Uður TARIMAN
YENÝ YIL VE KAFAOÐLU…
Tarih : 2018.01.04  09:56:32

YENÝ YIL VE KAFAOÐLU…

Yeni yýl demek, iktidar için seçim yatýrýmý anlamýna geliyor… Kafaoðlu bundan 15 gün önce Edremit Gençlik kollarý baþkan seçimi  saatlerinde “ Gençlerle Edremit’i alacaðýz “ demiþti.

Siyasete kafam kesmez ama aðýzdan çýkan sözlere kafam fazlasý ile keser…

Sayýn KAFAOÐLU, Edremit’i gençlerle deðil, hizmetle, yani icraatla belki alabilirsiniz. Uður döneminin ilk günlerinde, yapýlan vaadleri lütfen masanýza isteyin. Okuyun ve Koca körfeze verilen bu vaadlerin hangisi sizin kitabýnýza uygun hangilerini yerine getirebileceðinizi Körfez halký ile paylaþýn. Sözde deðil özde olanlarý demek istiyorum.

Uður döneminin el koyduðu  cadde ve sokaklarýn periþan halde olduklarýný.

Akçay kordonun tezgahlara emanet edildiðini

Akçay’ýn acilen bir  MENDÝREKE  ihtiyacý olduðunu

Arýtmanýn yetersizliðini

Güre Balýkçý barýnaðýnýn sahipsiz karanlýk ve pislik içinde olduðunu

Altýnoluk-Ayvalýk arasýna 8 kiþilik  deniz taksi projesinin eksik ve anlamsýz olduðunu

Teleferik  vaadi

Akçay Gümrük kapýsý (kapý var ama tokmaðý yok)

Akçay  ÖMÜR Otelinin önündeki halkýn mal sahibi olduðu caddeyi, otopark haline dönüþtürülmesini

Altýnkum’da Bülent ECEVÝT BULVARININ  orta yerinde MANAVA  ruhsat verilmesini

Edremit Merkezdeki cadde ve sokaklarýn  pür melalini  (Büyükþehir uhdesindekiler)

Edremit Belediyesi’nin  çok baþarýlý TEMÝZLÝK ÝÞLERÝ  teþkilatý varken Büyükþehir’in üstlendiði baþarýsýz temizlik iþleri

Edremit otogarý

Edremit eski itfaiye binasýnýn olduðu yer þimdi metruk bir arsa olarak 3 yýldýr  kendine terk edildiðini

Edremit halkýnýn, BÜYÜKÞEHÝRÝ  ilgilendiren konularda baþvuracaklarý bir merciinin olmamasý.

V.S… V.S… Evet sayýn Kafaoðlu, seçim döneminde ki 2018’in de 4 gününü yedik. Takvim yapraklarý teker teker çýnar yapraðý gibi dökülmekte bu konularýn hangisini ön plana alacaðýnýzý ya da eklemek istediklerinizi  öðrenmek hakkýmýzdýr diye düþünüyorum… Nüfusu 160 bine yürüyen yerleþik bir ÝLÇE KÝ, ÝKÝNCÝ BÜYÜK BÝR ÝLÇE  yaþayaný olarak bunlarý öðrenme hakkýmýza duyarlý olacaðýnýzý umud ediyorum. Yoksa “biz gençlerle alýrýz” demeniz, havanda su dövmekten öte geçmeyecektir…

Þunu da unutmayýn sayýn KAFAOÐLU, Edremit bir dönem AKP  tarafýndan yönetildi. Yani 150 bin nüfusun hepsi CHP’li deðil. Tarafgirlik yaparken,  partinize gönül vermeyenlere de ihanet edilmektedir.

Size  hitaben bu kaçýncý yazým bilemem ama üzülerek  bir konuya tarzým olarak açýk ve net yazýyorum…Beni kale yani dikkate almayaný ben niye dikkate alayým ki?

 

*******

BÝR ÜNVÝRSÝTE KAMPÜSÜ ve bir AFÝÞ

Müslüman yýlbaþý kutlamaz”  Noel ile yeni yýlýn ilk dakikalarýný ayýrt edemeyen bir Eðitim Kurumu gençlere nasýl bir kültür verebilir ki?  Bu  mevcut zihniyetin Türk gençlerinin eðitimsiz sözde eðitimi formatýnýn bir örneðidir.

Bir yandan, bazý Arap ülkelerinde bayanlara araç kullanmayý yasakladýklarýný eleþtireceksin öte yandan Noel ile yeni yýlýn tefrikini yapamayacaksýn. Ýkilem oynamaktan öte bir þey deðil…

YENÝ YILA, Balýkesir’den de bir tesbit var. MÜFTÜ yardýmcýsý RAMAZAN TOPCAN “Yýlbaþý  etkinlikleri  dini ve ahlaki deðildir” buyurmuþ… Yýlbaþý ve din… Ýkisi de birbirinden ayrý birer konu. Yýlbaþýnýn  kutlanmasý ile DÝN… Ne alaka, kel alaka. Ve bu zihniyette olan Koskoca bir il’in Müftü yardýmcýsý. Bugüne kadar din ile yýlbaþý kutlamalarýný ayný kefeye koyan bir gomonist bile çýkmadý. Aðzýndan çýkaný duymayanlar konuþup duruyor…

 

*******

REKLAM SPOTLARINA DEVAM. Bildiðiniz gibi benim yeni takýntým. Ne yapayým pek hoþuma gidiyor bu spotlar. Yenisi de pek lezzetli , “5 ay sonra kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?”

Haksýz mýyým, ne güzel bir reklam deðil mi y? 5 ay sonra kendimi nerede görmek istiyorum?

Madem sordular hadi söyleyeyim…

Ben 5 ay sonra,  kendimi yemyeþil küçük bir köyde, 0 faizli pardon sýfýr borçlu olarak  bir köyde, kendimize ait bir taþ köy evinde, kendi bahçemde ektiðim, hýyar domat, patlýcan, biberle yapýlmýþ ev yemeði yiyen, internet falan olmayan, kendi yetiþtirdiðim tavuk ve yumurtasý ile beslenen, mis gibi toprak ve yeþil ot kokan bir hanede görmek istiyorum” Köy kahvesine giderek fýsýltýlardan oluþan sokak haberleri yeter de artar bile… Evet ben ve ailem 5 ay sonra kendimizi böyle bir yaþam tarzýnda görmek istiyoruz… Bir sordu bin ah iþitti gibi oldu ama, gönlümden geçen bu kardeþim.

 

*******

BALIK AYHAN… Açýlým maçýlým derken balýk Ayhan’ ý Mecliste aðýrlamýþlardý. Yanak yanaða fotolar falan felan. Halkla kankalýk serüveni. Ne oldu sahi Bayýk Ayhan’a?

Derisi patlamýþ Darbukanýn “darbükatör”  derisi gibi kenara atýlýverdi… Çek biiir 9x8 lik be Ayhan, olan oldu. Ver odunu….

 

*******

MÝS KOKAN ÜLKE TOPRAÐI… Yýllar boyu ülkeyi besleyen Anadolu topraðý. Seni bu hale getirenleri Allah’a havale etmek elbette boynumuzun borcu.

Kuru

Ayçiçeði

Nohut

Salatalýk

Soðan

NAR

SAMAN

Elma

Kýrmýzý biber

Kabak

Havuç

Yulaf

Kavun

Karpuz

Bezelye

Kereviz

Patates

Ceviz

Domat. Ýthal edilen o mis gibi topraðýn yýllar boyu bize verdiði tarým ürünleri. Kasden alt alta yazdým ki   gözden kaçmasýn diye. Buna yanýt veren bir tek iktidar yetkilisi ortaya çýkmadý. Bu listede adý geçen her bir  toprak ürünün her birinin ahý  bu iktidarýn  vebalidir. Bu vebali nasýl ödeyecekler Rabbim bilir.

Ölünün arkasýndan konuþulmaz ama bu ülkenin öz mallarýný babasýnýn malý gibi satarken “ben satarým kardeþim” diyebilen UNAKITAN… Sonu nasýl bitti gördük… THE END.

 

*******

BÝR ANNE VE  ÝKÝ POLÝS… Görevine iadesi için açlýk grevinde olan çocuðunun hakkýna ramak için, elinde taþ-sopa-þiþe olmadan sokakta eylem yapan bir  ANAYI, 2  polis yerlerde sürükleyerek gözaltýna aldýlar… Öte yandan elinde pompalý ile havaya yaylým atýþý yapana”  yan gözle bakmayan polis”.

Bir ana, yüreði yanmýþ yerlerde sürüklenirken ayaðýndan ayakkabýsý çýkan bir ANA… Bu 2 polise bu emri veren de, bu emri uygulayan da bir ANA EVLADI. Amma… Bunun vebalini yasalar soramýyorsa RABBÝM  çok fena soracak. Buna eminim. O yüzden içim rahat.

 

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“2018  YILINDA NEREYE GÝDECEÐÝZ”

By. BÝR REKLAM SPOTU

Bizden not: 42 ay bekle be dostum, arabamý da alayýmda

Rahat rahat izne çýkar seni arar, nereye gideceðimize karar veririz.

…………………………………

ÇÜÞ

Kabine üyeleri ve AKP’nin ekran düþkünü  olanlarýn söylediklerine bakýyorum da, sahi  biz neden kendi kendimizi gýdýklayamýyoruz…

…………………………………

BÜYÜTEÇ

NAZIM CÝCÝ… Allah rahmet eylesin. Körfez’e gazetecilikle tanýþtýran

Ýsimdi. STAR’da beraber çalýþtýk. O tarihlerde  Ýstanbul‘dan TANJU OKAN

Akçay’a gelmiþti, çok sevdiðim  dost, adam gibi adamdý. Ciciye sordum “Tanju Okar’la röportaj yapayýmý yarýn gidecek demiþtim”

Cici, “Uður abi  ya konu ULUSAL  basýnlýk biz yereliz” felan falan demiþti.

Allah rahmet eylesin bana ABÝ  derdi… Neyse gelelim bugüne. 2 OCAK 2018 SALI günü GÜNDEM  gazetesinin manþeti “BAKAN SOYLU ÞIRNAK  KATO’DA” Ne demek istediðimi anlatabildim herhalde.

…………………………………

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Allah’ýn GÜL’ü dikenli yarattýðýna kýzacaklarýna, dikenler arasýnda

GÜL  yarattýðýna þükretmeliler.

GOETHE…

 

192 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar