Uður TARIMAN
tel tel - 29 ocak
Tarih : 2018.01.29  09:50:25

BASKIN SEÇÝM OLABÝLÝR MÝ?

Olabilir, diyenler ÝYÝ PARTÝ’NÝN  1.nci kongresinden 6 ay sonra seçim listesine girebileceðini  bu nedenle, yapýlan birçok anketlerde  ÝYÝ  Parti’nin, %20’ler seviyesinde gözüktüðünü söylemekteler  ve bu  veriler nedeniyle, iktidarýn bir baskýn seçime gidebileceðini  ümit etmekteler.

Olabilemez diyenler ise, AKP’nin, bir çok olumsuzluklarý iyileþtirme, bazý  ÝLLERÝ daha Büyükþehir düzeyine çýkartmasý bazý Belediye Baþkanlarýný görevden almasý, kabinede iyileþtirme ve son ZEYTÝNDALI  Operasyonunu, masadada  baþarý ile kapatmasýný bekleyeceðini söylemekteler.

Birinci þýkka en büyük desteði ve  þartý BAHÇELÝ’nin bastýracaðý da eklenmekte. Yani olsun diyenler arasýnda...

Bu veriler karþýsýnda terazi dengede durmakta…

ÝYÝ Partinin seçim listesine alýnmasý, 10 TEMMUZ ‘da  kabul görecektir… Meral Akþener  “15 Temmuz Pazar gününe geliyor bu tarihte seçim kararý alabilirler” demiþti. Yani kýl payý seçim listesine girebileceði günü de deklare etmiþ oluyor…

*******

GELELÝM CHP’ye… Kurultay heyecaný  dorukta… Genel Baþkan þu anda kimseye dokunmuyor “Aman þu kurultay bitsin ondan sonra “ hikayesi… Öyle böyle diyerek zamaný tüketiyor. Son parti meclisinde karar baðlanmasý gerekin parti içi sorunlar vardý. O konular bile KURULTAY  sonrasýna býrakýldý..

Disiplin kuruluna verilen, Mersin vekili,  FÝKRÝ SAÐLAR ‘ýn bu durumu aynen KURULTAY  sonrasýna býrakýldý.Sebep, MERSÝN delegelerinin, üyelerinin kýrýlýp, dökülmemesi.

Tabana , sahip çýkamayan bir GENEL MERKEZ.  Sadece Edremit’te gözlemlediðimiz tabanýn birbirini nasýl yedikleri orta yerde… Oldum olasý böyle… Belediye Baþkanlýðý seçimi olur 10 parçaya bölünürler.

Milletvekili seçimi olur 40 parçaya bölünürler ve Edremit Yýllardýr bir VEKÝL çýkaramaz. Bunun nedenini sorgulamayan bir genel merkez. Bir de vurun bakalým Yurt geneline…

Þu anda genel baþkanlýðý için üç aday  elini kaldýrdý ve “ben de varým” dediler. Belki  iki üç kiþi daha çýkabilir… CHP  tabanýna sahip çýkamadýðý sürece iktidarý dürbünle görür…

*******

AKP… Yukarýdaki  seçim ihtimali konusunda yazdýðým olumsuzluklar çerçevesinde, halkýn tepesine binen  vergiler. Benzine yapýlan günlük zamlar. Köprülerden geçmeyenlerden de alýnan paralar.

Trilyonlarý aþan israf,  iþsizlik, kayýrmaca. Bazý salya sümüklülerin ÝSLAMA aykýrý söylemlerinin susturulamamasý…Kayýrmalar. Ýþ dünyasýnýn istikrar özlemi... ki  iþ dünyasý uzun zamandan beri desteðini verdi…Komþularla olan istikrarsýz tutumlar …..Diyanetin, kafalarý karýþtýran anlamsýz söylemleri fetvalarýnýn susturulmamasý. Ýsmail Aða ve Ensar vakfýnýn protokole alýnmasý, Milli Eðitimin  baþarýsýzlýklarý, 115 kýz çocuðunun doðum yaptýðý hastanedeki pisliklerin üzerine gidilmemesi  ve onlarca hatalý tutumlar, puan kaybýna sebep olmakta. Þu anda AKP’nin oy oraný % 35  olarak gösterilmekte. Bu düþüþ, nasýl olsa mühür bende güvencesinin belirtileridir. Yapýlan yanlýþlýklarýn listesi uzayýp gidiyor. Bunlarý düzeltmek zaman  alýr. Belki  hiç düzeltilemez. Çünkü düzeltmek için en ufak bir adýmlarý yok. Zeytindalý operasyonunu iç siyasette kullanýr olursa bu ters teper…

*******

ALASKA DEPREMÝ… 8.2 þiddetindeki bu deprem TV kanallarýmýzda sadece alt yazý ile duyuruldu. Bunun bir sebebi olmalý… Ölen kalan var mý, kaç bina yýkýldý? Haberimiz yok, neden? Evet neden?

Zeytindalý operasyonu ayrý konu, 8.2 þiddetindeki deprem ayrý konu.

*******

JÝLET  VE  SAKAL… Jilet üreten firmalar üretimde zorluk çekiyorlar mý merak ediyorum. Her önüne gelen sakal býraktý. Doktorlar bile sakallý oldular. Eee o halde asker subaþý, polis de býraksýn olsun bitsin. Berberlere de üzülmüyor deðilim. Her gün ya da günaþýrý kendi berberine giden onlarca  insan sakal týraþý oluyorlardý. Sakal býrakýnca ne oluyor sanki. Oluyor be birader, oluyor. Yanaþma oluyorlar. Anlýyorsunuz deðil mi? Damat týraþý bilem katlý gibi. Sinek kaydý derlerdi eskiden.

Ustura vardý mesela... Kayýþý vardý meþinden, usturayý bileylemek için… Tee dedem bilem imam olduðu halde  sinek kaydý týraþ olurdu. Evine çekildiði yýllarda sakal býrakmýþtý. Pek sokaða çýkamadýðý için… Her gördüðün sakallýyý baban zannetme derlerdi. Þimdi de “her gördüðün sakallýyý AKP’li zannetme” diyeceðim geliyor…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“Benzini kullanýyorsan aðlamayacaksýn”

By.  T. ÖZAL

Bizden not:   Rahmetle anýlmak var… Deðil mi ya!

*******

TOM VE JERRY… Çizgi film. Ýnan olsun, bu  TOM ve  JERRY   tekmili birden her gün  dizisi olarak yayýnlansýn bir no’lu hastasý olurum. Ekranlar bir sürü saçma sapan dizilerle iþgal edildi. Uyutma sistemi..% 90’  vurdulu, kýrdýrmalý, öldürmeye, soyguna eðitim veren bir dizi, dizi… Silah koleksiyoncularýna da destek “ a bak ya bu tabancadan hemen alalým”  “ aaa bak ya bu pompalý mermi de atýyor, hemen nerede satýlýyor, bulalým”,  “ ya bu adam bu dalaveralarý nasýl çevirdi, pek þýk iyi para götürürüz, hemen kopyala bu diziyi”.

Polisimiz bir yandan silahlarla mücadele veriyor, devlet ekran denetimcisinin sesi çýkmýyor. Tom ve jerry  bu çizgi filmi, dizi  halinde  yayýnlayan cennetlik olur…

*******

SAYFA ÜÇE DEVAM…

-Þiddet uygulayan kocasýný öldürüp kuyuya attý

-Karýsýn sopayla öldürdü

-2 kiþi okul bahçesinde tabancayla vuruldu

-Silahla þaka yapan genç canýndan oldu.

-Ankara’da tek  itiraftan 5 cinayet çýktý.

-Kasiyer müþterilerin kredi kartlarýný kopyalayýp çeteye veriyordu.

*******

DMO… Devlet Malzeme Ofisi. Ýktisadi devlet kurumu idi. Hala var ama, artýk varlýðý ile yokluðu bir. Devlet kurumlarý mobilyalarýný istediði yerden alýyor. Bu alýmlarda avanta levanta, indire Gandi iþleri elbette olmak… Devlet malzeme ofisi eskiden kendi stoðunda olmayan bir talep için, “dýþarýdan alabilirsin” diye belge veriyordu..

Teee  1964 yýlýnda bi kurumun binasýnýn içinde bulunan AÝD, Amerikan Teþkatýnda 7 yýl çalýþtým. Tee o zamanlarda bile dönen dolaplarý  görmüþlüðüm vardý… Kurþun kalem alýmý yapýlýr, alýnan kalemi kalemtýraþa sok dibini bulursun misali. En ucuz rakamý verene verirlerdi ama, amasý var be birader. Bu ülkeye yiye yiye bitiremediler. Neyse!

*******

ÇÝPRAS , Bizim adalara gelip, þov yapýyor. Biz de ona þükran olarak onlarýn adalarýna gemi dolusu turist taþýyoruz. O taþ atýyor biz ekmek…

*******

BU DA ÝKÝNCÝSÝ… Karma dövüþçü dünya þampiyonu ama sokakta hurda kaðýt topluyor. Birincisini geçtiðimiz gün yazmýþtým, ULUSAL  yayýn  mahreçli… MÝLLÝ… Derken ! Þu Milli kelimesinin bir açýlýmýn yapsak diyorum…Milli… 2 MÝLYON TL’ye MÝLLÝ E- POSTA KURUYORMUÞUZ… MÝLLÝ !

*******

ÇÜÞ

Gaz kaçaðý  varmýþ. Aman ha  su kaçaðý falan diyorduk bu ne olu… Gaz deyip geçmeyin valla ocaðýmýza incir diker. Suya benzemez… Bu bir ÇÜÞ. Ýkincisi  dýþarýdan gelen etlerde hastalýk çýkmýþ.

Al sana ikinci ocak ve incir vak’asý… Ülke yönetmek böyle bi þey. Hayatýmýz gaz su ve et kaçaðý… Ne mutlu bize…

*******

BÜYÜTEÇ

Edremit ZABITA Müdürlüðüne arzýmdýr! Bu konuyu

Ruhsat birimine, 3/5 ay önce Akçay zabýta sorumlusuna

bildirmiþtim. Yeþil barýn cadde üzerindeki mutfak bölümü

( geniþ bir alan ) kaçak dedim. Bakarýz dendi, Zabýta Müdürü

deðiþti, Akçay zabýta sorumlusu deðiþti. Ruhsat sorumlusu

deðiþti. Burasý þimdi metruk bir mekan olarak durmakta.

Ýþletmeci falan yok býrakýp gittiler. Bu metruk mekanýn, bu kaçak

olan yerinde köpekler ve hayvanatlar mekan açtýlar. Akçay’ýn en mütena semti ve kaçak bir yýkýntý. Arzýmdýr ve son arzýmdýr… Gerisini Allah bilir.

…………………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Bana imzaný ver sana kim olduðunu söyleyeyim.

CHP Baþkan adayý.

…………………………………………

 

248 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar