Uður TARIMAN
TEL TEL-13 KASIM 2017
Tarih : 2017.11.13  10:10:02

YERSEN… Yemedik ama yer gibi gözüküyoruz þimdilik… Neyi mi yersen? 2019  yýlýnda neyi yediðimizi ya da yemediðimizi göreceðiz…

Yýllar önce, Yüksek Gazetecilik okulunun bitme sýnavlarý yapýldýðý günlerde, Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim GÖKAY, tek soru ile yapmýþtý sýnavý.

ATATÜRK NE YAPMIÞTIR”… Bütün sýnýf çalakalem durmadan asistandan kaðýt alarak doldurmaya baþladýlar. Ben iþin ucunu nereden tutayým diye düþüne koymuþtum. Asistan “sen hala  yazacak bir þey bulamadýn mý ?” diye sorduktan sonra elime kalemi alýp kaðýdýn tam orta yerine, soruya soru ile yanýt vererek kaðýdýmý verdim.

“ ATATÜRK NE YAPMAMIÞTIR KÝ?”

Ve sonuç  100 üzerinden 100 almýþtým… 79 yýl önce gözlerini yuman Atam bugün  ülkeyi ayakta tutabilecek bir  vatan sevgisi  ile her gün olduðu gibi anýlýyor…

Konuyu bugün niye yazdým da 10 kasým günü yayýna  sokmadýðýmý eleþtirenlere yanýtým yazýmýn baþýndaki YERSEN  kelimesidir.

*******

KAFAOÐLU “Mevlana’nýn sevgi dilini kullanacaðýz dostun evi gönüllerdir, gönül almaya geldik” demiþ.

Gönül aldýk, bazý yerlere çekilebilir. Öz eleþtiri olarak kabul görebilir. Halefin hatalarýnýn  halk üzerindeki negatif etkisini silmek gibi.

Dostun evi derken de, acaba diyorum bizim buralarda yani Körfezde o hane içinde mi kabul görmektedir? Diye sormak hakkýmýz olsa gerek.

*******

CUNDA KÖPRÜSÜ… IÞIL IÞIL  olacakmýþ…Kýyýdan köþeden bizim minik bir GÜRE BALIKÇI  barýnaðýmýz var karanlýklar içinde, bakýmsýz, terk edilmiþ bir balýkçý barýnaðý. Kafaoðlu inþallah basýn danýþmaný ya da Edremit Belediyesi’nde bulunan AKP’li temsilcileri kanalý ile bilgi sahibi olur…

*******

YEÞÝL KARACA AHMET’TE… Bu cümle sayýn Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn…Yeþil… Yýllardýr yazdýðým bir konu. Yeþile hasret bir ülke olduk dedim. YEÞÝL DÜÞMANI BÝR DEVLET YÖNETÝMÝ DÝYE YAZDIM.

Yazdým, yazdým… Taksim meydanýnda bulunan parktaki aðaçlarý söküp, üzerine bir þeyler yapýlmamasý için ayaklanan yeþil sevenlere terörist muamelesi yapýldýðýný da unutmadýk. Taksim þu anda bile kafasýný  usturaya vurdurmuþ adama dönmedi mi?

Ege, Akdeniz sahilleri, Cumhurbaþkanýnýn uyarýlarýna raðmen hala yaðma edilmeye devam etmekte.

Hep yazmýþýmdýr LONDRA HYDE Parký… Hatta bir kürsüde vardýr orada halka ait. Ýsteyen dinleyen olsun olmasýn çýkar o kürsüye konuþur ve gider. Yeþillikler arasýnda havuzlar ve o havuzdaki kuðular Kraliçenin demirbaþýdýr.

Neden yeþil düþmanýyýz diye sormaya gerek yok… Para para… Vur kazmayý aðaçlara dik binayý… Zeytin aðacýnýn ahý da var, söðüdün de, çamýn da… Bu ah yerde kalmayacak…

Cumhurbaþkaný Erdoðan, dilerim yapýlan yanlýþlýklarý nasýl düzeltmeye baþladýysa inþallah bu yeþil düþmanlarýnýn da önünü keser…

*******

Kapitalizm öldü yaþasýn gomonizm… Geçtiðimiz gün BODRUM’a süper lüks bir yat gelmiþ. Yeni evlenen bir Rus çift (isimleri saklý tutuluyormuþ) haftalýðý 2 milyon 400 bin liralýk bu yatla balayýna gelmiþ.

Bir zamanlarýn demir perdesi. Bir zamanlarýn naylon çorap giyemeyen Rus kadýnlarý… Gomonist rejimin altýnda ezilen toplum. Bugün o günlerin acýsýný çýkartýrcasýna yaþam sürmekteler… Kapitalizm öldü yaþasýn gomonizm  DÝYEMÝYORLAR… Gomonizm öldü yaþasýn, kapitalizm…Demekle yetiniyorlar…

*******

Bir ana haber bülteni ve bir görüntü… Perþembe akþamý FOX TV’de   yayýnlandý. Yýkýk dökük bir bina ve bir tabela…  “4-6 yaþ Kur’an kursu” yazýyor tabelada…

Yahu  4 yaþýndaki çocuk daha konuþmayý bilmiyor… 6 yaþýndaki çocuk yengenin ne olduðunu bilmiyor sen tutmuþsun bu yavrucaklara Kur’an kursu açýyorsun. Önce A’yý B’yi öðretsene.

