Uður TARIMAN
DECCAL…
Tarih : 2018.01.05  09:46:13

DECCAL

Arapça’da “yalancý-hilekar-iyi ve kötüyü, hak ile batýlý karýþtýran uðursuz kiþi” anlamýna gelmekte. Dünyanýn son evresinde  ortaya çýkacak güç. Hadislerde kiþilik olarak tasvir edilmekte. Zulüm, vahþet, þiddet gibi  oluþumlarla insanlýða zararý dokunacak ÝDEOLOJÝDE  olabilir denmekte… Bu küçük bulgularla ben diyorum ki acaba DECCAL,  TRUMP mý?

Olur olur bal gibi olur… Adamýn suratýnda meymenet yok. Her bir melaneti üzerinde toplamýþ, gaddar bir sýðýr çobaný…

 

*******

BÝZÝM AYVALIK. Aylýk yayýnlanan bu dergi kendi yaðý ile kavrulan (tabirimi mazur görsünler) çok lezzetli, yazýlarýn konusunun uzmanlarý ile yapýlan söyleþiler ve iþin uzmanlarýnýn görüþlerinin yayýnlandýðý  bir  dergi… Haberciliði de kenara býrakmýyorlar…  25 Kasým-25 Aralýk sayýsýnda “TV DÝZÝLERÝNDEKÝ TARÝH DÜÞMANLIÐI ÜZERÝNE” KONULU Prof .Dr. Sadýk KEMAL TURAL ile bir söyleþi yayýnlandý.

Sayýn hocam mazur görsünler, konu baþlýðý ile ilgili yani, TV dizilerindeki tarih düþmanlýðý konusunda bir nokta göremedim... Mesela , Ertuðrul, mesela PAYÝTAHT, mesela, muhteþem Süleyman, Vataným sensin… Bu vee benzeri TV dizilerinin eksileri, artýlarý nelerdi ben bunlarý görmek isterdim. Merakla bu söyleþiyi okudum ama  beklentimi bulamadým… Yine de lezzetli bir söyleþi idi…

 

*******

DOST-GÜL VE  ÞAL… SELEF VE HALEF…

Ýki eski dost… Gel git zaman bu iki dost siyaset  arenasýnda birlikte yol aldýlar. Yani beraber yürüdüler Türkiye’nin   yollarýnda…

Zaman tünelinin sonunda SELEF görevini, Halefine devretti… Sonralarý ara ara bazý oluþumlarda bir araya geldiler, belki eski günleri yad ettiler,  belki etmediler ama en azýndan hal hatýr sordular.

Halef ülke yönetiminde  görev yaparken Partinin de basýna geldi ve Partili Cumhurbaþkaný sýfatýna da sahip oldu… Son aylarda Ülkede meydana gelen bir takým kargaþalar, ülke bütünlüðünü parçalamaya yönelik hareketler oldu. Dýþ ülkelerle kargaþa yaþandý ve yaþanmakta… OHAL  ilan edildi…

Hükümet, Sarayýn talimatý ile bir KHK yayýnladý. Bu KHK’da bir konuda açýklýk göremeyenler görüþlerini ifade ettiler. Bu görüþ bildirenler arasýnda  Selef Güle’de sordu gazeteciler.

Selef “genelinde olumlu ama  ufak bir net açýklýk getirilmesi gereken yaný var”.

Selefin  bu açýklamasý, Halefini çok kýzdýrdý… Kemal’in kayýðýna binmenin anlamý ne falan gibi…

Halef ne çizgide bir söz söylerse, birlikte çalýþtýðý bakan, Genel Baþkan yardýmcýlarý da ayný formatta açýklamalarda bulunmayý ihmal etmiyorlar. Ýçiþleridir kimseyi baðlamaz. Bunlardan bir tanesi “dostlarýn attýðý gül acýtabilir” felan, falan dedi…

Goethe’nin güzel bir sözü aklýma geldi. Konu GÜL  olunca…

insanlar Allah’ýn gülü dikenli yarattýðýna kýzacaklarýna dikenler arasýnda gül yarattýðýna þükretmelerdir”… Gül ve diken..

Bir de çok güzel bir TSM eseri vardýr.

Güller arasýnda seni bensiz gören olmuþ”

Hal böyle olunca yazýmýn baþlýðýna bir unsur daha eklemek zorunda  kalmýþ oluyorum.

DOST-GÜL-ÞAL  ve DÝKEN… (þal bu yazýda, Cumhurbaþkanlýðý forsu olarak da algýlanabilir)

 

*******

Bir Astrolog ve Türkiye… Türk astrolog ülkemiz için kehanette bulunmuþ “ Türkiye kalkýnma dönemine giriyor, önce ekeceksiniz sonra  biçeceksiniz”.

Ýyi güzel de ne ekeceðimizi de açýklasaydý keþke… Domat hýyar felan dahil mi? Demek ki iþler tersine dönecek, ÝTHALATÇILAR baþlayacaklar aðlamaya, ÝHRACAATÇILAR  baþlayacaklar 9x8 lik eþliðinde oynamaya… Sen oyna fadik sen oynaaaa…!!!

 

*******

DE-MOK-RA-SÝ… Temelinde özgürlüðün yattýðý bir devlet yönetimin hammaddesi. Demokrasi.

Bu unsurun oluþmasý ya da baþka bir deyimle varým demesi için, “düþünce ve ifade özgürlüðü” kavramýnýn tam olarak oturmasý kaçýnýlmadýr… Her bir vatandaþ hangi konuda olursa olsun fikrini açýk ve net beyan edebilmeli… Her zaman yazdýðým  Londra HYDE Parktaki halk kürsüsü. Bu ülkede yazýlý bir ANAYASA  yok ama, yukarýdaki unsurlar  tam olarak oturmuþtur….

 

*******

ÞADAN AYTAÇ…Uzun zamandýr  mahkemesi Yargýtaydaydý. Onandýðý haberleri sokakta herkesin dilinde… Körfezde ilk ben yazdým. Bir haftadýr hiçbir basýn organýnda yazan çizen olmadý…

Neyse, Aytaç sanki  Zeytinlinin tüm tapusunu sattý ve uzun bir ceza onandý.

Bu konuyla, BÜLENT ARINÇ’ýn, Gökçek’e hitaben Meclis kürsüsünden “Ankara’yý parsel parsel sattýn, belgeleri bende” demedi mi? dedi… Aytaç’ýn günahý ne? Fatma Gül’ün suçu ne  dizisi gibi yani… Adalet bu konuda neden bir giriþimde bulunmadý?

Aytaç babamýn oðlu deðil. Baþkanlýk sýfatý nedeniyle çok kere konuþmuþluðumuz, sohbetimiz vardý.

Onun, ayaðýnda  dizine kadar uzun lastik çizmelerle AYI DERESÝNDEN  aþaðý su borularý döþeme iþlerinde iþçilerle birlikte aylarca çalýþtýðýna tanýklýðým vardýr. Ýller Bankasý’nýn çýkarttýðý maliyetin çok altýnda bir maliyetle bugün halkýn içtiði buz gibi Ayý deresinin suyunu içmekteler…

 

********

ÝL SAÐLIK MÜDÜRLÜÐÜ… Gazetemiz kendisine ulaþýyor mu bilemem… Yanýt verilmesi gereken sorunlar var, kime soracaðýz? Edremit Devlet hastanesi yönetimi mesela… Edremit Diþ Hastanesinin baþarýlý Baþhekiminin görevden alma  duyumlarý… Siyasetin kirli elleri  saðlýk sorunlarýna deðmemesi gerekir… Çalýþana koltuk yok kardeþim. Düðme ilikleyene var, mama.

Hastanelerde Baþhekimlerin  sorumluluklarý tee eskisi gibimi yoksa sadece göstermelik bir makamý önce bu bilgiyi aktarýn, öðrenelim. 22 yýldýr Edremit’te nice Baþhekimler gördük… Mesela, sokaklarda yatan bir GUATR hastasý vardý. Boðazý ikinci bar kafa kadar þiþmiþti. Ameliyat olamaz diye elleþmedi kimse. Ben bu konuyu yazar yazmaz, Edremit Devlet hastanesi Baþhekimi OP. DR. Caner ÇORUMLUOÐLU  aradý “bu insaný bul ve bana getir” dedi. Burhaniye’de buldum, götürdüm. Caner hoca hastaneye yatýrdý ve ameliyatýný baþarý ile yaparak o kimsesiz, çaresiz insaný hayata kavuþturdu” Siyasetin kirli eli o tarihlerde de vardý. Ve Caner hoca kendi özel Hastanesi’ni kurdu. Yine ayný yüreklilikle nice düþkünlere el attý ve þimdi Körfez hastanesinde de  çizgisini bozmadan görevini yapýyor… Çalýþaný ellemeyin eyy siyasetin kirli elleri, ellemeyin.

 

*******

YAP ÝÞLET DEVRET… VE  KAMÝL SAKA 

Üstüm vazife deðil ama, ne yapayým alýþmýþ kudurmuþtan beter derler… EDREMÝT BELEDÝYESÝ’NÝN eski binasý YAP-ÝÞLET-DEVRET  sistemi ile kii Baþkan Kamil SAKA  bu konuda gerçekten uzmanlaþmýþ Baþkandýr. Güre’de karýþ toprak satandan kaç tane  Termal otelin  kazandýrýlmasýna ön ayak olmuþtur. Bu eski atýl vaziyette duran binayý da yap iþlet devret sistemi ile sirkülasyonu olan bir sektör arayýþý ile ilçeye  yeni bir yüz kazandýrabilir gibi düþünmekteyim…..Cumhuriyet lokantasýna þanýna layýk  bir yer verilmesi iþin kilit noktasýný teþkil ettiðine vakýfýn… 5 gün önce HÜRRÝYET GAZETESÝNDE BU LOKANTA ÝLGÝLÝ (KADIN BUDU KÖFTESÝNÝN METHÝNÝ OKUMUÞTUM). Amma velakin o eski binaya yeni bir yüz verilmesi de kaçýnýlmazdýr..

********

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Armut, damarlarý korur”

BY; Prof. Dr.LEXÝNGTON

Bizden not: Aman hocam armudu çok yiyen var, hangisi

Ýyidir hangisi yaramaz pek bilirler de, armudu da ithal etmeyek.

………………………………

ÇÜÞ

Rant-kalem-klavye… Ne demek istediðimi anlýyorsunuz herhalde.

Bari “bu bir reklamdýr” notunu düþün be kardeþim.

…………………………….

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Çek küreyi kayýkçý…

Bir þarký sözü.

………………………….

BÜYÜTEÇ

3 OCAK  2018  GECE SAAT 24 Akçay Yeni mahallede 15 dakikada belki 4/5  kez egsozu ile rekor kýrdý. Kendisini huzurlarýnýzda

kutluyor sevgilerimi sunuyorum…!!!

 

260 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar