Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2017.11.07  09:07:23

SUÇ VE CEZA dedikten sonra, Türkiye’de HAKARET  T.C.K’dan suç  niteliðinden çýkartýlmalý. Evet artýk bu eylem, suç olma vasfýný kaybetmiþtir.

Neden ve nasýl?

Atatürk’ün þahsýna anasýna, avradýna alenen hakaret eden Hasan Akar isimli þahýs 6 Ekim 2017 günü sessiz ve sedasýz serbest býrakýlmýþ…

O halde  Cumhurbaþkanýna, Baþbakana, Bakanlara siyasilerin birbirlerine ettikleri küfür ve aðýr söylemler HAKARET niteliðinden çýkartýlmalý… Sosyal yaþamýmýzda birbirimize ettiðimiz küfür ve diðer hakaret anlamýndaki sözler DÜÞÜNCE ÖZGÜRLÜÐÜ  kapsamýna alýnýp, Adli makamlar  fuzuli yere  dosyalarla iþgal edilmekten kurtulmuþ olur…

 Yukarýda ki vak’a bir emsaldir, Hukukta madem emsal bir done olarak kabul görmekte, bundan güzel bir  ÖRNEK  düþünülebilinir mi?...

Bu  durum ayný zamanda, devletin kendi eliyle ayrýþmayý adalet yoluyla yapmasý anlamýna gelmekte.

Geçtiðimiz tarihlerde ULAN  kelimesi de adalet tarafýndan hakaret kabul edilmemiþti. Oysa bu kelime yüzünden iþlenmiþ  suç sayýsý adalet arþivlerinde mevcuttur.

Bundan ötürü, HAKARET  artýk ülkemizde ÞUÇ  deðil, DÜÞÜNCE  ÖZGÜRLÜÐÜ  olarak kabul görmesi kaçýnýlmaz olmuþtur… T.C.K’dan kaldýrýlmalýdýr…

Yaþasýn ÝFADE ÖZGÜRLÜÐÜ…

*******

SUUDÝ YÖNETÝMÝNDE YOLSUZLUK  yapýldýðý için birçok PRENS  ve Bakanlar gözaltýna alýnmýþlar.  KOYUN  dahi güdemeyenlerin ülkesinde, popolarýný benzinle yýkayan bu entarili yahþi delikanlýlarýn gözleri doymamýþ olmalý.

Þeriat ülkesinde yolsuzluk yapanlarýn bir zamanlar cezalarý da  aðýrdý. Kol bacak felan keserlerdi. Þimdi onlarda da gözaltý baþlamýþ para cezalarý getirilmiþ… Bizden örnek almýþ olmalýlar… Hamuduyla götürenleri biz alkýþlar olduk ya !!

*******

Fakýbaba… ETÝN  yaptýðýna bak ya, mangalda nar gibi kýzarttýðýmýz ETÝN  baþka özelliði de ortaya çýktý.

Aslýna bakarsanýz bu hareket, ete TUZ   serperek  nasýl birisini meþhur ettiyse, FAKIBABA’yý da  gündeme oturtarak yýlýn fenomeni durumuna getiriverdi.

Et deyip geçmeyin, et satabilmek için ÝNEKLERÝ de satanlar  bu kez SÜTÜ  ve SÜTLÜ  mamulleri de ete rakip çýkarttýlar. Süt ve peynir aldý baþýný gidiyor tut tutabilirsen.

Ekonomi coþtu, inekler koyunlar danalar COÞTU… Valla bi biz coþamadýk…

Haa sayýn FAKIBABA  bi de þu anlaþmalý market zincirini de bir açýklayýversen diyom.

*******

MORKIÇ… Pardon, pardon MORGIC mýydý neyin? Öyle bi þey vardý bi zamanlar her gün tv ekranlarýnda bu Amerikan sistemiyle ev sahibi olacaðýmýz hükümet eliyle anlatýlmaya çalýþmýþtý ama bir türlü kimse bu metodla ev sahibi olamamýþtýk. Biz onun yerine  LANSMAN  sistemini kurduk. Allah bereket versin her yanýmýz gökdelen doldu. Her bir dairenin aylýk bina gideri  1.5 milyon papel. Kimler alýyor bilemem… Eee bu satýþlarý gören  pek saygýn Maliyemiz “ekonomimiz COÞTU” diye zýp zýp zýplamakta…

*******

SAKLA SAMANI  gelir zamaný demiþ atalarýmýz ama biz bu tembihata pek kulak asmaz olduk. SAMANI  bulamadýðýmýz için Balkanlardan  SAMAN  ithal ediyoruz… Stokçuluðu pek beceren bizim uyanýlar o ithal edilen  SAMANLARI DA  depolarýna koyup az az piyasaya sürerler ki  deðer kazansýn… Eee ne demiþti Atalarýmýz SAKLA SAMANI GELÝR ZAMANI  deðil mi ya!!!!

*******

BU ENFLASYONU BEKLEMÝYORDUM

Binali beyden beklenmeyen bir itiraf… Eee sayýn Binali bey ne demiþler “ummadýðýn taþ baþ yarar”.

*******

TAÞ DÖÞEME REKORU EDREMÝT’TE… Geçtiðimiz hafta Burhaniye Belediyesi’nin  bir açýklamasý vardý.