Eyy diyanet bu kafa ile bu topluma fayda deðil zarar veriyorsunuz… O  minicik çocuklar belki dayak bile yiyorlardýr. Bu yaþtaki çocuða bir þeyler öðretecek,  din eðitmenleriniz var mý? Çocuk psikolojisinden anlayan eðitmenler mi vermekte?

*******

KOYUN  bile güdemeyen derken. Koyunlardan bir yanýt gibi tavýr. Londra CAMBRÝDGE Üniversitesi koyunlarýn insan yüzlerini tanýdýðýn kanýtlamýþ…Yani koyun gütmeye gerek yok  gibi. Koyunlar güdülüyormuþ gibi yapýp insanlarý kandýrýyorlar anlamýna gelmekte. Bundan kelli kimseye “koyun dahi güdemez” denmemesi gerekiyor…

*******

Aileden sorumlu  felan diye bir Bakanlýk var ya…Günlük mesaisi içinde nasýl bir uðraþ vermekte inanýn çok merak ediyorum…

Geçtiðimiz gün  ulusal  yayýnda bir haber, toplum canavarlaþmakta, TOPLUM Þizofreni hastalýðýnýn pençesinde (3 yýldýr yazmakta olduðum hastalýk).

Haber þöyleydi;

Kocasýný sevgilisine öldürtüp, çay demleyip keyif yaptý”

Bunun kökenine inebilecek bir Aile BAKANLIÐI  olmasý gerekmekte. Bu konuya Ýçiþleri ve Saðlýk Bakanlýklarý da koltuk çýkmalýdýr… Ýþ iþten geçtikten sonra, el atsan ne olur,  atmasan ne olur?

Çýldýrmaya az kaldý diye yazýyordum, çýldýrdýk… Darýsý yan gözle bakmayanlarýn baþýna.

*******

SÝLAH... Bak kardeþim bu konuyu 10 yýldýr yazmaktayým. Oralý olan olmadý… Þimdi good morning hesabý merdiven altý üretimi bile yapýlýp satýlanlarýn var olduðu akýllara gelmiþ.

Silah. Nerede ise 10 yaþýndaki bebe beline takacak…

Bak kardeþim, biz bu konuyu OLAY  Gazetesi olarak yýllar önce Altýnoluk’ta bir kampanya yaptýk. Çocuklarýn tabanca tüfek gibi oyuncaklarýný toplayýp yerine baþka oyuncaklar daðýttýk. Biz bunu yaparken devlet ne iþ yapýyordu. Devlet MKE’ye kredi kartý ile taksitli silah satýþ izni verdi.

Daha üç gün öncesine kadar internetten taksitli eve teslim tüfek ve tabanca satýþlarý yapýlýyorken devlet nerede ne iþ yapýyordu?

Ýnternette ona buna hakarette bulunanlarý takip ederek kodese atmasýný bilen sistem internetten silah satýþý yapanlarý neden görmemezlikten geldi…

Bak kardeþim, silah giriþleri nasýl, nereden, hangi kaynaklardan geliyor bu kaynaðý bulup, kaynaðýnda iþi bitirmek varken, atý alan Üsküdar’ý geçmiþken þimdi ne yapmaya çalýþýyorsunuz?

Türkiye’de kayýtsýz silahlar toplansa dýþarýdan ordu ve polise silah almaya gerek kalmaz…

Gün geçmiyor ki pompalý tüfekle insan öldürülmesin. Nereden nasýl giriyor bu pompalýlar…

Bak kardeþim, insanlarýn ruhi durumlarý ÞÝZOFREN hastalýðýn pençesine düþmüþken bu aþýrý silahlanma maazallah  sokak savaþlarýna bile dönüþebilir. Bu terörün bir baþka yüzüdür.

Ýnternetten silah satýþý yapanlar ayný zamanda vergi vermeyen haksýz kazanç elde eden kesimlerdir…

Bak kardeþim, bu iþe de Sayýn Cumhurbaþkaný el atmasýn. Bu iþin sorumlularý kimse görevlerini yapsýnlar. Son bir ay içinde sayýn Cumhurbaþkaný  deðiþik BAKANLIKLARIN SORUMLULUKLARINDA  olduðu, hatalý iþleri düzeltme görevini de üstlenmiþ duruma düþürüldü. O halde birçok BAKANLARA NE GEREK var…?

                                                         ………

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ Seçim barajý düþmeli”

By: BAHÇELÝ

Bizden not: Denize düþen yýlana sarýlýr.

……………………….

ÇÜÞ

Ucuz et… Fiyasko… Ucuz etin yahnisi hesabýna dönecek

Demedi demeyin. Ahan da yazýyom buraya.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Kamu kurum statüsünde bir yerde TAKÝPÇÝLÝK serbest mi?

……………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Koyunun olmadýðý yerde keçiye Abdurrahman Çelebi denir.

ATASÖZÜ

………………………………

 

                     

241 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar