Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2017.10.31  08:48:53

Turizm Bakanlýðý bir þura organize etmiþ ve bütün bölgelerde komisyon  kurulmuþ. Akademisyenler, yatýrýmcýlar çevreciler görüþlerini bir tutanakla sunmuþlar. Deniz ve kýyý  kullanýmýndan tarih turizmine kadar konu baþlýklarý varmýþ…

Deniz ve kýyý cümlesini görünce haliyle yaþadýðým Edremit Körfezim anýnda gözümün önünde canlandý. Evimin balkonuna çýkýp,  kýyý kenar köþesinden gördüðüm Edremit Körfezinin mavi sularýna baka kaldým.

Turizm  Bakanlýðý & Turizm Komisyonu & de YAN  komisyonlar kurulmuþ.

Merak bu ya, Edremit Körfezinin haklarýný savunacak bir komisyonun mevcudiyetinden konu eden varsa bilgilendirsin…Körfezimi önce Turizm Bölgesine aldýrýlýp, aldýrýlmayacaðý konusuna açýklýk getirilmeli.

Deniz ve Kýy kullanýmý… Aha tam bizim buralara denk gelen bir bulgu. Halka açýk olmasý gereken yerlerin kimlerin hegomanyasýnda olduðunu açýklayabilecek yürek var mýydý o komisyonda? (tabii böyle bir komisyon varsa bölgemizle ilgili)

Marka þehir olabilmek için Güney Marmara Destekli bir giriþim baþlatýldýydý ama bu çalýþma 7 gün sürdü ve bitiþ raporu açýklanmadý.

Ne yapmak gerekir?

Neler bozulup yeniden yapýlmasý gerekir?

Marka þehir olabilmenin koþullarý nelerdir?

Marka þehir ünvanýna eriþebilmek için ekonomik ederi nedir?

Turizm Bakanlýðý böyle bir giriþime bir katkýda bulunabilecek midir?

Ýçiþleri ve Çevre Bakanlýklarýnýn destekleri neler olabilecektir?

Yoksa Edremit sadece kendi yaðý ile mi bu  menüyü hazýrlayacaktýr?

Hedef  yine 2023… Eee bizim marka þehrin takvimi ile çakýþýyor.

Ýnsanlar hayal ettikleri müddetçe yaþarlar. NOKTA.

*******

METAL YORGUNLUÐU

1-Ekonomimiz COÞTU… Kim  dedi? Ekonomi Bakaný Zeybekçi. Coþan ekonomiden sokaktaki tüm bireylerin haberdar olmalarý gerekmiyor mu?

Elbette…

Ama niye haberimiz yok? Neden açlýk sýnýrýndan söz edilmiyor? Asgari ücretle açlýk sýnýrý arasýna daðlar kadar fark varken ekonomi nasýl coþtu? Bu iþte þike var hemen DOPÝNG  komisyonu kurulmalý.

Hani sokakta  “attýðý zaman mangalda kül býrakmýyor” derler. Valla kusura kalmasýn sayýn ekonomiden sorumlu Bakan ZEYBEKÇÝ…Metal yorgunluðu bu olsa gerek. Ýstifa ettirilen Belediye Baþkanlarýna  ayýp ettik gibime geliyor…

2- Türkiye  büyüme rekoru kýracak. Bu ifade kimin? Baþbakan   Bin Ali beyin.

Halkýn anlayacaðý dilden tane tane nasýl büyüme rekoru kýracaðýmýzý anlatsa belki anlarýz ama, önce halka et yedirmemiz gerekiyor ki protein alýp, beyin hücrelerini harekete geçirebilseler. Ülkeler büyürken halký da büyür hani yaný onun için sordum. Mümkünatý nasýl olacak bu iþin?

3-Rusya, domatýmýzý almaya karar verdi anýnda, domatýn ateþi yükselip, yatak yorgan yatýyor. Pazarda ateþler içinde zavallý. Yanaklarý al, al oldu. Halk elini süremiyor. Gýda ve Tarýmdan sorumlu Faký baba ucuz et yedireceðim bana birkaç gün izin verin dedi ama et fiyatlarý 15 gündür evlere þenlik… Fakbaba iþe baþlayalý az bir zaman oldu ama METAL YORGUNU  yoðunluktan dolayý deðil, yorgun olarak iþe alýnmýþ olmalý…

4- M.E.B’lýðý  rekor kýrdý ve Olimpiyat þampiyonu oldu. Sýnav sistemleri   dünya eðitim  literatürüne geçti… Bu Bakanlýða abuk yorulanlar atanýyor olmalý.

5- Saðlýk  halimizi soracak olursanýz, çarþafa dolanmýþ durumda. Yoðun bakýmda  hekim bekliyor.

Yani demem o ki, Belediye Baþkanlarýndan önce, Bakanlarý, dinamik genç beyinlerden oluþsa falan.

*******

KILIÇDAROÐLU…”Seçimle  gelen seçimle gider” diye tutturdu,  yanýtýný aldý. Kýlýçdaroðlu Belediye Baþkanlarýnýn  deðiþtirilmesi konusunda iþin yanlýþ tarafýndan tutuyor. Genel Baþkan Erdoðan’ýn  “partimizin iç iþleridir sana ne?”  demesi haksýz da deðil.

Haa Kýlýçdaroðlu üstüne basa basa sadece Gökçek hakkýnda “Gökçek’i görevden al ama Arýnç bey’in –Ankara’yý parsel parsel sattýn belgeleri bende” cümlesi hakkýnda ne gibi iþlem yapacaksýn” dese amenna. Hem de þimdi yaptýðý gibi üstüne basa, basa. Ama o ne yapýyor ? Temcit pilavý gibi  seçimle gelen seçimle gider” iyi güzelde seçimle gelen,  mapusta yatýyor ondan ne haber?

*******

NABÝ   GÜNDÜZ…

Geçtiðimiz akþam, görüþmek  isteði ile davet etti. Akçay’da bir restaurantta buluþtuk. Nebi Gündüz ve Nabi Gündüz kardeþleri  elbette tanýmýþlýðým ve az da olsa sohbetimiz olmuþtu. Nebi Gündüz’ü eski günlerde sýk sýk ziyaret eder, Edremit’in hareketli günlerinde görüþ alýrdým.

Neyse Nabi Gündüz ile iyi bir sohbet  saatleri geçirdik.

CHP Edremit Ýlçe Baþkanlýðýna adaylýðýný resmen açýkladý. Herkesin  bir yere aday olmasý doðal ve yasal hakkýdýr…

Nabi bey, “ben geçtiðimiz dönem kaybettim, gönlümde yatan görevden vazgeçeceðim anlamýna gelmez. Bir partinin Ýlçe Baþkanlýðý mensubu olduðu partinin en tepesinde olmasý gereðine inanýyorum. Ýlçe Baþkaný Teþkilattan sorumludur, Belediye Baþkaný da halka hizmet için mevcut ekibi ile hizmetten, bu saðlandýðý takdirde o ilde ya da ilçede huzurlu bir yönetim tarzý gelir” dedi.

Baþkan Saka, bu tarzda çalýþmýyor mu? Ters düþmenizin nedeni bu mudur?  Dediðimde Sayýn Saka’yý severim yýllardýr Türkiye’de rekor kýran bir deneyim sahibidir. Demin söylediðim gibi baþka bir ters düþme gibi bir saplantým yok. Benim dediðim sistem tam anlamýyla oturtulursa, partimiz Edremit’te göreve devam edecektirAKP Edremit Ýlçe teþkilatýnýn kapý kapý çalýþtýklarýný saptýyoruz. CHP de   böyle bir çalýþmalarý yetersiz mi görüyorsunuz diye sorduðumda, Üzülerek  söylüyorum ki CHP Ýlçe teþkilatýnda çok iyi çalýþan arkadaþlarýmýz vardý ama saf dýþý býrakýldýlar…”

Rakipleriniz;

Elbette adaylar olacaktýr. Bu bir yarýþtýr, ipi göðüsleyen bir kiþi olacaktýr. Ben bu kez iddialýyým” dedi. Sohbet, genele yayýldý, deðiþik konularda fikir teatisinde bulunduk. Baþarýnýza diyerek son kadehi kaldýrdým…

*******

Hilafet yaþasaydý ömrü kaç yýl olurdu? Ýþin içine siyaset mutlaka girecek ve kendi kendini yiyecekti. Jön Türkler, Fransýz iþgal komutaný “bu jön TÜRKLER’e  dikkat edin dinamik yapýdýr. Ýþte bu jön TÜRKLER, hukuki ve kanuni bir yapý için düðmeye bastýlar onlarýn öðrencileri Cumhuriyeti kurdu.

En beðendiðim   Cumhuriyet Bayramý kutlama mesajý… Yazýlý basýnýn her sayfasýnda ya tam sayfa, ya yarým sayfa ilanlar.

Benim en  beðendiðimi ilan;

GÝTTÝÐÝN YERLERÝ TOPRAK DÝYEREK GEÇMEMEKTÝR, CUMHURÝYET

HYUNDAÝ

*******

KOL KIRILIR DERLER YA…

Gökçek veda konuþmasýnda,  Gökçek bu sözü ters köþeye yatýrdý. Bu kez kol kýrýldý ama yen içinde kalmadý. Ne dedi Gökçek? “Bizden görünüp, bizden olmayan görevleri liderimiz Sayýn Erdoðan ile yakýnlarýnýn arasýný açmak olan içimdeki fitnecilere imkan verme onlarý helak et YA RABBÝ” dedi.

Yani AKP, içinde de kýpraþmalar, kaynaþmalarýn olduðunu deþifre etmiþ oldu. Ve  tabiî ki “kol kýrýlýr yen içinde kalýr” sözünü ters köþeye yatýrdý.

*******

PEYGAMBER DEVESÝ…

Ziraat aleminde uçakla ilaçlama, karadan ilaçlama falan yapýp binlerce lira para harcýyoruz, ama  Avrupa, PEYGAMBER DEVESÝ  denen küçük  kanatlý bir hayvaný özel çiftliklerde üretip doðaya salýyorlar. Her türlü aðaç kemirgenleri ve zararlý böceklerle mücadeleyi PEYGAMBER DEVESÝ ile yapmaktalar… Bu  hayvanýn kanadý koptuðunda  7/8 gün içinde yeni bir kanat kendiliðinden oluþmakta… Bilmem anlatabildim mi?

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ 1 AYDA 2.5 TON ALTIN YASTIK AYTINDAN ÇIKARTILDI”

By: Baþbakan yardýmcýsý ÞÝMÞEK

Bizden  not:  Ya bu halk olmasa hangi yastýða sarýlýp yatacaktýnýz?

……………………………………..

ÇÜÞ

Bir reklam… Maserati Baþlangýç fiyatý  201.412 AVRO. Dikkat baþlangýç fiyatý. Ekonomimiz büyüdü, Büyüdükçe arabamýzý deðiþtiriyoruz. Ne mutlu, ne mutlu?

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay Turgut reis caddesi… Alakoç köþesine kadar bitirildi ama bu köþeye Karan araçlar gidip, konvoy halinde geri geri gitmek zorunda kalýyorlar. “Yol kapalýdýr” levhasý neden konmaz?

……………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Laiklik benim yaþam tarzýmdýr.

ATATÜRK

 

260 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar