Uður TARIMAN
tel tel 10 ocak 2018
Tarih : 2018.01.10  10:35:30

KADIN KAYMAKAM SAYISI…

Tartýþmaya açýlan belki de gündeme oturtulabilecek bir konu… Kadýn…

Neden olmasýn?

Kadýn… F-16’yý uçuruyor da, bir ilçeyi mi uçuramayacak?

Kadýn… Bu konuda hemfikirim. Ben  KADIN EMNÝYET MÜDÜRÜ  de istiyorum… Neden olmasýn.

Jandarma subayý kadýnýmýz varsa,  emniyet müdürümüz neden olmasýn? Evet bu iki bürokratýn da sosyal yaþamýmýzda yerlerini almalarýný diliyorum. Hangi partiden olursa olsun tüm vekilzadelere bu iþin arkalarýnda durmalarýný öneriyorum.

*******

Efeme söyleyem týp otoriteleri ulusal yayýnda daha saðlýklý nasýl yaþayabiliriz  koþullarýný  yazýp, çizmekteler…

-Derin uyku 

-daha az stres

-Acý biber

-Çið sebze. Maydanoz, roka, domat, nane

-Þalgam, boza, tarhana

Bunu yazan prof.lar sokaða çýkýp bu tespitleri yaptýlar…

Mesela,  “yahu gardaþým sen yattýðýnda derin derin uyuyon mu? Diye sordu mu acep? Sordu ise, “yahu ne derin uykusu be hoca bey, gözüme uyku girmiyor ki” demeyecekler mi?

Mesela sokaða çýkýp, yoldan geçen bir kadýný çevirse “yahu bacým seni stresli görüyom ne iþ?” diye sorsa, “ a be evde çocuklar okul için çember çeviriyor, adam iþsiz her gittiði yerde kapý yüzüne kapanýyor, ev sahibi her gün kapýyý çalýyor, o dediðini stres midir neyin, ben de olmayacak da kimde olacak..”

Mesela,   Yolda elinde naylon poþetle yürüyen yaþlý bir amcayý çevirip “Yahu amca poþette domat, roka þalgam falan var mý? Diyecek olsa “Be tohtur bey domatýn çürüklerinden seçip aldým. Ben akþamcý deðilim ki roka alayým, tarhana memleket dýþýndan geliyormuþ nasýl güveneyim?”

*******

ÝMAR AFFI GELÝYORMUÞ… Rant uðruna gelmiyorsa býyýklarýmý kazýrým. Kim bilir kaç kiþi para kayýðýna binip kürek çekecekler… Sonra da RANGE  binerler. Adamini  bul…

Ýmara açmadýklarý yer kalmadý… Dað, bayýr, mera, zeytinlik, körfez, koy… Doymadýlar be vallahi doymadýlar. Allah korkusu olmayan bir tek bu zihniyeti gördüm…

Akçay’da sade bir vatandaþ yani torpilsiz saf kan. Kendine ait  denize 30 metre mesafedeki arsasýna Turizm  belgeli imar almak istedi. %30 imar veriliyor. Turistik köpek kulübesi mi yapacaðým diye bana sitem etti. Ben de “sana kim dedi sade vatandaþ ol diye, arkaný saðlam duvara dayasaydýn þimdi % 70 falan kaþeli onay alýverirdin: dedim…

 

*******

SATICI ALMAK ÝÇÝN DEÐÝL SATMAK ÝÇÝN interland çizer. Ýngiliz pazarlamacýlarýn bir sözü vardýr; “satacak malýn olsun üzerine konacak sinek bulunur”.

Ülkemizin ihracat rakamlarý ile ithalat rakamlarý arasýnda  Himalaya daðlarý kadar fark varken, her gittiðimiz yerden birkaç milyar dolarlýk ürün alýyoruz. Dýþ ticaret açýðý kapanacaðý yerde büyüyor da büyüyor…

Ülkede satacak  ürün kalmadý… Buðdayý, hayvan yemini bile dýþarýdan  alýrken, dýþa devamlý borçlanmanýn ekonomik bilgiçliði nedir? 

*******

Bu jesti pardon hareketi kýzdýðým her kimse ona karþý yapsam, Ceza kanununda  yaptýrýmý var mýdýr? Varsa ederi  nedir?

*******

 

GÜNEY EGE’YE  30 MÝLYONLUK KAYNAK. Geçtiðimiz gün bu haber Hürriyet gazetesinde yayýnlandý.

Güney Ege Kalkýnma Ajansý önayak oldu.

Güney Marmara Kalkýnma ajansý diye bir ajans daha var. Kuzey Ege’ye kaç gaymelik kýyaðý oldu merak ediyorum. Marka þehir projesini ortaya attýlar ama ne ahvaldedir, bilen yok.

 

*******

Ekranlara bakýnca, ulusal yazýlý yayýný okuyunca, bazýlarýmýzýn “yahu bunlar kuþ beyinli, hiç mi beyincikleri yok” dediklerini duyuyorum hatta ayný sözü bende söylüyorum.

Kuþ… Minicik kafatasý içinde akýl almaz bir zeka var. Rabbim biz insanlara koca kafa vermiþ ama iþte minik kuþlarýn beyinleri kadar çalýþtýramýyoruz. Aðýzlarýndan çýkaný kulaklarý duymuyor… Her kelimeleri avanta, lavanta, menfaat, indrafandi yani. Ve bu et beyinliler  ne yazýk ki çok lüks hayat yaþamaktalar ve  mühür onlarda…

*******

YENÝLE, YENÝLE DOYMADIN MI? Binali bey’den Kýlýçdaroðlu’na  kaðýt uçak atýþý. Yenilen pehlivan doyar mý yahu?  Yenene kadar  kýspeti ayaðýndan çýkarmaz. Yalnýz  hakem heyeti güreþin haysiyetine halel getirmeyecek  þekilde yönetirse netice deðiþir.

Binali bey,  seçim prosedüründen o kadar emin ki böyle konuþmalarý yapabiliyor…

Peki bu eminlik nereden kaynaklanýyor?

Aha iþte maçýn düðümü burada…

 

*******

CHP VE  KILIÇDAROÐLU… Ýzmir’de  sille tokatlý seçim  öncesi “kavga döðüþ  delege hesabý istemiyorum” dedi  ve o meþhur Ýzmir seçimi yapýldý. Bu konuyu hep dile getiriyorum.

Edremit’te, CHP’yi 2 dilimli paskalya pastasýna çevirdiler…

Balýkesir’e gittiler, yine  eflatun torba, meneviþli torba ayaðýna 2 dilimli pasta yediler, zil çalýp oynuyorlar. Birlik beraberlik diye bir mefhum yok. Ankara’ya oynamanýn  idmanlarý.

Bundan önceki seçimde de gördük böyle ayrýþmalarý. “Ankara’ya gidersem  her 15 günde bir Edremit’e geleceðim, söz” diyeni de biliyoruz. YÜZÜNÜ GÖRMEDÝK BE YÜZÜNÜ. Bu seçimde sakýn ola ki  bana gelmesin kimse…

AKP’LÝ VEKÝLLERDE AYNI… Kaç  AKP’li vekil var, bir tanesini kapýmýzý çalmadý. Eyisin ,hoþ musun demediler… Saldým çayýra Mevlam kayýra… Aydýnloðlu ara sýra  ayaðýna giden olursa “þunu yapacaðýz bunu yapacaðýz” falan… Neyi yaptýnýz son 3 yýlda býrakýn gerisini…

Akçay giriþine dönerle bilmem ne yapýlacakmýþ. Burasý tapulu özel mülk. Bu tapu sahibi iyi niyeti ile ses çýkarmýyor. Hastanemiz ne oldu? Baraj maraj yapýlacaktý ne oldu?

*******

 

BAHÇELÝ VE GEÇMÝÞ ZAMAN OLUR KÝ!!!

Geçen yýlki TBMM, GRUP toplantýlarýnýn kasetlerini izlese, izlerken þalgam suyu ile buz gibi hindiba iç içe, sindire sindire seyretse…

Yemin ediyorum bu kadar olmaz. Bir insan bir baþka insan için söylediklerini milyonlarýn gözünün içine baka baka inkar ediyorsa, ya Alzemheir   da beyin damarlarý tamamen týkanmýþtýr.

Son günlerde söylediklerin bir tanesi orta yerde dolaþmakta. 

“Tekeden süt saðýlmaz, Erdoðan’dan C.Baþkaný olmaz”  Evet bu cümle sadece bir tanesi. Nasýl bakýyor Sayýn Erdoðan’ýn yüzüne merak ediyorum… Yazýk, çok yazýk, siyaset tarihimiz adýna çok yazýk…

*******

DÜÞÜNCENÝNÝ BÝTTÝÐÝ YER

“Ýlk ittifak BAHÇELÝ’DEN”

By. Hürriyet gazetesinin manþeti

Bizden not: Göreceði raðbet bu iþte

……………………………

ÇÜÞ

Olaðan olaðanüstü falan felan, hepsi ayný kapýya çýkan

Hikaye demedi…

……………………………

BÜYÜTEÇ

Kamil  SAKA, Edremit basýn mensuplarýna  gazeteciler günü nedeniyle bir gün önce kutlama kahvaltýsý verdi. Akçam Otel’in mutfaðýndan KUÞ SÜTÜ EKSÝK  bir kahvaltý. Teþekkür ediyor ve Akçam Oteli yönetimini kutluyorum.

……………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Aslan bacanak tek bas. Tee eski zamanlardan kalan bir türkü… Tek basamayanlar ittifak arayýþý içindeler.

                     ……

 

230 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar