Uður TARIMAN
ÝNANÇ…
Tarih : 2017.11.10  10:22:09

ÝNANÇ…

Türkiye’de binlerce evliya tanýmlý yatýrlar bulunmakta. Çoðunun gerçek kimliði bilinmemekle beraber bir takým hurafelerle, insanlarýmýz bu yatýrlarý ziyaret ederler, kimine çaput baðlarlar, kimine gelin teli býrakýrlar, kimine tuz, biber, þeker býrakýrlar… Bu býrakýlan iþe yarayan ürünler o mezara bakan ve bakýcýnýn amirleri!! Tarafýndan el konulur.

Bakýn dün Hürriyet Gazetesi’nde  bilinen bir yazarý köþesinde, TARIK KONAL  isimli  bir okurunun EYÜP  ile ilgili açýklamasý yayýnladý. Aynen paylaþmayý uygun buldum. Geçtiðimiz günlerde Ýstanbul’da Eyüp  ilçesinin adýnýn EYÜP SULTAN   olarak deðiþtirilmesi ilçe Belediye meclisinde karara baðlanmak üzere olduðu yazýldý. Ýþte yukarýdaki KONAL aynen þöyle bilgilendirme göndermiþ.

“Eyüp Ýlçesinin Eyüpsultan olmasýný dileyenlere, gerçekte bu konudaki bilgisizliklerini sergilemiþ oluyor. Nedenini açýklayayým.

Burada gömülü olan kiþi, Halid bin Zeyd ebu Eyyub el Ensari’dir. Türkçesini söylersek, burada gömülü bulunan kiþi, HALÝD’dir.

Halid adlý bu kiþi Zeyd’in oðlu Eyyub’ün de babasýymýþ. Bu kiþi, Medine’liymiþ (El ensari)

Halid adlý kiþi Ýstanbul’u kuþatan ancak ele geçiremeyen Arap ordusunda bayrak taþýyan biri. Bu kuþatmada  burada ölmüþ. Burada gömülmüþtür. Sultan deðil, sýradan biridir. Halid’in oðlu  Eyyub ise buralara hiç gelmemiþtir. Eyüplüler Ýstanbul’a hiç gelmemiþ birinin adý ilçenize konsun ister misiniz?”

Evet sevgili okurlarým, ne yazýk ki 2017 yýlýnda, binlerce mezarlarda yatan bazý kiþiler birileri tarafýndan evliya ilan edilmiþ ve insanlarýmýz .u mezarlara giderek, Ýslam’a aykýrý olarak bir takým dileklerde bulunurlar.

Ben de bu konuya bir ekleme yapayým dedim. Ýstanbul’un dünya incisi boðaz içinde bir  yatýr bulunmakta… TELLÝ BABA… Bu  mezara yýllardýr evlenecek olan gençler bir tutam gelin teli götürür býrakýrlar. Telli baba… Aslýnda baba deðil o mezarda yatan bir genç kýzdýr…

“Benim en büyük düþmaným CEHALETTÝR  “diyen ATATÜRK’Ü nasýl minnetle anmam.

2017  yýlýnda Türkiye ne yazýk ki bu cehaletin  acýsýný çekmekte, gerçekleri deðil hurafelere inanarak devlet yönetimine yön vermektedirler… Ve baþ tacý edilmekteler…

*******

PORTAKAL… Üç, beþ gündür  televizyonlarda bir kamu spotu yayýnlanmakta… Portakal. Ýki gencin kafasýna yüzlerce portakal düþüyor ve portakal yiyin vitaminsiz kalmayýn, portakal suyu için güçlü kalýn gibilerinden. Hemen aklýma yine bir zam, yine bir ürünün elde kalmýþlýðý geldi. Narenciye müstahsilinin zor durumda olduklarý felan geldi. Ne yapayým fesat deðilim ama alýþkanlýk haline geldi. Niye domatýn deðil de portakalýn reklamý yapýlýyor. Narenciyecilere destek, kýyak olsun ürünleri elde kalmasýn bir de devletin baþýna narenciyeciler dert olmasýn  babýnda…

*******

KADIN… Son günlerde kýymete bindi. Ama bakmayýn siz bu kýymet sözcüðüne hep menfaat… AKP genel Baþkaný Erdoðan “2019 seçimleri kadýnlarýmýzýn zaferi olacak” dedi. Kadýn… TV’de bir dizinin de adý.

O dizide çaresizlik içinde olan bir iki kesimden hayatý canlandýrýlmakta ve bir Türkiye manzarasý sergilenmekte…

Kadýn… Rahmetli,  Tanju Okan’ýn þarkýsýndaki kadýn.

Son üç yýldýr, kesip, biçilen, gözleri yumruklardan mosmor olan, öldürülen kadýn…

Kadýn… Ana, yol arkadaþý… Yerinde evin kazanýna katkýda bulunan onlarca çalýþan kadýn.

Kadýn haklarý… Ülkemizde  iþte böyle sadece çýkarlar için özde deðil, sözde ön plana çýkartýlmak istenen KADIN…

Kimilerinin, aç gözlülüðü ile kuma alýnan KADIN…

Aile Bakanlýðý var… Adý var saný yok… Kadýn haklarýný sahiplenmesi gereken BAKANLIK… Bazý cinayetlere sadece  MÜDAHÝL  olacaðýný açýklayan bi Bakanlýk…

Oy potansiyelinin çok olduðu bilindiði için, Zafer 2019’da kadýnlarýn olacak diye, okþanmaya çalýþýlan kadýn…

“Eþyalar toplanmýþ seninle birlikte

  Anýlar saçýlmýþ odaya her yere

 Sevdiðim o koku yok artýk bu evde

Sen

Kýyýda köþede gülüþün kaybolmuþ

Ne olur terk etme yalnýzlýk çok acý”

Diye devam eden þarkýdaki kadýn… Kadýn SENÝN YERÝN siyasetin mayasý olamaz… Sen nasýl evin direðiysen, siyaseten de direði olabilirsin. Amma velakin kimsenin, hiçbir kurumun maþasý olamazsýn.

Kadýn… Sen ancak  BAÞ TACI  olabilirsin…

Sen, sözde Ýslam aleminde topuðu gözüktüðünde  40  KIRBAÇ  yiyen olamazsýn…

Sen, KADINSIN…

Sen  OY  potansiyeli için kullanýlan bir ürün olamazsýn.

Sen, KADINSIN…

                                                            ……

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Risk olmadan baþarý olamaz…

O.U.T

*******

MUSTAFA TUNA… Ankara Büyükþehir’in yeni patronu… CV’si bayaðý yüklü. Kariyer süper. Ancak siyaset ne kariyer tanýyor, ne Kalýn bir CV… Anýnda yerle bir edebiliyor.

Ankara Büyükþehir Belediyesi’nde çalýþan bürokratlarýn, önde gelenlerin istifalarýný almýþ… Özel sektörde iþ baþýna getirilmek istenen Genel Müdürlerin uygulamalarýný  hayata geçirmiþ. KENDÝ EKÝBÝMLE  çalýþýrým, prensibi yani…

KAFAOÐLU,  böyle bir giriþimde bulunacak mý göreceðiz. Þayet böyle bir giriþimi o da hayata geçirecekse her halde ilk olarak BASKÝ’den baþlayacaktýr. Büyük bir bütçe. Büyük bir sorumluluk yüklü BÝRÝM. ÞÝRKET…

*******

SORUÞTURMA KOMÝSYONU

Binali bey, oðullarýnýn Malta’daki vergisiz banka hesaplarýnýn ortaya çýkmasý sonrasýnda yaptýðý açýklamada “Soruþturma yapýlsýn “ dedi.

Mecliste soruþturma komisyonu kurulsa ne olur, kurulmasý ne olur… Soruþturma komisyonun Baþkaný AKP’li olacak. Komisyon üyelerinin çoðunluðu AKP’li olacak, ee sonra bunun adý soruþturma komisyonu… Geç bi kalem… Üç tarafý denizlerle kaplý ülkede denizcilik yapýlacak  vilayetimiz yok demek ki…

*******

CHP, ilçe seçimine az kaldý… Renk renk listeler derken efeme söyleyem… Bir muhterem bu göreve elbet seçilecek.

Kamil SAKA, ufak tefek ama siyasette aðýrlýðý fazla olan bir siyaset adamý…

Saka “ Do you want to dance with me?” Ya da Fransýzca “ Vule vu dans avek mua?”

Dediðinde,  onunla pistte ayak uyduracak partner bulabilir mi?

Hoþ bu yarýþta, Ýlçe baþkanlýðý için yarýþacak o deðil ama, ritm onun verdiði notalarla çalýnacak…

Bu konuda uzun uzun yazmaya gerek yok. Bekle ve gör demiþler, deðil mi ya?

********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Benzin ve mazota yine zam”

By: SAÐIR SULTAN

Bizden not: NÝTELÝKLÝ ZAM DEDÝÐÝN BÖYLE OLUR.

…………………………………

ÇÜÞ…

Ruhsuz þehirlerimiz var… Diyen Erdoðan’ý gerçekten kutlamak gerekir. Ruhun olmadýðý yerde baþarý nasýl olsun ki deðil mi ya? Fenerbahçe’de, Ýstanbul’da ya ona da bulaþmýþ bu ruhsuzluk.

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Temizlik Ýþleri Müdürü ve ekibini kimse, sokaklarýn pisliðinden suçlamasýn… Gücünüz yetiyorsa Büyükþehri  suçlayýn. Çünkü Edremit Cadde ve sokaklarýna el koyan onlar.

…………………………………..

 

244 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar