Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2017.11.14  08:59:38

NABÝ GÜNDÜZ… Ýdealindeki CHP  Ýlçe Baþkanlýðý konusundaki  düþüncelerini ve azimli duruþunu  daha 10 gün önce yemek yerken bana detaylý olarak anlatmýþtý. Destek istemiþti.

Sosyal Medya hesabýndan, adaylýktan çekildiðini duyurdu.

Neden çekildi?

Kimin adýna çekildi?

Kimden /lerden baský gördü?

Öteki listeye !!  iyi bir kýyak çekmiþ olmadý mý?

Pehlivanlýkta yenmekte var, yenilmekte.

Çýkacaksýn meydane  vuracaksýn ellerini kýsbetine...

Çime çýkmadýn mý kaçtý derler adama…

Haa sahi yahu  aday ya da adaylar yok mu? kimseden TIK yok… Hal böyle olursa YUSUF SEL  tek aday olarak çýkar meydane alýr MAZBATASINI !!!

*******

KAFAOÐLU bizim buralardan bir arkadaþý kendine danýþman yapmýþ…

Ýþte o arkadaþa sesleniyorum…

“Sokaktaki insanýn sesini mi duyacaksýn yoksa  Napolyon’un sesini mi? Sokaktaki insanýn sesini duyacaksan, Edremit ve mahallelerini karýþ karýþ gezmelisin. Bak sana bir siftah kýyak çekeyim… Aþaðýdaki fotoðraf tarafýmdan 13 Kasým 2017 Pazartesi günü sabah saatlerinde çekildi. Akçay’ýn ve Büyükþehir’in uhdesinde olan her yer aynen böyle. Madem DANIÞMAN oldun, doðup büyüdüðün yere sahip çýkmalýsýn…

Bugüne kadar, Büyükþehir’in, Edremit Belediyesi’nde bir meclis üyesi vardý… Çýtý çýkmadý var mýydý, yok muydu? Bilemem, görevine devam ediyor mu onu da bilemem. Bildiðim tek þey, yaþadýðý yere ihanet edilmesidir…

Bak çiçeði burnunda danýþman arkadaþ bundan kelli, nefesim ensende olacaktýr bilmiþ olasýn…

*******

ARAPÇA TABELA DAVASI… Cumartesi günü Hürriyet Gazetesi’nin bu haberini okuyunca yazýmýn baþlýðýný “BU ADAM BU DAVAYI KAZANIR” Diye yazmayý kendime görev edindim. Evet Türkiye’de hukuk varsa bu adam bu davayý kazanmalý…

Erdoðan, Baþbakan olduðu dönemlerde, iþ dünyasýna seslenerek “iþletmelerinizin adýný TÜRKÇE KOYUN” diye uyarý mahiyetinde önerilerde bulunmuþtu…

Bu köþeden daha bir hafta önce, Türkiye’deki AVM-rezidans, tatil köyü-otel, kafe ve diðer tüm iþletmelerden derlediðim isimleri alt alta yazmýþtým.

Fatih’te bir fast food dükkaný Türkçe tabelasýna Arapça da eklemiþ… Fatih Belediyesi kaldýr diyor bu Arapça tabelayý diye adama baský ve ceza ile tehdit ediyor. Ýþ mahkemeye düþmüþ.

Bu adamýn önünde yüzlerce EMSAL var… Koyacak hakimin önüne “Onlar da deðiþtirsin ben hemen deðiþtireyim hakim bey” demeyecek mi? Bu adamýn maddi gücü kýsýtlý… Ötekilerin hem cepleri dolu hem arkalarý saðlam… Hukuk, cebe ve arkasý saðlama bakmamalý… Ýþte o zaman  HUKUK  ben varým der…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“H……yiyen yumuþacýk oluyor”

By: Bir TV reklamý

Bizden not: Yumuþak derken?

*******

EDÝP AÐA’DAN BÝR ARMAÐAN… En iyi bölgesel merkezli AVM AVLU. Sign of the city awards 2017 premium  projesi seçilmiþ… Balýkesir kökenli deðil bu seçici kurum… Ulusal bir oluþum… Ulusal gazetelerde tam sayfa ilanla duyuruldu…Yiðidi öldür, hakkýný yeme derler adama…

                                                                                                  …*******

FAYTONCULUK…. Geçmiþi taaa 1930’larda kullanýlan, yakýtý sadece bir ya da iki beygir gücünde bir taþýt … Benzin istemez, mazot istemez, gaz istemez… Yemini suyunu ver atlarýna gerisine bakma sen.

Türkiye’de bu sektör yeniden canlandýrýlmalý… Ýsteyen iki kiþilik olan iki tekerlekli olanlarýný spor araba gibi kullanabilirdi. Rahmetli babamýn Konya’da bu iki tekerlekle yanlara hasýr örmeli tek atla çekilen bir faytonu vardý…

15 günde 3 kez benzine, mazota zam yapan bir ülkede bu  FAYTONCULUK tekrar hayata döndürülmeli… Nasýl olsa yazýn FAYTON duraðý var, yaygýnlaþtýrýlýr ve bu sektöre hayat verilmiþ olur.

150/25 bin TL oto alacaðýna ve üstüne de haftada iki üç kez akaryakýta gelen zamdan kurtulur…

Hadi Faytoncu kardeþler bir giriþimde bulunun…

*******

Manisa da askerlere bayat kokuþmuþ et ve diðer yiyecek veren þirketin pisliði hala devam etmekte...

Kýçý sýkýþtýðýnda “ Aman Memedim, caným Memedim” de sonra kokuþmuþ gýda yedir… Caydýrýcý ceza vermezsen bu iþin sonu gelmez… Ömür boyu bu adamýn soyadýný taþýyan hiç kimseye gýda sektöründe mama yedirmeyeceksin.

*******

SÝLAH VE SOHBET… Dikkat ediyorum bazý sohbetlerde silahlarýnýn gücü, kapasitesi menzilinden baþka sohbet detaylarý olanlarýn sokaklarda sýkýlanlardan hiç haberleri yokmuþ gibi…

Uluslar arasý silahsýzlanma görüþmeleri yapýlýrken Türkiye’de mahalle aralarýnda silahlanma konuþulmakta… Absürd…

*******

OLÝVECÝTY VE  ÞÜKRÜ TUNAR KÜLTÜR MERKEZÝ

OLÝVECÝTY KONUSUNDA bir proje vardý ne oldu?

Þükrü TUNAR Kültür Merkezi baþtan aþaðý revizyona tabi olacaktý ne oldu?

*******

ÇÜÞ

Ýzmir’de eþe þiddet uygulayana KÝTAP OKUMA cezasý verilmiþ. 29 kupona  TOMMÝKS  ve TEKSAS  veriyor gazetenin biri. Kupon toplama iþkencesi de verilsin. Toplasýn ve okusun kerata.

*******

Binali Bey, oðullarýnýn off-shore  hesaplarý konusunda içi gayet rahat “soruþturulsun” demiþti.

AKP’lilerin oylarý ile soruþturmaya gerek yok denilerek RED  edildi…

Eee Binali beyin rahatlýðýndan belli deðil miydi?  AKP ilelebet  payidar mý kalacak? Elbet bir gün soruþturulur… Ne gizli kaldý ki tarih boyunca?  Sultanlarýn bile yedikleri herzeler orta yere dökülmedi mi?

********

BARAJ

Bahçeli ve baraj… Su altýnda kalmamak için  barajý indirip boþalmasýný istiyor. SULAR AKINCA  boðulma olayý olmaz babýnda. Yýllarýn partisini BARAJ korkusu ile yaþatan Bahçeli bunun vebalini  Partiye gönül vermiþ olanlara verecektir. Bundan kaçamayacak.

*******

BÜYÜTEÇ

EDREMÝT ZABITA MÜDÜRÜ… Asaleten atanýp atanmadýðýný bilmiyorum. Adýný da bilmiyorum. Bu yazýyý makamýna baz alarak yazýyorum. Belediye sarayýnýn tam arkasýnda bulunan FARUK SERPÝL Parkýnda bir  tabela var. Motor ve araç giremez diye… Motosikletler nerede ise RALLÝ  yapacaklar.

Güre kordonda  çay kafelerinin dibinden at arabalarý  tur atmaktalar… Acaba diye düþündüm, “zabýtanýn yetkileri dýþýnda bir eylem zinciri mi?” diye…

*******

GÜRE… Façasý bozulmayan kimsenin bu façayý bozabilecek yürekte olmayan son derece þirin bir balýkçý köyü formatýnda bir yerleþim birimi.

Kamil SAKA, beldenin restorantlarýnýn ve hemen ÞOK Market’in  karþýsýna güzel bir havuz yaptýrmýþtý… Çay kahve içmeye Akçay’da oturmama raðmen kordona çýkmýþlýðým yoktur. SEBEBÝ MÝ?

Büyükþehir… Pazar günü bu beldenin kordonuna çay içmeye gittik ailece. Ýþte bu havuzun halini görünce içim sýzladý… Harcanan para ve emeðe acýdým. Pislik içinde kýrýk dökük hale dönmüþ.

KAMÝL BAÞKAN  lütfen doðasýný bozdurmadýðýn bu  beldeyi ihmal etme.

*******

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Ayakkabýnýn yenisi ayaðý arkadan vurur.

Halk sözü

 

329 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar