Uður TARIMAN
tel tel
Tarih : 2018.01.31  09:01:22

OLMADI SAYIN KAFAOÐLU, OLMADI…

Daha Edip Uður, koltuðunda oturduðu günlerde, ”Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak KAFAOÐLU’nu tek geçerim” diye defalarca yazmýþtým. Yani tee o günlerde destek vermiþtim… Seçimi beklemeden tepen inme bir  harekat ile Edip Uður alaþaðý edildi ve KAFAOÐLU o koltuða oturdu. Sevinenler arasýnda ben de vardým. Beklentilerimiz vardý… Benim beklentim  bazýlarýnýn beklentileri gibi deðildir. Bunu bilen bilir… Bu köþe 23. yýlýna girdi ve her bir satýrýnda halkýn sorunlarýnýn gündeme taþýnmasý amacýný güttü ve güdecek.

Amma velakin KAFAOÐLU’na hitaben kaç yazý yazdým bu kýsa döngüde sayýsýný bilemiyorum. Bir tanesine yanýt alamadým… Basýn danýþmaný olduðunu söyleyen AZÝZ HAN  kardeþime de  birebir söyledim… Aziz Han bizim körfezde ara sýra gazete çýkaran meslektaþýmýz “ben aynen aktaracaðým “demiþti. Ne zaman demiþti… Çalýþan gazeteciler günü kutlamasý için KAMÝL  SAKA’nýn , Altýnoluk Akçam Motelde verdiði kahvaltý günü. Hala týk yok. Basýn danýþmanýnýn anlamý kaldý mý? Bence hayýr.

Aziz HAN, her ne kadar Balýkasir’li ise de, Körfezde  gazete çýkaran, Körfez Gazetesinde de çalýþan bir meslektaþýmýz…

Kafaoðlu geçtiðimiz gün “Bandýrma’yý alacaðýz” demiþ… ÝKÝNCÝ BÜYÜK ÝLÇEYE  yan gözle bakmamasý artýk beni üzmüyor  tam tersi sevindiriyor. Aman ha bizim buralara yan gözle bile bakmayýn sayýn Kafaoðlu… Bu saatten sonra baksanýz ne olur, bakmasanýz ne olur? Ayný çizgide  devam edin Allah sizden razý olsun…

Haa  bi de benim merak ettiðim bir konu var. Edremit’te yaþayan ve AKP  gönüllüsü olanlar bu ahvalden memnunlar mý? Þayet memnunlarsa bunun adýna “körü körüne aþk” deðil mi?

*******

CHP’nin,  genel saymaný, A. Kemal Deveciler mi?  Haluk  KOÇ mu?

*******

EDREMÝT DEVLET HASTANESÝ… Doktorlarýn özverili çalýþmalarý sayesinde zar zor ayakta durmakta.

Siyasetin elleri saðlýmýzý yoðun bakýma sokup duruyor. O eller elbet bir gün ORTOPEDÝLÝK  olacak.

Baþhekim koltuðu üzerinde bir takým oyunlar oynanmakta.

Þu günlerde, acil serviste çalýþan pratisyen doktor Baþhekim koltuðuna oturmuþ durumda.

Kiþiyle alakalý bir yazý deðildir bu. Saðlýkla oynanan oyunlarýn bir parçasýdýr. Oynayan ya da oynayanlarý da bilmekteyiz. Ama yeter artýk. Bari saðlýkla oynamayýn…CHP’li NABÝ GÜNDÜZ, Pazartesi akþamý  internette yazdýðým bu konudaki nota “Uzman olmasý gerekmiyor diye biliyorum” diye yorum yazmýþ… Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Madem öyle Pratisyen doktorun raporu geçerli mi deðil mi? Edremit Devlet hastanesinde kaç UZMAN Doktor var? Bunlarýn hiçbirisinin Baþhekimlik yapabilecek  kapasiteleri yok mu? Yoksa arkalarýný dayayabilecek kimseleri mi yok?

Ýki yýldan beri bu koltukla uðraþýldý duruldu… Edremit Devlet hastanesi sorumlusu olan, koltuk sahibi KAZDAÐI  bölümünden de sorumlu, Askeri hastaneden de… Yerleþik nüfusu 150 bini aþan, yaz aylarýnda 1.5 milyon insana hizmet veren bir  bölge hastanesi  çapýna ulaþmýþ bir kurumdur.

AKP,  kendi bünyesi içinde kendi topuðuna sýkmaktadýr…Cumhurbaþkaný ve AKP Genel Baþkaný Erdoðan, “hizmetleri aksatmayacaksýnýz, her ferde hizmet götürecekseniz” diye istediði kadar kürsüden konuþsun, ama ayný CHP’de olduðu gibi tabanýna söz geçirememektedir.

Sokakta halk soruyor, “Bizim Balýkesir de vekilimiz yok mu?” diye. Evet bunu soranlar  AKP’ye  oy verenler… AKP Ýlçe teþkilatý, ilçe halkýnýn sorunlarýný dahi, Bölge vekiline aktarmaktan  aciz kalmakta, üç beþ kiþiyi ÝÞKUR  kanalý ile iþe yerleþtirmekten baþka  icraatlarýný ben göremedim, ya sizler?

*******

EDREMÝT AKILLIOÐLU DÝÞ HASTANESÝ… Saðlýk, yani  AÐIZ  saðlýðý… Bu hastanenin bir baþhekimi vardý. Kendi aracýný dahi hastane hizmetinde kullanan, teþekkür için gelen bir paket  çikolatayý bile personeli ile paylaþan, 7 yýl geçirdiði bütün denetimlerden yüzünün aký ile  çýkan, özel hastaneleri kýskandýracak þekilde, tertemiz, çýt çýkmayan bir kurum haline getiren BAÞHEKÝMÝ   görevden alan zihniyet. Bu baþhekimi görevden alýyorsunuz ve ayný insaný, ayný hastanede diþ hekimi olarak istihdam etme  baþarýsýný gösteriyorsunuz !! Þu anda bu hastanenin imza yetkisi Burhaniye’de ve imzalar oraya gitmekte… Görevden alma bir gerekçe ile olur. Bu gerekçe de yok… Ayný hastanede görev yapabilecek moralite kalýyor mu o insanda? Dilin kemiði yok, neden görevden alýndýðýný mertçe açýklayýn da, o insan çeþitli suçlamalar ile ZAN ALTINDA kalmasýn. ÝL  SAÐLIK MÜDÜRÜ  bu konuda ne düþünüyor, bilemem. Mutlaka kendisini aþan birileri var… Eee bu da bu devlet yönetimi çerçevesinde normaldir… Edremit Devlet Hastanesi ve AKILLIOÐLU  hastaneleri konusunda bölge vekili AYDINLIOÐLU’ndan  inþallah bir açýklama gelir…

*******

ÇAKTIRMADAN OYMAK… Oyulmak desek  daha doðru olur… Oyan da memnun oyulan da… Ama bir ayrýþma var. Ýktidara yakýn kiþiler memnun olan kesimden. Çýtlarý çýkmýyor hatta alkýþlýyorlar.

Mesela, Edremit’te kartlý su saati kullananlara gelen  faturalarda BAKIM FATURASI  yazmakta. Neyin bakýmý yahu, kaç kez geldin, kaç kez neyin bakýmýný yaptýn? Bari faturaya bir sütun daha ekle ve o sütuna bakým için geldiðin  GÜN VE SAATÝ yaz. Ýþini gelirse hesabý güderek insanlar ufaktan ufaða oyulmakta. Atýk su  bedeli… Akçay’da þehir þebeke suyu yok AKÇAY, AKÇAY olduðundan beri  motorlu artezyen suyu kullanmakta. Motorun elektrik parasý, tamir parasý kendi cebinden çýkmakta ve sen  ATIK SU PARASI  alýyorsun… BASKÝ ilk günlerinde halka 500-650-700 liralýk faturalar gönderdi. Emekli insanlarýn % 90’ýný kapsadýðý  toplumu oymaktan öte bir þey deðildir. Bunlar ufak oluylar. Köprüleri sadece fotoðraflarda görenlerden bile para alarak oyulmakta var. Zaarf denilen hýrbonun cebe indirdiði paralarý  Halk banka kanalý ile Amerika’ya ödenmesi de  çaktýrarak delikanlýca oyulmaktýr…

Oynatmaya az kaldý þarkýsý artýk,  NEFES ALIÞIMIZ oldu… Benim halkým, benim milletim demeye yüzleri kalmadý ama, atýþa devam etmeye devam ediyorlar…

*******

DÜÞÜNCENÝN BÝTTÝÐÝ YER

“ Daha ince bel için kaburgasýný adýracak”

BY: GAZETELER

Bizden not:  Ne gerek var yahu az sabret, gýdasýzlýktan zaten incelecek,

Masrafa  ne gerek var?

*******

ÇÜÞ

Ulan… Argo bir sözcük. Ancak YÜKSEK MAHKEME

Bu kelimeye hakaret kabul edecek mi, etmeyecek mi?

Bundan üç, beþ yýl önce bu konuda bir mahkeme olmuþtu.

Ve hakaret deðil kararý çýkmýþtý. Ama günlük hayatýmýzda

Cinayet  sebebi oluyor, onu ne yapak ?

………………………………………

BÜYÜTEÇ

1-Edremit ‘te, CHP  ne zaman, BÝR  olacak? 

Tarih veren var mý?

2- Edremit’te, AKP  ne zaman muhalefet yapacak?

3- Edremit’te  ÝYÝ Parti % kaç oy alacak?

*******

EDREMÝT HALKI… Rozetleri bir kenara býrakýp, el ele vererek Cumhuriyet meydanýnda,” ÝLÇE GÝBÝ ÝLÇE DE  yaþamak hakkýmýz. Bizi bu hakký verene kadar, sandýða gitmeyeceðiz. Ülkenin en batýsýnda 150 bini aþkýn ilçenin  VAROÞ görüntüsünü istemiyoruz. BÜYÜKÞEHÝR se BÜYÜKÞEHÝR  gibi  davransýn” diyecek yüreklileri görmek istiyoruz. Hadi hep beraber CUMHURÝYET meydanýna.

*******

KULAÐINIZDA KÜPE OLSUN

Hayalin bitiþ süresi yok

Halk jargonu

………………………………………

MARKA ÞEHÝR FELAN DÝYE BÝR  SLOGAN  VARDI… Sahi ne oldu o Marka? EMÝTT’e mi gitti neyin? Markalasakta mý yesek, markalamasakda mý yesek? Tadýna doyum olmaz valla… Vayy canýnaaa !!

………………………………………………

 

 

184 kez okundu
Yazarn Dier Yazlar