“2017 yýlýnda 45 bin metrekare taþ döþedik” eyi güzel…

Edremit Belediyesi  FEN ÝÞLERÝ Müdürü  LEVENT AKDENÝZ’e sordum “2017 yýlýnda sadece Kilit taþ döþememiz 232 bin metrekaredir” diye yanýtladý… Pardon kaç misli? 2018‘e sarkacak olan TAÞLAR DA CABASI TABÝÝKÝ…

*******

Edremit CHP, ilçe kongresine az kaldý… Bir ilçe baþkanlýðý için 8/10 aday… Özel sektörde bir benzetme vardýr… ÝÞE adam mý? ADAMA  iþ mi?

Bir bütün olma yolunda, aday olma enflasyonu… Denenmiþler de var orta yerde. Türkiye’de siyasetin en güzel basamaklarýdýr.

Resmen yani alenen “ben de varým” diyen  varda benim mi haberim yok? Nabi Gündüz bana resmen adayým dedi. En azýndan o cesareti gösterdi. Aceleye gerek yok havayý koklamam gerekir diyenler pusu da beklemekteler.

Bir iki kiþi daha açýkladýktan sonra LANSMAN  olarak  basýn ziyaretlerine baþlarlar…

Mavi liste, beyaz liste, mor liste ben çakmam bu iþten, benim çaktýðým elle tutulur, ne gibi çabalar sarf edildiði… Partiyi kaç kilo aldým, kaç kilo ile býrakacaðým hesabýna bakarým.

Görünün bir durum var orta yerde… Maviyi, kýrmýzýyý bir kenara býrakýn ve mertçe konuþun. Kamil SAKA ve ekibine karþýyýz onun için meydanlardayýz deyin… Ama derken SAKA’nýn eksi ve artýlarýný da ortaya koyun… CHP gönüllüsü iseniz bu sizin  þahsi olayýnýz deðildir. CHP’ye gönül vermiþ binlerce insanýn olayýdýr… Bir yere zýplamak tabiî ki her bireyin hakkýdýr. Ama zýplamaya baþlarken geride ne býraktýðý önemlidir. Hani derler ye “bugün Allah için ne yaptýn?” Evet pek sayýn siyasiler “zýplarken  geride ne býraktýn.”

*******

 

Ben siyasetten anlamam diye her daim yazmaktayým. Ama ne diye not düþerim?

Ben fotoðrafa  bakarým… Aylar önce yani daha Belediye Baþkanlarýnýn görevden  alýnma durum vaziyetleri yoktu. Ne yazmýþtým, “önümüzdeki siyasi sezonda KAFAOÐLU B.Þ.Belediye Baþkaný olacak tek adayýmdýr”…

Neyse, benim bugün baktýðým fotoðrafta NANKÖRLÜK... Edip aðanýn ekmeðini yiyenler þimdi KAFAOÐLU’nun saflarýna geçmiþ gibi  SIFIR ASÝT YAР dökmeleri. Ýþte ben bu fotoðrafa bakarým. Siyaset benim iþim deðil… Kare içindeki  suratlar…

*******

CHP, Balýkesir vekilleri ve CHP’li siyasiler… Konumuz et… Eee madem konu et. Hadi þimdi EDÝP AÐA  yok. Arkadan konuþma gibi  kabul görmez  ET… Edip Aða koltuða oturduðu günden  bugün 3.5 yýl oldu. Körfez’de mezbaha açtýrmadý. 7/8 ay öncesi mobil mezbaha diye bi þey gönderdi.

Neden? Bunu neden hiç sorgulamadýnýz eyy CHP’li Balýkesir vekilleri?

Aða’nýn oðlunun entegre tesisleri Balýkesir’deydi, çýtýnýz çýkmadý. Körfez halkýnýn haklarýný savunmadýnýz… Her kasap ya kendi kesti, ya bir yerlere gidip kestirdi. Ne eti yediðimizi savunacak halde miydik?  Ýl vekilleri Mecliste genel konulara odaklanýrken ucundan da bölgenizle ilgili mücadele vermek asli göreviniz deðil mi? Sen TÜM, Sen AKIN, Sen HAVUTÇA… Seçim  öncesi yanlýþ hatýrlamýyorsam “her 15 günde bir körfeze geleceðim vaadleriniz vardý”  hayýrdýr?

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Diyanetten bazý cemaatlere para akýþý yapýlýyor”

BY: Gazeteler

Bizden not: Kendinden olmayan diðer cemaat mensuplarýný Ýslam kabul etmiyor. Bizim bildiðimiz. ALLAH BÝR, PEYGAMBER BÝR, KÝTAP BÝR… Eee sen kim oluyorsun demesi gereken Diyanet para desteði veriyor… Yüce rabbim sen bildiðin gibi yap. Tek duam budur.

……………………………………..

ÇÜÞ

Arýnç, deniz kenarýnda elinde olta ile sabýrla balýk bekleyen bir adam gibi.

Bekledi, bekledi ve balýðý  yakaladý…

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Zeytin 3‘e mi bölündü? Ayvalýk/Burhaniye/Edremit… Hepsinde ayrý ayrý haberler. Ama onun adý zeytin..

……………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Ýyi insan mutluluk, kötü insan tecrübe, yanlýþ insan ders, mükemmel insan ÝZ  býrakýr.

LA EDRÝ

……………………………………..

 

 

 

365 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar