Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2018.01.30  09:42:52

SAVAÞ BÝLÝMCÝ… Afrin operasyonunun baþlamasýndan bir gün sonra, TV kanallarýmýz hemen bir format geliþtirdiler… Malum bizim TV kanallarý birbirleriyle þey yarýþýna girerler.

Bu cümleden olmak üzere, Afrin operasyonun ertesi gün biri SAVAÞ BÝLÝMCÝSÝ !! diye tabii bu ünvaný kullanmadan ama bu formatta ana haber bültenlerine çýkarmayý baþladý, ertesi  akþam diðeri ve diðeri. Elinde maestro sopasý harita üzerinde savaþ kritikleri yapmaya baþladýlar. Merak ediyorum acaba Üniversitelerimizde SAVAÞ BÝLÝMCÝSÝ  bölümü var mý? Teknik  taktikler o kadar çok ki hangisi üzerinde insan kafa yormaya kalkýþsa yeni bir uygulama telaþýna düþüyor… Bu iþi de Dizi yapýmýnda birbirleriyle nasýl  s….k yarýþýndalarsa bu konuyu da o þekle dönüþtürdüler… Önüne gelen kanalcý oldu. Bunun sebebi de biraz  siyasete dayanýyor. Yayýncýlýðýn kenarýndan geçmemiþ olanlar TV  sahibi oldular.

*******

82  Nolu   Vilayet…KKTC… Bu vilayetimizde  Uluslararasý KUMAR  serbesttir. Nüfus kaðýdý ile gidilir. Öyle ya kardeþim orasý eyalet deðil ya, 82 nolu vilayetimiz. Neyse turizm þirketleri tur tertiplerler her hafta 10/15 kiþi  Akdeniz’in sýcak güneþli ortamlarýnda ýlýk gecelerde sýcak  kumar oynamaya giderler. Ýster makinede oyna ister masada. Oteller oda ücreti bilem almazlar.

81 vilayette kumar yasak ama 82 no’lu vilayette serbest… KKTC  vilayetimiz para basmakta.

Kumar günah diyen, iktidar, öte yandan, þans oyunlarýndan her hafta trilyonlarý kazanýyor. Bunlarýn hepsi kumar statüsünde… Ama günah deðil!!…Goethe ne güzel söylemiþ, “Günah yasak olduðu için ýzdýrap vermez, ýzdýrap verici olduðu için yasaktýr”Köprü ve karayollarýný kullanmayanlardan para almak haksýz kazanç ise bu ýzdýrap verir ve onun için haramdýr efendiler.

Gün aþýrý açýk kapatmak adýna BENZÝNE  zam yapacaðýnýza býrakýn kumarý serbest, açýðý kapatýn…

Ýnanmýyorsanýz mesela “BÝR AYLIK”  KKTC’ye gidenlerin sayýsýna bakýn. Kýþ gününü baz alýn. Kaç kiþi gitmiþ. Kýþ günü  KKTC’ye babasýnýn hayrýna gitmiyor insanlar… Hayat zaten kumar. Günah kiþiye özel.

Dünya da hiçbir ülkenin tanýmadýðý bir sözde devlet, sözde Cumhurbaþkaný seçiyor, seçim falan yapýyor… Ha, vali seçmiþsin ha muhtar… Kumar oynamaya giden binlerce kiþi, kendi hayatlarýný ortaya koyup gidiyor, kime ne? Türkiye de kumar oynanmýyor mu? Yukarýda zikrettiðim ÞANS OYUNLARI  dýþýnda büyük kumar oynanan yerler yok mu? Polis de biliyor. Kimi dernek falan adý altýnda.

Ben Ýstanbul da iken öyle  kumarbaz iþ adamlarý tanýmýþýmdýr ki ofislerinde bile beraber olduklarýnda büyük para karþýlýðý yazý tura oynarlardý… Bu bir tutku ama iyi ama kötü. Önüne geçebilir misiniz?

Türkiye trilyonlar harcanarak  dünya markasý ile Turizm sektöründe faaliyette bulanýn OTELLER  var.

Býrakýnýz yapsýnlar býrakýnýz geçsinler” doktrini ile serbest býrakýn..

Þayet, sýrf harama  dayalý olarak yasaðý kaldýrmýyorsanýz ,o halde KUL HAKKI  yiyen, ayaðýnda çarýkla gezerken bugün yatlar, yalýlar, model pahalý arabalara binenleri  ÝSLAH  edin gücünüz yetiyorsa. Esas HARAM  orada… Hadi yazý tura atýn. Tura gelirse KUL HAKKI,  yazý gelirse  KUMAR…

*******

MAKSAT TÜRKÝYE’YÝ KUÞATMAK… Bu  cümle Baþbakan Binali beyin… Bendeniz cennet mekan kuþu bu görüþü tee Amerika’nýn IRAK’a el koyup bugünkü harabeye dönüþtürdüðü günlerde yazmýþtým.

Demiþtim ki (Tel-Tel arþivinde sabittir) “Ýleri tarihlerde  hedef Türkiye olacaktýr. Ama bizi silahla deðil içte karmaþa yaratarak, ekonomik darboðaza sokarak, birbirimize düþürerek” yapacaklar.

Aradan kaç yýl geçti siz hesap edin. O tarihlerde Binali  beyin esamesi yoktu.

Madem  iktidarýmýz bu saptamayý yapmýþ, gerçeði görmüþ o zaman, saniye geçirmeden ülkede birlik ve beraberliði saðlamalý, iç kargaþaya son vermeli. Yok hala eski nakarat birbirimizle kavga döðüþe devam edeceksek olanlara katlanmak zorunda kalmamýz kaçýnýlmazdýr.

Cumartesi günü, Ýnternette bir suratýnýn rabbi-i esiri kalmamýþ adam, ÞERÝAT DERNEÐÝ  kurmuþ. Dikkat dernek… Dernek kurulurken resmi bir prosedürü var. Dernekler masasýndan geçer, Kaymakam ya da vali onar. Polis kayýtlarýna geçer. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik bir Cumhurriyet’tir yazan Anayasamýz var… Bu adamlar bu gücü nereden alýyorlar? Son iki yýldýr azýtan salya sümük sakallý yobazlar bademlemeden tutun þekerlemeye kadar konuþmalarý alenen nasýl ekranlarda dile getiriyorlar… Bela geliyorum demez, gelir…

“Kendini özgür  sanarak yanýlmak  hala doðru olmaktýr”   JULES LEQUÝER

*******

LOGO  VE BUZ… Yine, yine ve yine yazmak sýkýcý oluyor. Ne ben yazmaktan ne birileri gerçekleri görmekten sýkýlmadýk… LOGO VE BUZ…

Maþallah o kadar hak ve doðrucu Davut’uz ki, ÜRÜN VE MARKALARIN  TV  ekranlarýnda dizi, film ve haberlerde LOGO YASAKTIR. BUZLANMASI   þarttýr. Aksi takdirde HAKSIZ REKABET!  Ýle cezalandýrýlýr… Bu kadar saçma sapan bir yasak olamaz. MERCEDES’Ý 1 KM’den ilkokul talebesi tanýyor. Yasak logo koyacaksýn haksýz rekabet. Ankara BAKANLIK  ve tüm kamu kurumlarýnýn önü MERCEDES kaynýyor. Bu haksýz rekabet deðil mi? Yarýþmada  otomobil hediye ediliyor, LOGO ve markanýn dillendirimesi yasak. Neden? Haksýz rekabet…

Pazar günü Hürriyet ve diðer gazetelerde manþet haberin fotosu. Cumhurbaþkaný Erdoðan direksiyonda yanýnda BÝNALÝ Bey… Direksiyon ayan beyan ortada, 3 yýldýzlý MERSO direksiyonu ve  BUZLANMADAN  yayýnlanan haber. Haksýz rekabet nerede?  Sormuþlar ya  neden falan eðri diye o da  nerem doðru ki demiþ…

********

BÜYÜTEÇ

Akçay ÞÝFA eczanesi  30 yýlýný doldurdu.

Kutluyorum. Oda kalkar þimdi bu yazým için Eczaneye uyarý yazýsý yazar…

*******

3.NCÜ SAYFA  haberlerine devam. Bugün bir tanesini yazacaðým. 10 tanesine bedel.  18 YAÞINDA, 63 sabýkasý var… Yetti mi ?

*******

BAS ÝSTASYONLARINA BÜROKRATÝK KOLAYLIK  getirilmiþ… Kýzýlkeçili köyü. Edremit’in turistik ! köyü, Akçay ile iç içe bir köy. Ama baz istasyonu yok. Eski muhtar Osman Akçay bir GSM ile anlaþmýþ direk bile dikilmiþti… Birileri halký kýþkýrttý, köylüyü kanser yapar diye ayaklandýrdý ve iþ yarým kaldý. Kýzýlkeçili’de, telefonlar çekmez. Halk konuþmak için  balkona, dama çýkmak zorunda.

Oysa bilim adamlarý “baz istasyonundan çok daha tehlikeli cep telefonlarýnýn baþ ucunda yatýlmasýdýr” diyorlar… Milyonlarca insanýn artýk cebinde… Bu düþüncelerle TURÝSTÝK  ünvanýna nasýl sahip olacaðýz?

*******

MACARÝSTAN’DAN OY PUSULASI GETÝRÝLMÝÞ. Ýnceleme babýnda. Ama orada baraj % 5 imiþ. Bizde %10. Macaristan’da %5 ittifaklý partilere de uygulanýyormuþ. Hal böyle olunca MHP  düþünülerek bu bize yaramaz denmiþ… Sen neymiþsin be kanka?

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“CHP’de aday 4’lendi…”

By, GAZETELER

Bizden not:  Kariyer, özgüven, empati, sempati falan hepsi boþ laf oldu gari… Racon kesmesini biliyorsa ipi göðüsler. Ýnce, YASEMÝNCE  biraz, raconvari duruyor ama, kýl payý geçecek gibime geliyor. Yani demem o ki   Muharrem bey ve KEMAL  bey

arasýnda geçecek gibi.

*******

ÇÜÞ

Emekliden ilaç parasý kesilmesin. CHP’LÝ BÝR VEKÝL ÖNERGE VERMÝÞ. Oldu mu ya, devlet hastaneleri kapýlarýna kilit vurma aþamasýna geldi, sen neden bahsediyorsun?

…………………………………..

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Benim için cennete yalnýz olmaktan daha büyük ceza olamaz.

GOETHE

………………………………

7 BÝN EVSÝZ… Nerede ? Ýstanbul’da… 7 bin evsiz..% 11.1

Büyüyen bir ülkenin sadece bir ilindeki evsiz sayýsý. Ne kadar övünsek azdýr. O  7 bin insan gökdelenleri görünce bunlar UZAYLI MI diye ürküyorlardýr herhalde… 3,5 milyon Suriye’liye Kaç milyar harcadýk falan dendi valla ben unuttum, ya siz?

……………………………………………………….

 

199 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar