamda ayný soruyu sormuþtum. Gazeteci arkadaþým Levent MERCAN “CHP’yi eleþtirirse yazar” diye net bir açýklama getirdi… Peki o memur, CHP’yi alkýþlayan bir yazý yazarsa FETÖ’den uzaklaþtýrma falan alýr mý? Bal gibi alýr.

Bizim gazetede bir kamu personeli haftada bir köþe yazýsý yazmakta.

Üstüne üstlük “eðitimci yazar” ünvaný ve açýk kimliði ile yazmakta.

21  HAZÝRAN 2017 Çarþamba günkü yazýsýný bazý cümleleri þöyleydi.

“Elinde Adalet  pankartýyla heybetli heybetli  yürürken tüm Türkiye’nin  alay konusu haline gelenlerin…..”

Pensilvanya güdümüne giren, porno kasetleriyle  iþbaþýna gelen bu heybetli yiðitler Erdoðancý deðil

Türkiyeli olsunlar”

“adamlar Türkiye’yi iþgal edecekler, bunlar Erdoðansýz Türkiye için sözüm ona –adalet- yürüyüþünde..”

“Erdoðan’ýn kýlýna zarar gelse ülkeyi deðil dünyayý ayaða kaldýracak milyonlarca insan var”

Ýmam Hatip eðitmeni isen, kendi çizginde gideceksin… Alenen  bir günlük gazetede böyle bir siyaset yapýyorsan okulda çocuklarýn beyinlerine neler  zerkediyorsundur? Milli Eðitimi Müdürü Sayýn  KOÇ  bu konuda bilgilendirirse sevinirim… Ters kulvarda  olsan  bu tür bir cesareti gösterip, eðitmen olarak  yazý yazabilir misin? Yazsana iþte o zaman senin yüreðinin büyüklüðünü göreyim.

                                                                                    ……

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Bayramý huzur içinde kutladýk”

By: Muhtelif basýn organlarý

Bizden not:  Valla ben o söylediðiniz gibi bayram maryam kutlamadým. Her gün þehitlerin olduðu bir ülkede bayram kutlamak haramdýr. Yazýklar olsun.

 ……………………………………..

ÇÜÞ

Karar daha verilmemiþken yargýlanan kiþinin tutuklanmasýna nasýl karar verilir?  Verilir burasý adalet arayan bir ülkedir.

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

1-Akçay’a Bayramda araç giriþi yasaklandý… Topraðýn altý su neme lazým ÇÖKER FALAN Diye düþünmüþ olacaklar… Arap saçý daha düzgündür. Aylardýr yazýyorum. Akçay sezona hazýr mý? Týk çýkmadý. Kestirmeden bir çare. Bariyer koyar giriþi yasaklarým.

Afferin valla, nazar boncuðu hak ettiniz.

2- Akçay’da her þey serbest, DESÝBEL  falan výz gelir týrýs gider. Baþý boþluk dediðin böyle olur.

 

………………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Nush ile uslanmayaný etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanýn hakký kötektir.

 

394 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar